Navalny False Flag-auteurs vinden een nieuwe draai uit om leugens te bedekken

Navalny False Flag-auteurs vinden een nieuwe draai uit om leugens te bedekken

9 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Dus nu krijgt de Navalny- gifaflevering een nieuwe wending met de Duitse militaire inlichtingendienst die vervolgens beweert dat ze sporen van Novichok hebben gevonden op een fles water waaruit de Russische dissident zogenaamd had gedronken. Het klinkt eerder alsof de auteurs van deze false-flag-operatie ‘gebotteld’ hebben – wat betekent dat ze zenuwachtig werden door de absurditeiten die inherent zijn aan hun eigen verhaal.

Vorige week maakte de Duitse regering bekend dat een militair laboratorium van de Bundeswehr Novichok had ontdekt in de lichaamsvloeistoffen van Sergei Navalny. Dat leidde prompt tot beschuldigingen dat het Kremlin verantwoordelijk was voor de poging tot moord op Navalny met behulp van zenuwgif uit het Sovjettijdperk.

Het probleem voor de Duitse zijde was dat hun verhaal al snel in tegenspraak kwam met de Russische toxicologen die Navalny voor het eerst behandelden toen hij blijkbaar ziek werd tijdens een vlucht van Siberië naar Moskou op 20 augustus. De Russische medici zeiden dat ze Navalny voor een hele reeks hadden getest. van gifstoffen, waaronder chemicaliën van het organofosfaattype die het zenuwstelsel aantasten. De Russische doktoren bevestigden dat ze geen sporen van gif hebben gevonden. Ze concludeerden dat Navalny’s coma werd veroorzaakt door een bestaande medische aandoening, vermoedelijk diabetes. Bovendien zeiden de doktoren van het ziekenhuis in Omsk waar Navalny op 20 augustus naartoe werd gebracht, dat ze originele monsters van zijn lichaamsvloeistoffen hebben.

Het is het laatste detail dat de Duitsers lijkt te hebben gedwongen om hun verhaal uit te werken met het nieuwe element van een vergiftigde fles water. Als de Russen inderdaad biologische monsters van Navalny hebben die geen aanwezigheid van gifstoffen vertonen, valt de Duitse versie als een verzinsel uiteen. Dat kon alleen maar betekenen dat de beweerde detectie van Novichok door de Duitsers het resultaat was van opzettelijke besmetting van zijn lichaamsvloeistoffen terwijl hij werd behandeld in het ziekenhuis in Berlijn waar hij op 22 augustus vanuit Rusland naartoe werd vervoerd.

Het is gemeld door Der Spiegel dat Navalny’s familieleden hield de vermeende fles nadat hij ziek viel op de vlucht uit de Siberische stad Tomsk. Ze zouden de fles niet aan de Russische toxicologen in Omsk hebben overhandigd, maar de fles in plaats daarvan aan de Duitsers hebben verstrekt toen Navalny twee dagen later in Berlijn aankwam.

Deze “flessendraaiing” is een handige en noodzakelijke folie om de potentieel vernietigende tegenstrijdigheid van Russische zijde te vermijden. De Duitsers kunnen nu beweren bewijs te hebben dat niet beschikbaar was voor de Russen.

Maar zo’n truc roept meer vragen op die het Duitse verhaal nog steeds onwaarschijnlijk, zo niet absurd maken.

Als Novichok werd gebruikt om Navalny te vergiftigen, zou de 44-jarige dissident nu waarschijnlijk dood zijn. Ook zouden de assistenten en stewardessen die tijdens zijn vlucht in nauw contact met hem kwamen, vergiftigingsverschijnselen hebben vertoond. Het is ondenkbaar dat een fles besmet met het dodelijke zenuwgas door de familie van Navalny naar Duitsland zou zijn vervoerd zonder dat ze werden getroffen.

Lees ook:  'Verbluffend en tiranniek': Mike Pompeo aan de kaak gesteld wegens gezworen soepele overgang ... voor de tweede termijn van Trump

De vreemde Navalny-affaire heeft een onfeilbare gelijkenis met de al even bizarre Skripal-affaire. Toch wordt het laatste genoemd als een precedent voor het eerste om de beschuldiging van Rusland te ‘onderbouwen’. Het vermeende Novichok-wapen lijkt een verbazingwekkend vermogen te hebben om zijn dodelijke kracht op omstanders te verliezen. De onmiddellijke slachtoffers gaan blijkbaar in mysterieuze coma’s en worden niet meer in het openbaar gezien of gehoord, in het geheim vastgehouden door de Britse en nu Duitse regering. Er is ook de merkwaardige introductie van flessen in beide gevallen: de parfumfles die naar verluidt het Novichok-wapen zou hebben overgebracht tijdens het Skripal-incident in Engeland in maart 2018, en nu de waterfles in het Navalny-incident.

Net als bij de vermeende aanslag op MI6-dubbelagent Sergei Skripal, is het laatste incident met de Russische oppositiefiguur Alexei Navalny ongetwijfeld een provocatie onder valse vlag om westerse sancties en vijandigheid tegen Moskou aan te wakkeren.

Onmiddellijk na meldingen van vermeende Duitse detectie van Novichok in het lichaam van Navalny, waren er voorspelbare oproepen tot annulering van het Nord Stream-2-gasproject tussen Rusland en Duitsland. Het is geen geheim dat Duitse politici die pro-Washington zijn al lang gekant zijn tegen de ambitieuze energiehandel met Rusland.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is tot nu toe vastbesloten geweest om Nord Stream-2 voltooid te willen hebben, ondanks de enorme druk van de regering-Trump en het Amerikaanse Congres om het te verlaten. De Amerikaanse agenda is transparant om de Russische gasenergievoorziening te vervangen door Amerikaanse export.

Navalny’s ogenschijnlijke moordaanslag op gif past perfect in deze strategische Amerikaanse agenda. Gezien de trouw van de Duitse militaire inlichtingendienst en bepaalde politici aan de transatlantische as, is het niet moeilijk voor te stellen hoe een provocatie met valse vlag tegen Moskou zou kunnen worden georkestreerd.

Het probleem is dat in hun haast om Navalny als slachtoffer op te zetten om Nord Stream-2 te saboteren, de auteurs de ongelukkige anomalie over het hoofd zagen van Russische artsen die mogelijk de bewering weerlegden dat ze Novichok in Navalny’s lichaam hadden ontdekt. De auteurs beseffen hun onhandige fout en zijn verplicht om een ​​andere wending in het verhaal te verzinnen met betrekking tot een vervuilde waterfles. In termen van geloofwaardigheid houdt hun uitvinding echter geen steek.

Dit heeft ernstige gevolgen voor de overlevingskansen van Navalny. Als een oppositiefiguur die door het Westen lange tijd werd beledigd en overdreven als de aartsvijand van de Russische president Vladimir Poetin, is Navalny meer waardevol dood dan levend als propagandawapen. Nu het valse-vlagverhaal faalt, kan de verleiding zijn om de inzet dramatisch te verhogen door het script van Navalny die “bezwijkt” aan Novichok te wijzigen.

Lees ook:  60 procent van de Amerikanen gelooft dat er een recessie komt - maar consumenten blijven schulden opbouwen met een beangstigende snelheid

Comments

comments