Hij Kan Het Werk Niet Doen

Hij Kan Het Werk Niet Doen

11 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is echt zo simpel: Trump is niet in staat om president te zijn

Is het tijd om te stemmen?

Donald Trump zegt herhaaldelijk op band dat hij begreep wat zijn inlichtingendienst hem vertelde over de volkomen wijdverbreide terreur van een wereldwijde pandemie en  besloot het gevaar te bagatelliseren.

Er zijn 190.000 dode Amerikanen en zes miljoen ziek omdat hij er niet goed mee wilde omgaan. En onze economie is verwoest.

Wat moeten Amerikanen nog meer weten?

Het negeren van de dodelijkheid van het coronavirus is een verzaking van de fundamentele taak van president zijn. Trump is incompetent.

Openbaarmaking van de houding van Trump ten opzichte van het horen van slecht nieuws vormt de kern van het nieuwe boek Rage van Bob Woodward , de oude verslaggever en redacteur van de Washington Post, die ook een deel van de banden uitbracht van de 18 gesprekken die hij gedurende vier maanden met Trump had.

Toen Trump ons vertelde dat dit virus marginaal erger was dan de seizoensgriep, en hij weigerde een volledige nationale reactie te coördineren, loog hij – en bracht hij Amerikanen in gevaar voor ernstige ziekte en dood.

Er zijn geen anonieme bronnen in het hart van dit boek, geen ontevreden oud-medewerkers, geen vijanden. Het is Trump die het heeft over Trump zijn.

De Trump op deze banden weigert zijn racisme te erkennen, denkt dat hij en Kim Jong Un een zegen voor de wereld zijn en gelooft dat hij het leger in de Amerikaanse straten kan ontketenen zonder erbij na te denken.
Maar het zijn zijn opmerkingen over het overslaan van de publieke gevaren van het coronavirus die praktisch van de pagina springen. In januari begreep Trump dat er een ernstig probleem was; op 19 maart, toen hij met Woodward sprak, gaf Trump toe dat hij opzettelijk elk gevaar had geminimaliseerd. “Ik wilde het altijd spelen,” zei hij.

Met andere woorden, zoals Trump ons vertelde dat dit virus iets erger was dan de seizoensgriep en weigerde een volledige nationale reactie te coördineren, loog hij – en bracht hij Amerikanen in gevaar voor ernstige ziekte en dood.

Lees ook:  Hoe 'SAVE THE CHILDREN' een samenzwering werd

Waar denkt Trump dat deze baan over gaat?

Trump wist het

Woodward had al eerder een boek over Trump c.s. geschreven en gaf geen positief beeld. Trump moest weten waarmee hij te maken had bij het samenwerken met een andere poging. Er is hier geen “gotcha”.

Bovendien laat het boek zien dat Trump generaals kutjes noemt die meer om allianties geven dan om het handelsbeleid van Trump; mensen die voor hem werken, denken dat Trump een idioot is; Dr. Anthony Fauci, de virusgoeroe, zegt dat Trump geen aandacht kan besteden aan binnenkomende informatie.

Trump kan het werk niet doen. Trump kan schelden, beledigen, onvoorwaardelijke volgers signaleren, maar hij kan de basis van zijn werk niet doen.

In feite is de bron van deze conclusie Trump zelf in deze gesprekken. Trump noemde het boek “gewoon weer een politieke hit” en zei dat zijn opmerkingen weerspiegelden dat “je geen gevoel van paniek kunt tonen”. Fox News noemde het een ‘afleiding’.

Niemand kan zeggen dat een dergelijke onthulling van invloed zal zijn op de uitkomst van de verkiezingen in november, maar in combinatie met berichten over het bestempelen van gewonde en dode soldaten als ‘verliezers’ en ‘sukkels’ en de opvattingen van Trump over de honderdduizenden vreedzame demonstranten voor sociale rechtvaardigheid , er moet een resteffect zijn. Velen of wij hebben een familielid of vriend die ziek is geworden of bezweken aan COVID-19, en we zijn zeker banen kwijtgeraakt en hebben ons leven op zijn kop gezet omdat Trump “geen paniek wilde veroorzaken”.

Angst en paniek?

We hebben de afgelopen zeven maanden onszelf verscheurd over het dragen van maskers, over het creëren van fysieke afstand, het verliezen van banen, school en een normaal leven. Tegelijkertijd verloochende Trump al die effecten?

Wie denkt Trump dat hij is? Hij werkt voor ons, niet andersom.

Het is zijn taak om ons de benodigde informatie over het virus te geven en om deze natie in een bijzondere richting te bewegen om die besmetting te bestrijden.

Trump lijkt absoluut geen probleem te hebben om te proberen ons alleen te laten focussen op het waargenomen geweld van Portland en Kenosha. Plotseling kan geweld dat midden in de nacht plaatsvindt op een enkel blok of twee van een stad door deze regering worden opgeblazen om volledige paniek in de buitenwijken te weerspiegelen. Wat is het verschil?

Trump heeft geen probleem om angst op te bouwen.

Hij heeft alleen een probleem met het verliezen van de schijnwerpers op zichzelf en op de diepgewortelde behoefte aan herverkiezing.

Trump kan het werk niet doen.

Is het tijd om te stemmen?

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De grote leugen van de rechtse populisten

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Na weken van anticipatie, Trump Rally Crowd komen niet opdagen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments