De VS doen veel erger dan wat het China ervan beschuldigt de Oeigoeren te hebben aangedaan


Disney is opnieuw het onderwerp van controverse in reguliere kringen, niet omdat het een uitgestrekte monopolistische media-megaconglomeraat is waarvan het gigantische Mickey-hoofd de wereld verslindt als Galactus, maar omdat delen van zijn live-action-versie van Mulan zijn gefilmd in de provincie Xinjiang.

Vox meldt :

“Sommige kijkers die afgelopen weekend betaalden om de film op Disney + te streamen, vonden iets verontrustends in de aftiteling: Disney bedankte acht overheidsinstanties in Xinjiang, een westelijke provincie in China waar ongeveer 2 miljoen Oeigoerse moslims door de Chinese regering in concentratiekampen zijn gedwongen. Het blijkt dat delen van Mulan twee jaar geleden in Xinjiang zijn gefilmd, lang nadat de wereld op de hoogte was van het plan van Peking om Oeigoeren te ‘heropvoeden’ met de doctrine van de Communistische Partij. ‘

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter: “I Don’t Always Believe CIA Narratives. But When I Do, I Believe Them About China.”China is such a curious anomaly in the narrative matrix. Many who are normally skeptical of claims by western governments immediately swallow anything said about China.”https://t.co/1EtQOPOFee / Twitter”

I Don’t Always Believe CIA Narratives. But When I Do, I Believe Them About China.”China is such a curious anomaly in the narrative matrix. Many who are normally skeptical of claims by western governments immediately swallow anything said about China.”https://t.co/1EtQOPOFee

Nu is het de moeite waard erop te wijzen dat er geen reden is om de bewering dat twee miljoen Oeigoerse moslims in concentratiekampen in Xinjiang zijn gedwongen, in geloof te aanvaarden. Het door de VS gecentraliseerde rijk voert een propagandacampagne tegen China op om steun te creëren voor escalaties van de koude oorlog met als doel het ontstaan ​​van een echte multipolaire wereld te voorkomen, en dat rijk heeft een uitgebreide geschiedenis van liegen over deze dingen. Er zijn enorme , gapende plotgaten in het Xinjiang-verhaal dat we worden gevoed door de stenografen van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de massamedia, en de belangrijkste bewijsstukken zijn altijd terug te voeren op uiterst dubieuze bronnen zoals de verfoeilijke fanaticusAdrian Zenz .

Dit bewijst niet dat de Oeigoerse bevolking in Xinjiang niet tot op zekere hoogte wordt vervolgd; propagandacampagnes zijn meestal gewikkeld rond een soort hard feitelijk centrum en het is heel goed mogelijk dat er een zekere mate van waarheid in zit. We hebben gewoon geen reden om op dit moment onbewezen beweringen van bekende leugenaars te geloven; er is geen bewijs van hun beweringen dat stijgt tot het niveau dat vereist is in een wereld van na de invasie van Irak. Dat betekent niet dat je moet geloven dat de Chinese regering een stel meisjesscouts is, het betekent alleen dat je beweringen over hen niet als waar en geverifieerd accepteert als ze dat niet zijn.

Maar het punt dat ik vandaag eigenlijk wil maken, is dat zelfs als we zouden doen alsof de beweringen van de gevestigde orde over wat er in Xinjiang gebeurt volledig zijn geverifieerd door onafhankelijk verifieerbaar bewijs, het nog steeds niet zo erg zou zijn als wat de VS doet op hetzelfde front.

China’s officiële reden voor het hebben gehad van wat het vrijwillige ‘beroepsopleidingskampen ‘ noemt , is om extremisme te bestrijden om het grote aantal terreuraanslagen in Xinjiang tegen te gaan, die, zelfs als ze onvrijwillig zijn, vergelijkbaar zouden zijn met wat is geprobeerd door Amerikaanse bondgenoten zoals Saudi-Arabië en Frankrijk . Het maakt niet uit of je het officiële argument van China gelooft; dat is niet relevant voor de vergelijking die ik ga maken, want het officiële argument van Amerika voor zijn “oorlog tegen terreur” is hoe dan ook nep .

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter: “Tens Of Millions Of People Displaced By The ‘War On Terror’, The Greatest Scam Ever InventedA new report has found that at least 37 million people (a conservative estimate) have been displaced as a result of America’s so-called “war on terror” since 9/11https://t.co/MsFul5zf7L / Twitter”

Tens Of Millions Of People Displaced By The ‘War On Terror’, The Greatest Scam Ever InventedA new report has found that at least 37 million people (a conservative estimate) have been displaced as a result of America’s so-called “war on terror” since 9/11https://t.co/MsFul5zf7L

Dus dat is wat China beweert te doen om terrorisme te bestrijden, en zelfs als we het CIA / CNN-verhaal over deze kwestie volledig accepteren als 100 procent waar, zijn de gevolgen van die inspanning dat miljoenen Oeigoeren momenteel gevangen zitten in wrede concentratiekampen.

Wat beweren de VS ondertussen te doen om terrorisme te bestrijden? Het lanceren van grootschalige grondinvasies, omverwerpingsregimes, non-stop bombardementen, genocidale proxy-oorlogen en illegale bezettingen.

Onderzoeker Nicolas JS Davies stelde in 2018 een driedelig onderzoek samen voor Consortium News om erachter te komen hoeveel mensen er zijn omgekomen in de Amerikaanse oorlogen van na 9/11. Deel één behandelt Irak, deel twee behandelt Afghanistan en Pakistan, en deel drie behandelt Libië, Syrië, Jemen en Somalië. Aan het einde van de serie schrijft Davies het volgende:

“In totaal heb ik in de drie delen van dit rapport geschat dat de Amerikaanse oorlogen na 9/11 ongeveer 6 miljoen mensen hebben gedood. Misschien is het echte aantal slechts 5 miljoen. Of misschien is het 7 miljoen. Maar ik ben er vrij zeker van dat het enkele miljoenen zijn. “

Enkele miljoenen. Niet vastgehouden. Niet onvrijwillig onderworpen aan heropvoedingsprogramma’s. Gedood. Vijf tot zeven miljoen levens zijn gedoofd, in naam van de strijd tegen “terrorisme”.

Dat zijn gewoon mensen die zijn vermoord. Het zegt niets over de tientallen miljoenen mensen , de zogenaamde “oorlog tegen terreur”, die in wanhoop hun huizen moesten ontvluchten. Het zegt niets over de massale chaos, het lijden en het trauma dat de Amerikaanse reactie op terreurdaden mensen heeft toegebracht, wat hen de rest van hun leven zal treffen.

Dit is duidelijk erger dan zelfs de allerergste dingen waarvan de VS China beschuldigt.

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter: “When imperialists yell the word “whataboutism” what they really mean is “Stop pointing out the damning contradictions, inconsistencies and hypocrisy of my position.” / Twitter”

When imperialists yell the word “whataboutism” what they really mean is “Stop pointing out the damning contradictions, inconsistencies and hypocrisy of my position.”

Ik breng dit niet ter sprake met de bedoeling de onvergeeflijke zonde van ” whataboutism ” te begaan , maar om erop te wijzen dat de regeringen, politici, experts en verslaggevers die hun kleren verscheuren over mensenrechtenschendingen in Xinjiang niet echt om mensenrechten geven. . Als ze dat wel zouden doen, zouden ze meer moeite doen om de verdorvenheid van de escalerende “oorlog tegen het terrorisme” van hun eigen regering aan te vallen dan dat ze ongefundeerde en veel minder flagrante beschuldigingen tegen een natie uitoefenen die hun regering heeft beoogd voor balkanisering .

Ik wijs hierop omdat de meest prominente stemmen die China veroordelen wegens schendingen van de mensenrechten in Xinjiang niet proberen de Oeigoeren te helpen, maar hun status en achting proberen te behouden in het wereldomvattende rijk waarvan het bestaan ​​afhangt van het voortdurend vernietigen, ondermijnen en absorberen elke macht die tegen hen staat. Xinjiang is een geostrategisch cruciale regio op het wereldtoneel vanwege de rol die het zal spelen in het Chinese Belt and Road Initiative , en zowel China als het door de VS gecentraliseerde imperium willen dat het in hun eigen belang werkt. Het enige verschil is dat het eigenlijk een Chinees grondgebied is.

Negeer het vervalste kledingstuk van mensen die andere regeringen meer bekritiseren dan dat ze het veel ergere eigen gedrag bekritiseren. Blijf gefocust op feiten en bewijs, houd altijd rekening met agenda’s en blijf altijd onbeschaamd sceptisch over de verhalen over macht.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord