Trump: ik was een “cheerleader” voor het land toen ik loog over een virus dat nu 190.000 Amerikanen heeft gedood

Trump: ik was een “cheerleader” voor het land toen ik loog over een virus dat nu 190.000 Amerikanen heeft gedood

10 september 2020 0 Door Indignatie redactie

De president beweert dat hij COVID-19 heeft gebagatelliseerd omdat hij zoveel van Amerika houdt.

Vorige maand, zoals hij bijna elke dag van zijn vervloekte presidentschap heeft gedaan, ging Donald Trump naar Twitter met een belangrijke boodschap voor zijn volgers. “Iedereen schrijft nepboeken over Donald Trump en Republikeinen, net als het Fake Dossier, dat een totale fraude bleek te zijn die werd gepleegd door Crooked Hillary Clinton en de DNC”, schreef hij., alvorens mensen aan te sporen om uit de buurt van een aanstaande boekdeel in het bijzonder te blijven. “Het Bob Woodward-boek zal, zoals altijd, een FAKE zijn, net als veel andere.” Hoewel Trump vrijwel elk niet-vleiend verslag van zijn presidentschap ‘nepnieuws’ heeft genoemd, was er iets aan deze specifieke waarschuwing dat extra wanhopig leek, aangezien het werd uitgegeven vele weken voordat het boek zou worden uitgebracht of het publiek op de hoogte was van details het zou onthullen. En nu hebben we een goed idee waarom !

Het hoofd van president Trump dook op tijdens zijn uiterst geheime inlichtingenbriefing in het Oval Office op 28 januari, toen de discussie ging over de uitbraak van het coronavirus in China. “Dit zal de grootste bedreiging voor de nationale veiligheid zijn waarmee u wordt geconfronteerd tijdens uw presidentschap”, zei de nationale veiligheidsadviseur Robert C. O’Brien tegen Trump, volgens een nieuw boek van de hoofdredacteur van Washington Post, Bob Woodward. “Dit wordt het zwaarste dat je tegenkomt.” Matthew Pottinger,beaamde de plaatsvervangende nationale veiligheidsadviseur. Hij vertelde de president dat het na het bereiken van contacten in China duidelijk was dat de wereld te maken had met een gezondheidsnood die vergelijkbaar was met de grieppandemie van 1918, waarbij naar schatting 50 miljoen mensen wereldwijd omkwamen. Tien dagen later belde Trump Woodward en onthulde dat hij dacht dat de situatie veel erger was dan wat hij in het openbaar had gezegd.

“Je ademt gewoon de lucht in en zo gaat het voorbij”, zei Trump in een oproep van 7 februari. ‘En dat is dus een heel lastige. Dat is een heel delicate. Het is ook dodelijker dan zelfs je zware griep. “

‘Dit is dodelijk spul,’ herhaalde de president nadrukkelijk.

Natuurlijk vertelde Trump het land destijds actief dat het virus helemaal geen probleem was, dat het niet zo erg was als de griep, dat het op magische wijze zou verdwijnen en dat alle beweringen van het tegendeel leugens waren. door de “Fake News Media” en hun partners in crime, de Democratische Partij. En over leugens gesproken:

Trump gaf op 19 maart aan Woodward toe dat hij het gevaar opzettelijk had geminimaliseerd. ‘Ik wilde het altijd bagatelliseren’, zei de president.

Hoewel het niet bepaald nieuws is dat Trump maanden heeft doorgebracht met het misleiden van het publiek over COVID-19, weten we sinds april dat hij in meer dan een dozijn briefings over de dodelijke ziekte werd gewaarschuwd , maar hij bleef het toch bagatelliseren uit angst om de bevolking bang te maken. markt – dit is het eerste geregistreerde verslag van de president die volledig toegeeft dat hij met opzet heeft gelogen over de ernst van een virus dat nu meer dan 190.000 mensen heeft gedood in de VS, een dodental dat aanzienlijk werd verergerd door zijn sjofele ‘leiderschap’.

Gevraagd naar het besluit van de president om het land actief te misleiden over het virus, vertelde perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, aan verslaggevers dat Trump ‘nooit tegen het Amerikaanse publiek heeft gelogen over COVID’, hij drukte gewoon een sfeer van ‘ kalmte ‘ uit over iets dat mensen zouden moeten hebben eigenlijk doodsbang voor geweest.

No Title

Q: How is it not misleading for Trump’s advisors to tell him and compare this virus to the Spanish flu of 1918, but for the president to say publicly that this could disappear by April? McENANY: The president was expressing calm. pic.twitter.com/TFrYOXg8RZ

Later legde Trump uit dat hij de beslissing had genomen om te liegen over hoe erg het virus was, omdat hij zo veel van Amerika houdt. ‘Het is een feit dat ik cheerleader ben voor dit land,’ zei hij, terwijl hij een beeld schetste dat niemand ooit zou moeten zien. “Ik hou van ons land en ik wil niet dat mensen bang worden, ik wil geen paniek zaaien, zoals je zegt. En ik ga dit land of de wereld zeker niet in een razernij drijven. We willen vertrouwen tonen, we willen kracht tonen, we willen kracht tonen als natie, en dat is wat ik heb gedaan en we hebben het in alle opzichten heel goed gedaan … het is een geweldige klus geweest die we hebben gedaan. ” 

No Title

“I’m a cheerleader for this country … I don’t want people to be frightened” — Trump tries to explain why he misled the public about how bad coronavirus is pic.twitter.com/xUBnoVpHSN

In feite is het geen geweldig werk geweest en we hebben het volgens geen enkele maatstaf goed gedaan, tenzij de maatstaven zijn “iets minder dan 200.000 doden is prima.” Als Trump voor het eerst in zijn leven de waarheid had verteld en het recht had gehad met Amerikanen over de ernst van COVID-19 en hen had geïnstrueerd dienovereenkomstig te handelen, zouden de VS de afgelopen zes maanden veel minder lijkzakken nodig hebben gehad en de economie zou niet in het toilet zijn .

Hoe dan ook, dit alles zou waarschijnlijk ongelooflijk vernietigend zijn als iets dat Trump ooit deed een greintje verschil zou maken voor zijn aanhangers, die blijkbaar alles geloven wat de president hen vertelt, tot en met hen te vertellen dat hij loog over een zeer besmettelijke, uiterst dodelijke ziekte voor hun eigen bestwil. Oom Donny weet het het beste!

Lees ook:  Een waardig bestaan, van Santiago Chili tot Beiroet

No Title

WH officials warned Trump that talking to Bob Woodward was a bad idea, we are told. But Trump went forward with the hours of interviews anyway. A source, who has direct knowledge of discussions, said Trump and Kushner thought Woodward interviews were a good idea.

In ander Kushner-nieuws vertelde de eerste schoonzoon Woodward naar verluidt dat “de gevaarlijkste mensen rond de president overmoedige idioten zijn”, blijkbaar verwijzend naar voormalig minister van Defensie James Mattis, voormalig staatssecretaris Rex Tillerson en voormalig National Economic Raadsdirecteur Gary Cohn, omdat ironie officieel stierf op 21 januari 2017 .

PS, het Witte Huis blijft hier volledig bovenop

Basisscreenings voor mensen die het land binnenkomen als ze een zeer besmettelijke ziekte hebben? Wie heeft ze nodig !

Vanaf aanstaande maandag zal de Amerikaanse regering stoppen met het uitvoeren van verbeterde screening van passagiers uit COVID-19-landen met een hoog risico, meldt Yahoo News. Sinds maart zijn inkomende internationale vluchten uit een groot deel van Europa, China en andere delen van de wereld door 15 luchthavens geleid, waar passagiers werden onderworpen aan elementaire gezondheidsonderzoeken, waaronder een temperatuurcontrole, en waar werd gevraagd een symptoomvragenlijst in te vullen en contact op te nemen. informatie voor mogelijke contactopsporing. Yahoo News zegt dat het bevel om de screening te stoppen afkomstig was van het Witte Huis, waarbij de verschillende agentschappen en aannemers die hierbij betrokken waren, werkten om de deadline van 14 september te halen.

Trump kan geen enkele reden bedenken waarom zwarte mensen hem misschien geen “liefde” willen tonen

Lees ook:  Waarom de US Puppet Guaidó President van Venezuela verloren heeft

In andere Rage- onthullingen :

Tijdens een gesprek op 19 juni wees Woodward, wiens vader advocaat en rechter in Illinois was, erop dat hij en Trump blank en bevoorrecht waren, en vroeg of dat van invloed was op zijn denken. “Heb je enig idee dat dat voorrecht geïsoleerd is en je tot op zekere hoogte in een grot heeft geplaatst, zoals het mij en ik denk dat veel blanke bevoorrechte mensen in een grot zitten en dat we ons er uit moeten werken om het te begrijpen de woede en de pijn die zwarte mensen in dit land vooral voelen? ” Vroeg Woodward.

“Nee,” antwoordde Trump. ‘Je hebt echt de Kool-Aid gedronken, nietwaar? Luister maar naar je. Wauw. Nee, dat voel ik helemaal niet. ”

In een apart gesprek over ras, op 8 juli, klaagde Trump volgens de Post over zijn gebrek aan steun onder zwarte kiezers “Ik heb enorm veel gedaan voor de zwarte gemeenschap”, zei hij tegen Woodward. “En, eerlijk gezegd, ik voel geen liefde.”

Zou dat mogelijk te maken hebben met Trumps lange geschiedenis van abominabel racisme ? Zijn jarenlange aandrang dat de eerste zwarte president van de Verenigde Staten hier niet werd geboren ? Zijn commentaar over zwarte mensen die ” in de hel leven “? Is er een van deze dingen die een belletje doen rinkelen? Nee?

Lees ook:  Zal een militaire staatsgreep de verkiezingen in november ongedaan maken, Donald Trump en de Republiek zelf?

Donald Trump was zelfs genomineerd voor een Nobelprijs voor de vrede

Hij streeft naar een van deze dingen sinds ze er een aan Obama hebben gegeven en nu is zijn naam daadwerkelijk naar voren gebracht … door een anti-immigratie islamofoob die ook liefdevol wordt beschreven als een “gek”:

Christian Tybring-Gjedde, een lid van het Noorse parlement voor de populistische Progress Party, zei dat Trump moet worden overwogen vanwege zijn werk “voor een vredesakkoord tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Israël dat opent voor mogelijke vrede in het Midden-Oosten.”

Tybring-Gjedde is sinds 2005 lid van het Storting, het Noorse parlement. Hij staat erom bekend pro-Israël te zijn en zich te verzetten tegen het immigratiebeleid dat hij te verwelkomend vindt. De wetgever heeft vaak geëist dat immigranten zich aanpassen aan de Noorse samenleving. Hij noemde moslimhoofddoeken een ‘islamitisch uniform’ en vergeleek ze met gewaden gedragen door leden van de Ku Klux Klan. In 2006 nomineerde hij Ayaan Hirsi Ali, een Nederlands-Amerikaanse activist, schrijver en politicus die kritisch was over de islam, voor de Nobelprijs voor de vrede.

Op dit moment zijn er 318 kandidaten in de running voor de 2020-prijs, dus het schot van Trump om dit ding daadwerkelijk vast te leggen is vrij klein, hoewel we zeker weten dat hij de winnaar genadig zal feliciteren en geen 77-tweet-traan zal maken over hoe hij is beroofd.

Comments

comments