Tientallen miljoenen mensen ontheemd door de ‘War on Terror’, de grootste zwendel die ooit is uitgevonden

Tientallen miljoenen mensen ontheemd door de ‘War on Terror’, de grootste zwendel die ooit is uitgevonden

11 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Uit een nieuw rapport van het Costs of War-project van Brown University is gebleken dat sinds 11 september ten minste 37 miljoen mensen ontheemd zijn geraakt als gevolg van de zogenaamde ‘oorlog tegen terreur’ in Amerika, een conservatieve schatting van een aantal dat mogelijk ergens is. tussen 48 miljoen en 59 miljoen.

Dat aantal, “ten minste 37 miljoen”, is puur toeval dat het exact hetzelfde aantal Amerikanen is dat naar verluidt te lijden heeft onder voedselonzekerheid omdat hun regering hun rijkdom en middelen uitgeeft aan het doden en verdrijven van mensen in het buitenland.

Deze ongemakkelijke openbaring, waarover The New York Times voor één keer verslag heeft uitgebracht, veroorzaakt verwarring bij alle juiste mensen, met de neoconservatieve oorlogspropagandist Josh Rogin van The Washington Post die ejaculeert : “ The @nytimes zou zich moeten schamen omdat ‘analyse.’ De VS de schuld geven van de ontheemding van 7 miljoen Syriërs is gek en oneerlijk. Een manier om anti-Amerikaanse propaganda wit te wassen. “

No Title

The @nytimes should be ashamed for running this as “analysis.” Blaming the U.S. for the displacement of 7 million Syrians is crazy and dishonest. Way to launder anti-American propaganda. https://t.co/c2hpAtHAok

Zeker Josh, het is niet zoals de extremistische krachten die Syrië overspoelden met het doel Damascus omver te werpen, werden gesteund door de VS en hun bondgenoten en ontstonden als een direct gevolg van de regionale destabilisatie die het westerse interventionisme veroorzaakte in de naam van het bestrijden van terreur. Oh wacht nee dat is precies wat er is gebeurd .

“Dit is een van de belangrijkste vormen van schade geweest, natuurlijk samen met de doden en gewonden, die door deze oorlogen zijn veroorzaakt”, vertelde de hoofdauteur van het rapport David Vine aan The New York Times . “Het vertelt ons dat de betrokkenheid van de VS in deze landen gruwelijk catastrofaal en gruwelijk schadelijk is op manieren waarvan ik niet denk dat de meeste mensen in de Verenigde Staten, in veel opzichten ikzelf inbegrepen, in zelfs de geringste bewoordingen hebben geworsteld of er rekening mee hebben gehouden. . “

Tientallen miljoenen mensen werden gedwongen hun huizen te ontvluchten in wanhoop als gevolg van het geweld en de destabilisatie veroorzaakt door Amerikaanse interventies, gerechtvaardigd door de noodzaak om “terrorisme” te bestrijden. Hoeveel Amerikanen hebben hier inderdaad in de geringste bewoordingen mee geworsteld of er rekening mee gehouden? Heb je nagedacht over de omvang en de diepte van het lijden dat die interventies veroorzaken bij echte mensen met hetzelfde vermogen tot leed als zijzelf? Vroegen zich af of de doelen de verwoestende middelen echt rechtvaardigen?

En, misschien het allerbelangrijkste, zich afvroegen of ze er vrij zeker van zijn wie de echte terroristen zijn in deze situatie?

No Title

“At least 37 million people have been displaced as a direct result of the wars fought by the United States since 9/11…does not include the millions of other people who have been displaced in countries with smaller U.S. counterterrorism operations”https://t.co/ztxw8K5wjp

De “oorlog tegen het terrorisme” is slechts grootschalig terrorisme op grote schaal, en het creëert ook meer terrorisme van de gewone soort. Het is ondubbelzinnig aangetoond dat zelfmoordaanslagen bijna volledig het resultaat zijn van westers interventionisme; ze waren gewoon een non-issue in Irak en Afghanistan voorafgaand aan bijvoorbeeld Amerikaanse invasies daar. De “oorlog tegen terreur” is niet alleen het terrorisme zelf, het is een vaststaand feit dat het eigenlijk meer van het soort terrorisme creëert dat het beweert te elimineren.

Lees ook:  De wereld is een puinhoop van complottheorieën tot de Amerikaanse verkiezingen

En waarom zou het niet? Waarom zou het vernietigen en destabiliseren van hele naties er niet voor zorgen dat mensen tegen je willen vechten? Het is vanzelfsprekend dat dit zou gebeuren, alleen met gebruikmaking van uw eigen empathie en begrip van de menselijke natuur. Zoals Jonathan Marshall in 2017 schreef voor Consortium News :

De meest gezaghebbende nieuwe studie naar de bronnen van terrorisme en opstand op het continent, Journey to Extremism in Africa (september 2017), constateert dat wat veel mensen ertoe aanzet zich aan te sluiten bij gewelddadige groepen, incidenten zijn van door de overheid gesponsord geweld, zoals ‘het doden van een familielid of vriend ‘of’ arrestatie van een familielid of vriend ‘.

“Deze bevindingen werpen een schril contrast met de vraag hoe terrorismebestrijding en bredere veiligheidsfuncties van regeringen in risicoomgevingen zich gedragen met betrekking tot mensenrechten en een eerlijk proces”, concludeert het rapport, gebaseerd op interviews met meer dan 500 voormalige leden. van militante organisaties.

“Het gedrag van staatsveiligheidsactoren wordt onthuld als een prominente versneller van rekrutering, in plaats van omgekeerd. . . Deze bevindingen suggereren dat een ingrijpende herbeoordeling van op staatsveiligheid gerichte interventies dringend nodig is. “

Talloze andere experts hebben soortgelijke conclusies getrokken uit conflictgebieden in het Midden-Oosten en Azië. In 2008 waarschuwde een RAND Corporation-rapport over Lessen voor de bestrijding van al-Qa’ida het Amerikaanse leger om “zich te verzetten tegen gevechtsoperaties in moslimgemeenschappen, aangezien zijn aanwezigheid waarschijnlijk de rekrutering van terroristen zal vergroten. . . . Militair geweld heeft meestal het tegenovergestelde effect van wat is bedoeld: het wordt vaak te veel gebruikt, vervreemdt de lokale bevolking door zijn hardhandige karakter en biedt een kans voor rekrutering van terroristische groeperingen. “

Evenzo waarschuwde de Stimson Task Force on US Drone Policy , bestaande uit voormalige hoge functionarissen van de CIA, het ministerie van Defensie en het ministerie van Buitenlandse Zaken, in 2014 dat Amerikaanse aanvallen radicale islamitische groeperingen in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië hadden versterkt.

Het lijdt geen enkele twijfel dat de “oorlog tegen terreur” precies het tegenovergestelde doet van wat het op alle denkbare manieren beweert te doen. Dit is een volkomen en onbetwistbaar vaststaand feit.

Dus waarom gaat het dan door? Waarom gaat dit grootschalige project van interventie en bezetting niet gewoon door, maar zelfs escalerend , ondanks het feit dat we zonder enige twijfel weten dat het alleen maar meer ellende, ontheemding en terrorisme veroorzaakt?

Eenvoudig: want dat is precies waarvoor het is ontworpen.

No Title

Step 1: Destroy nations and displace tens of millions of people.Step 2: Wait for some of those people to hate you and want to fight back.Step 3: Use their desire to fight back as justification to repeat Step 1. https://t.co/XVRyEVToZy

Misschien wel de grootste zwendel die ooit is bedacht, is de manier waarop het door de VS gecentraliseerde rijk ontdekte dat het mensen kan doden en verdrijven in geostrategisch cruciale en hulpbronnenrijke regio’s onder het mom van terrorismebestrijding, wanneer geweld en extremisme onvermijdelijk voortkomen uit die massa- schaaltrauma kunnen ze het gebruiken om nog meer interventionisme te rechtvaardigen onder het mom van terrorismebestrijding. Het is een eindeloze zichzelf versterkende positieve terugkoppeling van geweld, en het stelt imperialistische troepen in staat om steeds meer troepen, bases en oorlogsmachines te verplaatsen naar de gebieden die ze moeten afsluiten om hen te helpen landen te verstikken die hen ongehoorzaam zijn .

Hoe meer verwoestend interventionisme er is, des te meer mensen willen vechten tegen de krachten die dat verwoestende militaire interventionisme veroorzaken. Hoe meer mensen willen vechten tegen de krachten die dat verwoestende militaire interventionisme toebrengen, des te meer verwoestend militair interventionisme kan worden gerechtvaardigd voor een Amerikaans publiek dat er niet in de minste termen mee worstelt of er geen rekening mee houdt.

En de olie blijft stromen. En het geld blijft stapelen. En de beat gaat verder.

We worden geregeerd door monsters.Lees ook:  We worden geconfronteerd met een economisch nachtmerriescenario die groter is dan in 2008

Comments

comments