Nieuwe audio bewijst het: Trump heeft Amerika opzettelijk bedrogen over het coronavirus


Trump gaf toe dat hij Covid-19 wilde bagatelliseren in opgenomen interviews met journalist Bob Woodward.

President Donald Trump gaf toe de reële dreiging van Covid-19 wekenlang publiekelijk te bagatelliseren , zelfs toen steden en staten sloten en meer Amerikanen ziek werden, volgens fragmenten en audio-opnames van het aanstaande boek Rage van verslaggever Bob Woodward .

“Ik wilde het altijd spelen”, zei Trump op 19 maart. “Ik speel het nog steeds graag af, omdat ik geen paniek wil creëren.”

In verschillende interviews met Woodward zei Trump dat hij zich al in januari bewust was van de dreiging van het nieuwe coronavirus en dat hij het werkelijke risico van de ziekte bleef bagatelliseren tot ver in maart, toen de epidemie van de VS van start ging. ( CNN publiceerde audiofragmenten van de interviews. )

Op 7 februari zei Trump tegen Woodward: “Dit is dodelijk spul.” Hij vertelde Woodward dat het vijf keer zo dodelijk was als de griep. Hij erkende dat het virus ‘door de lucht gaat’ en voegde eraan toe: ‘Dat is altijd moeilijker dan de aanraking. Weet je, de aanraking, je hoeft de dingen niet aan te raken, toch? Maar de lucht, je ademt gewoon de lucht in, en zo gaat het voorbij. “

Later die maand beweerde Trump in het openbaar dat het virus ‘als een wonder’ zou verdwijnen. Hij zei ook dat “je 15 mensen [met het coronavirus] hebt, en de 15 zullen binnen een paar dagen bijna nul zijn.” Begin maart vergeleek hij ook publiekelijk het coronavirus met de griep, met het argument dat Covid-19 in de VS niet zoveel mensen had gedood als de gewone griep.

Op 19 maart erkende Trump aan Woodward dat Covid-19 zowel jonge mensen als ouderen kan raken. Dat gesprek is het moment waarop hij zei dat hij de dreiging nog steeds wilde bagatelliseren.

Tegen die tijd was het volkomen duidelijk dat het virus een reële bedreiging vormde in de VS. Vooral in de regio New York City begonnen het aantal gevallen en sterfgevallen toe te nemen. San Francisco was al afgesloten . Trump hield dagelijkse persconferenties over het virus. Op dezelfde dag vertelde hij Woodward dat hij de crisis bagatelliseerde, hij pochte dat zijn administratie alles onder controle had.

Later in maart drong Trump er publiekelijk op aan dat de VS weer normaal zouden kunnen worden en tegen Paaszondag in april weer zouden kunnen openen. “Je hebt overal in ons land volgepakte kerken”, zei Trump op 24 maart. “Ik denk dat het een mooie tijd wordt.”

Trump vertelde Woodward dat het zijn bedoeling was om paniek te voorkomen. Maar experts zeggen dat de reactie van Trump op het virus – met name het magische denken dat zijn publieke opmerkingen kleurde – de uitbraak in Amerika heeft aangewakkerd. Dat zorgde voor een gevoel van zelfgenoegzaamheid bij het publiek en andere leiders, waardoor verzet ontstond tegen noodzakelijke volksgezondheidsmaatregelen tegen Covid-19, zoals sociale afstand nemen, testen en maskeren.

Toen staten eenmaal begonnen te sluiten, drong Trump er bij hen op aan om te vroeg en te snel te heropenen – om zichzelf te ” BEVRIJDEN ” van economische rampen. Nadat zijn regering had voorgesteld dat mensen in het openbaar maskers zouden dragen, beweerde Trump dat het een persoonlijke keuze was, weigerde hij zelf een masker te dragen en zei dat mensen maskers droegen om hem te verwerpen. Hij haalde ook onbewezen en zelfs gevaarlijke behandelingen op, op een gegeven moment mijmerend over mensen die bleekmiddel injecteren om Covid-19 te behandelen. En hij was traag met het uitbreiden van de testcapaciteit van de VS, met het argument dat meer testen de VS slecht deed lijken door meer gevallen aan het licht te brengen; in plaats daarvan schopte hij de kwestie aan lokale, nationale en particuliere actoren die niet waren toegerust voor de volledige baan.

“Het begint op veel manieren, en je zou kunnen zeggen dat het op veel manieren eindigt, met de regering van Trump”, vertelde Ashish Jha, de faculteitsdirecteur van het Harvard Global Health Institute, me eerder . “Als George W. Bush president was geweest, als John McCain president was geweest, als Mitt Romney president was geweest, zou dit er heel anders hebben uitgezien.”

Dit ging door, op basis van de rapportage van Woodward en de toelating van de president in audio-opnames, lang nadat de dreiging van Covid-19 zelfs voor Trump duidelijk was.

Het resultaat: de VS doet het ongeveer zeven keer slechter dan het gemiddelde ontwikkelde land, met een plaats in de onderste 20 procent voor Covid-19-sterfgevallen onder rijke landen. Als Amerika hetzelfde sterftecijfer had als Canada , zouden er vandaag waarschijnlijk nog 100.000 Amerikanen in leven zijn.

Trump heeft echter geen verantwoordelijkheid voor dit alles toegegeven. In zijn laatste interview met Woodward in juli zei Trump: “Het virus heeft niets met mij te maken. Het is niet mijn schuld. … China heeft het verdomde virus eruit gelaten. “

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord