De vrijwilliger die het AstraZeneca-vaccin heeft stopgezet, lijdt aan transversale myelitis

De vrijwilliger die het AstraZeneca-vaccin heeft stopgezet, lijdt aan transversale myelitis

9 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Onderzoekers analyseren of de patiënt een ontstekingssyndroom heeft ontwikkeld als direct gevolg van het vaccin

Het farmaceutische bedrijf AstraZeneca heeft de proeven van de derde fase van het coronavirusvaccin dat het in handen heeft met de Universiteit van Oxford tijdelijk stopgezet . In een dinsdagavond vrijgegeven verklaring legden ze uit dat ze hun onderzoek moesten herzien nadat een van de vrijwilligers een schadelijke bijwerking had ervaren .

Volgens The New York Times , na raadpleging van bronnen dicht bij het AstraZeneca-project, zou de deelnemer die de proeven heeft stopgezet een vrijwilliger zijn in het Verenigd Koninkrijk die lijdt aan transversale myelitis , een ontstekingssyndroom dat het ruggenmerg aantast en dat gewoonlijk veroorzaakt worden door virale infecties of een immuunrespons.

Het project zal moeten worden herzien na het detecteren van de “potentieel onverklaarbare ziekte”

In de informatie van de Amerikaanse krant wordt uitgelegd dat het op dit moment niet duidelijk is of de patiënt de ziekte heeft ontwikkeld als direct gevolg van de effecten van het Oxford-vaccin , maar bij twijfel is gekozen voor een volledige review.

De apotheker weigert op dit moment verder commentaar te geven op de kwestie, afgezien van de verklaring waarin ze spreken van ” een potentieel onverklaarbare ziekte “, hoewel ze hopen dat de patiënt zo snel mogelijk zal herstellen.

Lees ook:  Meer regeringsmacht is de verkeerde manier om witte suprematie te bestrijden

Dit mogelijke vaccin tegen het coronavirus , dat als een van de meest geavanceerde ter wereld wordt beschouwd, bevond zich in de laatste fase van klinische proeven voordat het toestemming kreeg van regelgevende instanties om de bevolking te immuniseren. De Europese Unie en Nederland hadden al een overeenkomst bereikt om miljoenen doses te kopen als het effectief zou zijn .

De Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, heeft de SkyNews- keten verzekerd dat deze onderbreking geen tegenvaller is, aangezien het iets normaals is in klinische onderzoeken . Bedenk dat het Oxford-vaccin al voor de zomer moest worden onderbroken en dat werd zonder problemen opgelost.

Wat is transversale myelitis?

De ziekte die is vastgesteld bij een van de 30.000 AstraZeneca-vrijwilligers in fase 3 is een ontsteking van het ruggenmerg . Deze neurologische aandoening kan het isolatiemateriaal beschadigen dat de vezels van de zenuwcellen (myeline) bedekt.

Deze ziekte onderbreekt de berichten die de zenuwen van het ruggenmerg naar de rest van het lichaam sturen en lijden aan transversale myelitis kan pijn, spierzwakte, verlamming, sensorische problemen of disfunctie van de blaas en darm veroorzaken, volgens de Mayo Clinic of Minnesota.

Behandeling om het te overwinnen omvat medicijnen samen met revalidatietherapie. De meeste patiënten herstellen op zijn minst gedeeltelijk, hoewel mensen met ernstige aanvallen soms aanzienlijke beperkingen hebben.Lees ook:  De Russische academicus voorspelde de ondergang van de VS in 1998. Krijgt hij gelijk?

Comments

comments