NU VOOR ONZE BEZOEKERS HIER TE ZIEN: #UNFIT: THE PSYCHOLOGY OF DONALD TRUMP

NU VOOR ONZE BEZOEKERS HIER TE ZIEN: #UNFIT: THE PSYCHOLOGY OF DONALD TRUMP

11 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Voor het eerst gaan professionals in de geestelijke gezondheidszorg op de kaart, in een oogverblindende, wetenschappelijk onderbouwde beoordeling van het gedrag en de stabiliteit van Donald J. Trump

In een nieuwe film die de psychologie van Donald Trump uitpakt , zegt auteur en psycholoog John Gartner dat de president talloze tekenen van cognitieve achteruitgang vertoont en banden heeft met ernstige zorgen over Trump’s geschiktheid voor het Oval Office.

“Dit is bijna een soort sciencefictionroman waarin we nu leven”, zei Gartner in een exclusief fragment uit de documentaire “Unfit: The Psychology of Donald Trump.”

“Hij gaat cognitief achteruit”, stelde Gartner. “Als je kijkt naar de interviews die hij in de jaren tachtig en negentig gaf, was hij heel mondig. Hij had eigenlijk een zeer verfijnd vocabulaire. Hij sprak in echt gepolijste alinea’s. ”

Gartner plaatste clips uit die tijd naast de manier waarop Trump nu spreekt.

‘Zijn woordenschat is verarmd; hij gebruikt veel superlatieven en vulwoorden die we zien bij mensen die naar taal reiken, ”zei hij. “Heel vaak laat hij zien wat wij tangentieel denken noemen, namelijk dat hij van het ene idee overgaat en dan gewoon halverwege een zin naar een ander idee afdrijft.”

Gartner, die een Ph.D. in de klinische psychologie en gedurende bijna drie decennia onderwezen aan de afdeling psychiatrie van de Johns Hopkins Medical School, verwijst ook naar gevallen waarin de president zich blijkbaar niet in staat bleek te zijn zich vrij belangrijke gebeurtenissen te herinneren.

Lees ook:  Ben je klaar voor de grote depressie van de jaren 2020?

“Waarom is dit belangrijk?” hij vroeg. “We hebben iemand die echt niet cognitief functioneert en die de capaciteit heeft om de nucleaire codes te lanceren.”

“Unfit” onderzoekt talloze aspecten van Trumps psyche in overleg met deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid. De film is gemaakt in samenwerking met Duty To Warn, een coalitie van professionals in de geestelijke gezondheidszorg en anderen die pleiten voor ontslag van Trump op grond van het feit dat hij psychologisch ongeschikt is. Gartner was een van de oprichters van deze groep.

Leunstoelpsychologen hebben, samen met echte, al jarenlang speculatieve diagnoses van de president gedeeld. Een van de meer recente voorbeelden is Trumps eigen nicht Mary Trump, een klinisch psycholoog, die meer persoonlijk inzicht gaf in wat zij in haar boek beschouwde als de narcistische neigingen van Trump.

Er is al lang discussie over de ethiek van het analyseren van de mentale toestand van Trump. Tegenstanders zeggen dat het stigma creëert en, naast andere kwesties, in strijd is met de Goldwater-regel , een ethische regel van de American Psychiatric Association die psychiaters belet professionele meningen te geven over een publieke figuur die ze niet hebben onderzocht. Anderen hebben betoogd dat het in het algemeen belang is om de wortels van Trumps acties in functie te benadrukken.

Lees ook:  Corona is misschien wel een crisis in China, maar het zal er een zijn waar het Westen voor betaalt

Geregisseerd door Dan Partland, bevat “Unfit” ook juridische professionals, historici en prominente republikeinse anti-Trump figuren, waaronder de conservatieve advocaat George Conway , de voormalig communicatiedirecteur van het Witte Huis Anthony Scaramucci en de conservatieve commentator Bill Kristol .

#UNFIT is scherp, samenhangend en verhelderend, met alarmerende inzichten.

– Richard Roeper, Chicago Sun-Times

#UNFIT is een indringende documentaire met frisse scherpzinnige nuances.

– Owen Gleiberman, Variety

FILM INFORMATIE

Is Donald Trump geschikt om het ambt van president van de Verenigde Staten te bekleden? #UNFIT presenteert een eye-opening analyse van het gedrag, de psyche, conditie en stabiliteit van Donald Trump. Het vergt een sociologische blik op het electoraat dat hem heeft gekozen, en het collectieve effect dat hij heeft op onze cultuur en instellingen. Tijdens de campagne van 2016 voelden professionals in de geestelijke gezondheidszorg zich beleidsmatig gebonden door in het openbaar te spreken. Nu, na jaren van observatie, voor de eerste keer ooit, hebben ze besloten dat genoeg genoeg is.

CRITIC REVIEWS FOR #UNFIT: THE PSYCHOLOGY OF DONALD TRUMP

Hopelijk geven we om deze schendingen. Degenen die dat niet doen, zullen niet worden ontroerd door deze film. #Unfit maakt echter met succes zijn argument over waarom de psychologische instabiliteit van Trump een punt van zorg zou moeten zijn voor het publiek.

De verhelderende film, meer persoonlijk dan politiek, stelt dat psychiaters de plicht hebben om zich uit te spreken over het meer verontrustende gedrag van de president …

Ondanks zijn krachtige overtuigende en goed geïnformeerde argumenten, is het helaas onwaarschijnlijk dat #Unfit … de mening zal veranderen van de ongeveer 35-40% van de bevolking die naar het gedrag van de president kijkt en blijkbaar niets ziet om zich zorgen over te maken.

Ze kijken niet alleen naar de man zelf, maar ook naar de elementen van een kwaadaardige narcist. Feiten en voorbeelden van hem die dit gedrag vertoont, worden naar voren gebracht.

#Unfit voelt aan als een rationeel en krachtig argument. Maar als het veel mensen kan afschrikken die al tegen Trump zijn, heeft het niet het gevoel dat het iemands mening zal veranderen.

WAARDEER JE ONS WERK DOE DAN EEN DONATIE HIER.

#UNFIT KAN JE VIA DEZE LINK IN ZIJN GEHEEL ZIEN

unfit

Comments

comments