De Kardashian-Jenners hebben geen reality-tv meer nodig om zichzelf te verkopen

De Kardashian-Jenners hebben geen reality-tv meer nodig om zichzelf te verkopen

10 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Bijblijven met de Kardashians was de advertentie van de familie Kardashian. Ze hebben het niet langer nodig.

Na 13 jaar loopt Keeping Up With the Kardashians ten einde. De show die bekende namen maakte van Kim Kardashian West en haar uitgebreide familie zal zijn 20e en laatste seizoen in 2021 uitzenden, kondigde de Kardashian-Jenner-clan op dinsdag 8 september aan.

“Zonder de Kardashians bij te houden , zou ik niet zijn waar ik nu ben”, schreef Kardashian West op sociale media . “Ik ben iedereen die mij en mijn gezin de afgelopen 14 ongelooflijke jaren heeft gezien en gesteund zo ongelooflijk dankbaar. Deze show heeft ons gemaakt tot wie we zijn en ik zal voor altijd in de schulden staan ​​bij iedereen die een rol heeft gespeeld bij het vormgeven van onze carrières en het veranderen van ons leven voor altijd. “

Kardashian West is niet verkeerd: Keeping Up With the Kardashians lanceerde haar carrière toen deze in première ging op E! in 2007. Het heeft haar geholpen om weg te draaien van haar vroege semi-roem als de kastorganisator van Paris Hilton en het meisje wiens sekstape uitlekte en naar het soort beroemdheid dat op de cover van Vogue verschijnt . Het maakte ook de ster van de tijdschriftdekking van haar zussen en hielp bij de lancering van het grotere media-imperium Kardashian-Jenner.

Maar op dit punt is het ook duidelijk dat de Kardashians hun realityshowplatform zijn ontgroeid. Al 13 jaar fungeert Keeping up With the Kardashians minder als het centrum van het familiebedrijf en meer als een advertentie voor de vele activiteiten van de familie. En nu hebben de Kardashian-Jenners een punt bereikt waarop ze die advertentie niet langer nodig hebben.

Eerder dit jaar verkocht Kardashian West een belang in haar cosmeticabedrijf KKW Beauty aan Coty voor $ 200 miljoen. Forbes schatte dat de deal haar nettowaarde op $ 900 miljoen bracht . Naast KKW Beauty heeft Kardashian West ook haar eigen geurlijn, shapewearlijn en een mobiele game genaamd Kim Kardashian: Hollywood, met bijbehorende Kimoji. Haar zussen hebben allemaal vergelijkbare productlijnen : Kylie’s lipkits, Khloe’s Good American jeans en Kourtney’s Poosh, om te beginnen. (Poosh is een lifestyle-merk.)

Lees ook:  De opkomst van de digitale emigrant

Dan zijn er de eenmalige deals, de gesponsorde berichten voor laxeermiddelen en tandenbleekmiddelen die de Kardashian-kinderen op hun verschillende sociale mediaplatforms uitbrengen voor wat volgens de gezinsmatriarch Kris Jenner een vergoeding van zes cijfers is . (Kendall Jenner ontving naar verluidt $ 250.000 om het beruchte Fyre Fest te promoten .)

De bedrijfsstrategie van Kardashian is om de familieberoemdheid en alle aandacht die daarmee gepaard gaat, te gebruiken om aan merken te verkopen. En toen Keeping up With the Kardashians in 2007 werd gelanceerd, was het de architect van de bekendheid van de familie. Het was hoe ze spullen verkochten. Zoals Amy Chozick in 2019 in de New York Times schreef: “Onrust in het gezin voedt de nieuwscyclus van beroemdheden, wat de belangstelling voor de tv-show stimuleert, wat vervolgens helpt om een ​​steeds groter aantal sponsoring en merkproducten bekend te maken.”

Maar in 2020 is Keeping Up With the Kardashians niet meer waar de serieuze cijfers zijn. Toen het meest recente seizoen in april werd uitgezonden, trok het minder dan een miljoen kijkers per aflevering . En dit ondanks de première tijdens quarantaine, toen Amerikanen wanhopig op zoek waren naar afleiding.

In plaats daarvan komt de aandacht die de Kardashians vangen en verkopen naar hen op sociale media. Kim heeft 188 miljoen volgers op Instagram. Kendall heeft 139 miljoen. Kylie heeft 195 miljoen.

Wie heeft er met dat soort cijfers televisie nodig?

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Wat willen we met de politie?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Ongemakkelijke onthullingen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments