Het proces Wilders – een aanfluiting van gerechtigheid

Het proces Wilders – een aanfluiting van gerechtigheid

9 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Geert Wilders, de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) in Nederland, is veroordeeld voor het kleineren van een “raciale” groep – criminele Marokkanen.

Na zijn veroordeling zei Wilders tijdens een persconferentie: “Nederland is een corrupt land geworden, waar de leider van de oppositie in het parlement wordt veroordeeld in een politiek proces.” Wilders noemde het proces en de gerechtelijke procedure een farce en zei dat hij in beroep zou gaan bij de Hoge Raad, hoewel de belangrijkste aanklacht zonder straf werd teruggebracht tot schuld.

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in 2014 in Scheveningen, Den Haag, wilde de leider van de Nederlandse oppositie weten of zijn publiek meer of minder ‘criminele’ Marokkanen wilde. Het publiek reageerde met: “Minder! Minder! Minder! “

Wilders had nooit opgeroepen tot onbeperkte deportatie van alle Marokkanen, maar de reguliere media kozen ervoor om feitenvrije rapporten over de kwestie te publiceren.

Het resultaat was dat zelfs de politie zich tegen Wilders verzamelde met stations die hun openingstijden verruimden, zodat meer mensen een klacht van “hate speech” tegen hem konden indienen. De politie voorzag het publiek van voorgedrukte formulieren en vertalers voor degenen die niet konden lezen of schrijven – een manier om analfabete immigranten erbij te betrekken. Marokkaanse organisaties zorgden voor de vertalers en organiseerden het vervoer naar de politiebureaus. Zo werd het publiek uitgenodigd om de PVV-leider te veroordelen.

Het proces begon toen een van de rechters publiekelijk op televisie verklaarde dat ze een hekel had aan Wilders. Haar vooroordeel tegen de oppositiepolitica was echter zo duidelijk dat de advocaat van Wilders erin slaagde haar uit het panel te verwijderen.

Lees ook:  Het centrum is niet in Europa

Een vrouwelijke officier van justitie met groen haar en een neusring mocht tijdens het proces zonder onderbreking tekeer gaan tegen Wilders, terwijl Jeroen de Kreek de rechtbank vertelde over de ‘pijn’ die Wilders had veroorzaakt. Beiden zijn in Nederland geboren burgers, geen Marokkanen. Marokkanen ontdekten ondertussen een nieuwe juridische definitie van zichzelf: ze werden door de rechtbank tot “ras” verklaard, hoewel raciale categorieën voor de rest van het land naar verluidt achterhaald zijn. Hierdoor konden ze Wilders veroordelen van “rassendiscriminatie”.

En toen Wilders de rechtbank vroeg om 25 van de mensen die een klacht hadden ingediend te ondervragen, werd zijn verzoek afgewezen. Zijn verdediging wilde ook hoge politieagenten vragen waarom de politie zo actief en bevooroordeeld was tegen hun cliënt, maar dat werd ook ontkend.

Het resultaat was een boete van € 5.000, -. Maar Wilders ging ertegen in beroep. Zijn advocaat is sindsdien echter om onechte redenen levenslang geschorst wegens ongepast gedrag.

Wilders heeft nu een strafblad, waardoor zijn politieke carrière kan eindigen als hij geen beroep aantekent. En hij moet ook een nieuwe juridische raad vinden.

Het hele proces heeft het Nederlandse rechtssysteem in verlegenheid gebracht. De Marokkanen die op sociale media publiekelijk hadden gezegd Wilders te willen “liquideren”, “zijn hoofd af te hakken, zijn neus te breken, te doden, te vermoorden, te steken en een kogel in zijn hoofd te steken” hoeven niet voor de rechter te staan. Ze hebben onbeperkte vrijheid van meningsuiting en gastvrijheid genoten.

No Title

Volgens het Hof zou ik de “eer en goede naam” van Marokkanen hebben aangetast.Veel gekker moet het niet worden 👇👇👇 https://t.co/mpopILVRS9

Lees ook:  Trump's coronavirus-doofpot ging helemaal over hebzucht

Comments

comments