De arme kleine president wil nog een prijs

De arme kleine president wil nog een prijs

10 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Op de dag dat al dit verwoestende nieuws naar buiten kwam dat heel duidelijk maakt dat Trump verantwoordelijk is voor veel van de 190.000 vermijdbare sterfgevallen die we de afgelopen zes maanden hebben gehad, komt dit naar buiten:

President Donald Trump maakte woensdag krachtig reclame voor het nieuws dat hij was genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede, en tweette in minder dan een half uur minstens 17 keer over zijn kandidatuur voor de prestigieuze eervolle vermelding waar hij zo lang naar op zoek was.

Christian Tybring-Gjedde, een extreemrechts lid van het Noorse parlement, onthulde zijn benoeming van Trump in een  Facebook-bericht  waarin hij de “baanbrekende samenwerkingsovereenkomst” noemde die het Witte Huis   vorige maand aankondigde tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.

Tybring-Gjedde was een van de twee Noorse wetgevers die eerder   de naam van Trump voor de Nobelprijs voor de Vrede in 2018 indienden na zijn eerste top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un in Singapore – tijdens welke Trump en Kim een  gezamenlijke overeenkomst ondertekenden waarin ze zich  committeren aan de volledige denuclearisering van het Koreaanse schiereiland.

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in  verklaarde  in 2018 dat Trump “de Nobelprijs voor de vrede zou moeten winnen” voor zijn inspanningen om het Koreaanse schiereiland te denucleariseren en voor zijn rol in de gesprekken tussen Moon en Kim. Trump reageerde door te  zeggen dat  de suggestie van Moon ‘erg aardig’ en ‘erg genereus’ was.

Trump  beweerde  afgelopen februari dat de Japanse premier Shinzo Abe hem nomineerde voor een Nobelprijs voor de vrede voor zijn pogingen om vrede te bewerkstelligen tussen Noord- en Zuid-Korea, waarbij hij zei dat Abe hem “de mooiste brief van vijf pagina’s” had laten zien waarin hij de kandidatuur van Trump aanbeveelde. Abe  gaf geen commentaar  op de vraag of hij Trump inderdaad had genomineerd.

Trump vierde woensdagochtend zijn laatste nominatie op Twitter en deelde verschillende felicitaties van supporters, waaronder conservatieve radiopresentator Mark Levin, Lou Dobbs van Fox Business Network en Republikeinse congreskandidaten Marjorie Taylor Greene en Lauren Boebert – die allebei de gevaarlijke QAnon-samenzweringstheorie hebben gestimuleerd.

De perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, prees de president ook en vertelde Fox News dat zijn nominatie een ‘big deal’ en ‘welverdiend’ was, terwijl hij de overeenkomst tussen Israël en de VAE op een misleidende manier omschreef als een ‘vredesovereenkomst’.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Deze president heeft vrede over de hele wereld gecreëerd, heeft eindeloze oorlogen achter de rug, en dit is een president die de Nobelprijs voor de vrede ten zeerste verdient”, zei ze, eraan toevoegend dat “je niet kunt ontkennen wat er tijdens de wacht van president Trump is gebeurd.”

Hoewel Trump even enthousiast was over zijn nominatie, dacht hij schijnbaar dat het te laat was en  retweette hij  een bericht met de vraag: “Wat duurde zo lang?”

Kun je waanvoorstellingen zeggen?

In het boek van Woodward wordt Jared Kushner geciteerd die zegt dat de beste manier om Trump te begrijpen is door “Alice in Wonderland” te lezen.

In het boek wordt Kushner geciteerd waarin hij vier teksten beschrijft die mensen zouden moeten ‘absorberen’ als ze de president echt willen begrijpen. Woodward schrijft dat de teksten geen vleiend beeld schetsen van iemand die zowel de baas als de schoonvader van Kushner is.

De eerste tekst die Kushner aanbeveelt, is een opiniestuk uit 2018 van Pulitzer Prize-winnende columnist Peggy Noonan in de  Wall Street Journal . Noonan’s beoordeling van Trump: “Hij is gek … en het werkt wel.” Noonan noemt Trump ook een ‘circusact’ en ‘een levende belediging’. Woodward schrijft dat Kushner moest weten dat de column ‘behoorlijk verwoestend’ was.

De tweede tekst waarnaar Kushner verwijst, is ‘Alice in Wonderland’. Kushner wordt geciteerd als een parafrase van de Cheshire Cat als een middel om Trump te begrijpen: “Als je niet weet waar je heen gaat, zal elk pad je daar brengen.”

Woodward schrijft: ‘Begreep Kushner hoe negatief dit was? Was het mogelijk dat de beste routekaart voor de regering een roman was over een jong meisje dat door een konijnenhol valt, en Kushner was bereid te erkennen dat het presidentschap van Trump op een wankel, richtingloos terrein lag? “

De derde tekst die Kushner suggereert is afkomstig uit het boek van auteur Chris Whipple ‘The Gatekeepers: How the White House Chiefs of Staff Define Every Presidency’. Whipple schrijft: ‘Wat vanaf dit schrijven, en bijna een jaar na zijn presidentschap, duidelijk lijkt, is dat Trump wordt Trump, ongeacht zijn stafchef. “

De laatste tekst die Kushner aanbiedt is “Win Bigly: Persuasion in a World Where Facts Don’t Matter”, door Scott Adams, de maker van de “Dilbert” -strip. Volgens Adams gebruikt Trump een techniek die ‘opzettelijke verkeerde overtuiging’ wordt genoemd en ‘kan elke realiteit verzinnen’ omdat ‘je je alleen maar zult herinneren dat hij zijn redenen heeft opgegeven, hij zich niet verontschuldigde en zijn tegenstanders hem een ​​leugenaar noemden zoals zij doe altijd.”

Het was Woodward duidelijk dat dit allemaal niet bedoeld was om Trump te bekritiseren, alleen als een manier om hem te helpen begrijpen.

Dat gezegd hebbende, was Woodward verrast en schrijft hij: “In combinatie schilderden Kushners vier teksten president Trump af als gek, doelloos, koppig en manipulatief. Ik kon nauwelijks geloven dat iemand deze zou aanbevelen als manieren om hun schoonvader te begrijpen, laat staan ​​de president waarin ze geloofden en dienden. “

Ik denk dat we wisten dat Jared net zo dom is als Trump. Maar dit tegen Bob Woodward zeggen is een van de domste dingen die hij ooit heeft gedaan. En ik denk dat hij zo dom is dat hij niet weet hoe dom het is.Comments

comments