5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Spanje wordt het eerste land in Europa dat een half miljoen gerapporteerde coronavirusinfecties heeft bereikt

spanje

 30 total views,  6 views today

Landelijk is het besmettingspercentage per 100.000 inwoners het hoogste in Europa, meer dan het dubbele van dat van het op de tweede plaats geplaatste Frankrijk. Het aantal lokale ziekenhuisopnames blijft stijgen met 30 op de intensive care in de provincie Malaga

Spanje is het eerste land in Europa dat een half miljoen coronavirusinfecties heeft overtroffen, met nog eens 26.560 mensen die in het weekend positief testten op het virus, volgens cijfers die maandag door het ministerie van Volksgezondheid zijn gepubliceerd.

Het besmettingspercentage per 100.000 inwoners in de afgelopen veertien dagen is met 216,8 het hoogste in Europa, meer dan het dubbele van Frankrijk (98,2) dat op de tweede plaats komt. In Italië is dit momenteel 28,7; 30,8 in het Verenigd Koninkrijk; en 19.2 in Duitsland.

Hoewel de overgrote meerderheid van deze gevallen weinig of zeer kleine complicaties kent, blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid dat het aantal ziekenhuisopnames in het hele land sinds vrijdag met 500 is gestegen tot 7.892.

Grote steden en hun grootstedelijke gebieden blijven het hoogste aantal nieuwe besmettingen produceren: de Gemeenschap van Madrid heeft 670 meer gevallen en Baskenland 475. Ook opmerkelijk zijn de cijfers voor Andalusië, met 250 nieuwe besmettingen, en Aragón, met 224.

In Catalonië is er echter goed nieuws met cijfers tot 87.

Malaga

Het aantal patiënten met coronavirus dat wordt opgenomen in ziekenhuizen in Malaga blijft stijgen. Volgens gegevens die maandag zijn vrijgegeven door het regionale ministerie van Volksgezondheid en Gezin, zijn er nu 212 patiënten in de ziekenhuizen van de provincie met Covid-19 (39 meer dan de dag ervoor), waarvan 30 op de intensive care (twee meer).

Deze gegevens werden vrijgegeven op dezelfde dag dat werd bevestigd dat een andere persoon stierf nadat hij het virus had opgelopen, waardoor het provinciale totaal op 303 sterfgevallen sinds het begin van de pandemie is gestegen. Dit maakt Malaga tot de provincie met het hoogste Covid-gerelateerde sterftecijfer, op de voet gevolgd door Granada met 302 en Sevilla (300).

De overleden persoon was een van de slachtoffers van de uitbraak die werd aangegeven in het centrum voor mensen met een handicap in Coín (Prodicco), waar 47 mensen besmet zijn, waarvan 26 inwoners en de overige 21 arbeiders.

Bij de uitbraak in residentie Vitalia in Teatinos (stad Malaga) blijft het aantal gevallen toenemen: er zijn 33 positieve gevallen (een stijging van acht), waarvan 27 ingezetenen en zes werknemers.

Nieuwe gevallen

Maandag werden in de provincie Malaga nog eens 126 gevallen gemeld die door PCR-tests werden gediagnosticeerd, waarmee het totale aantal gevallen sinds het begin van de pandemie op 9.291 komt. Sindsdien hebben 4.385 mensen alles duidelijk gekregen.

Ondanks dat het aantal ziekenhuisopnames door Covid-19 nog steeds groeit, is de druk op Andalusische ziekenhuizen veel lager dan in maart en april. Eind maart werden 2.708 patiënten opgenomen, van wie 438 op de intensive care bleven. Volgens de regionale gezondheidsautoriteiten zijn er nu 661 ziekenhuizen in de regio, waarvan er 110 op de IC blijven.

Dat gezegd hebbende, wordt bevestigd dat nog eens negen mensen zijn overleden na het oplopen van het virus in Andalusië, waardoor het totaal op 1.553 komt.

Hoewel de situatie veel beter is dan tijdens de zwaarste maanden van de pandemie, gaat de curve gestaag omhoog en hebben steeds meer mensen een ziekenhuisbehandeling nodig.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments