Donald Trump is slimmer dan we hem ooit hebben toegegeven

Donald Trump is slimmer dan we hem ooit hebben toegegeven

12 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Het was allemaal een act.

In februari, toen iedereen hem probeerde te waarschuwen voor een dreigende pandemie, reageerde Donald Trump te weinig. Hij scheen het niet te snappen. Hij stuurde de experts weg. Hij noemde het een democratische hoax. Als reactie daarop bespotten democraten hem als een dwaas. Nu ontdekken we de waarheid.

De hele tijd wist Trump hoe dodelijk het virus was. Hij erkent dat het potentieel dodelijker kan worden dan welk virus dan ook dat we in een eeuw hebben gezien. En toch bleef hij het van zich afschudden als ‘Kung Flu’, en speelde hij politiek met maskers en ventilatoren.

Hij wist het. En in plaats van te proberen levens te redden, spande hij met zijn regering samen om steden en staten met democratische meerderheden te saboteren. Hij deed dit in de hoop dat het bastions van liberaal progressivisme zou verzwakken en de verkiezingen in zijn voordeel zou doen keren.

Drie boeken laten ons precies zien wie Donald Trump is:

Je hoeft niet eens deze hele boeken te lezen om de echte Donald Trump te zien, degene die zijn binnenste kring kent als de camera’s uitvallen.

Ze laten verschillende kanten van de president zien, maar ze zijn het er allemaal over eens.

We hadden veel banger voor deze man moeten zijn.


Trump is een massamoordmonster.

Fragmenten uit Bob Woodward’s Rage hebben al het ergste bevestigd van wat sommigen van ons vermoedden – dat Donald Trump vanaf het allereerste begin de ernst van COVID-19 kende en het simpelweg bewapende. Trump hoorde over een dodelijk virus dat honderdduizenden Amerikanen zou kunnen doden. Zijn eerste gedachte was hoe hij hiervan zou kunnen profiteren.

De hele tijd probeert hij deze pandemie tegen zijn politieke tegenstanders uit te buiten, ten koste van de gezondheid van iedereen, zelfs die van zijn eigen aanhangers, die het niet zou kunnen schelen als hij iemand op straat neerschoot.

Hij maakte geen grapje.

Als je je afvraagt ​​hoe je iemand moet noemen die de dood van duizenden berekent en orkestreert voor zijn eigen persoonlijk gewin, dan is de meest geschikte term: massamoordenaar.

Donald Trump is niet dom. Hij geeft gewoon niets om iemand anders dan zichzelf. Hij heeft dit meerdere keren gezegd.

Er bestaat geen twijfel meer over.


De reguliere media hielpen Trump.

Nieuwsuitzendingen hebben moeite om Trump onder controle te houden. Ze hebben zijn eindspel niet gezien. Of misschien wisten ze het en kon het ze niet schelen. Hoe dan ook, ze hebben precies gedaan wat hij wilde dat ze deden.

Ze blijven een onwetende rol spelen in zijn opkomst aan de macht.

In de afgelopen vier jaar waren alle persconferenties van Trump een meesterlijke prestatie van het merk Trump. Elke tweet was een technische afleiding.

Het was entertainment.

Trump is altijd een entertainer geweest.

Elke week stemden miljoenen betreurenswaardige mensen af ​​om te zien hoe Trump of een van zijn lakeien het opnemen tegen de liberale media. Ze vonden het geweldig. En we vonden het heerlijk om het te haten, net als wanneer we Netflix kijken. Trump zag de onaangeboorde entertainmentwaarde in de politiek.

Hij heeft het uitgebuit.


Journalisten speelden recht in de val van Trump.

Jarenlang zijn verslaggevers geobsedeerd door de laatste stomme dingen die onze president heeft gezegd. Ze hapten naar adem bij zijn suggesties dat Amerikanen overwegen om desinfectiemiddel te drinken, of dat artsen een manier moeten bedenken om zonlicht in ons lichaam te krijgen. Ze schudden hun hoofd toen hij vertelde dat hij zelf hydroxychloroquine zou nemen.

De hele tijd loog hij – ongestraft.

Trump heeft een eersteklas verbeeldingskracht. Hij weet precies wat hij moet zeggen (of tweeten) om iedereen in rep en roer te brengen.

Ze eten het op. Ze houden ervan om domme Republikeinen te haten. Het is veel gemakkelijker dan echte onderzoeksjournalistiek. En het haalt honderd keer de opbrengst op. Voor hen was Trump een meevaller.

Lees ook:  Saoedi-Arabië's mysterieuze overlevingsvermogen van het coronavirus

Ze wisten het niet, of het kon ze niet schelen.

We hebben slimme journalisten nodig in briefingruimtes. We hebben verslaggevers nodig die de president achtervolgen. Maar we moeten ook het verschil weten tussen een idioot en iemand die er gewoon een speelt.

Dat is een les voor ons allemaal.


Trump houdt stiekem van reguliere media.

Denk er even over na.

Als Trump de media echt zo haatte als hij zegt, zou hij jaren geleden gestopt zijn met het geven van persconferenties.

In plaats daarvan houdt hij er meer dan ooit vast. Als hij geen gigantische bijeenkomsten kan houden, kan hij hetzelfde publiek bereiken via briefings, gevolgd door hun onmiddellijke herhaling op sociale media.

De leugens. De alternatieve feiten. De schandalige uitspraken. De abrupte stops, gevolgd door hem stormen weg. Netwerken zenden het allemaal uit. Ze hebben alleen zijn stem versterkt. Ze zijn per ongeluk het grootste wapen van Trump tegen de democratie in Amerika geworden.


Trump is onaangetast door feitencontrole Theater.

Reuzen op de sociale media hebben veel gedaan met het controleren van de leugens van Trump. Hoewel het een hulpmiddel is, is het nauwelijks voldoende.

Het is theater.

Het geeft ons de geruststellende illusie dat we nepnieuws bestrijden.

We hebben gezien hoe moeilijk het is om een ​​stukje verkeerde informatie te corrigeren zodra het begint te circuleren. Bovendien kan Twitter de donkere grotten van het deep web niet reguleren, of zelfs de steegjes van Reddit en 4chan. Dat is waar het nepnieuws zich echt als een lopend vuurtje verspreidt.

Trump weet dit. Hij heeft waarschijnlijk meer van het deep web gezien dan wij. Hij was een vriend van Jeffrey Epstein, weet je nog?


Late night talkshows hielpen Trump.

Hoe graag we ook van Steven Colbert en Trevor Noah houden, ze hebben niet echt geholpen. Ze bouwden een beeld op van Trump als een onhandige idioot met een klein vocabulaire en kleine handjes. Ze lieten hem er onhandig uitzien.

Het was grappig.

Het gaf ons een beter gevoel, omdat we dachten dat we slimmer waren dan de president. En hoewel we misschien beter opgeleid of empathisch zijn, ben ik er toch niet zo zeker van dat we slimmer zijn dan Trump. We hebben de afgelopen vier jaar gelachen om zijn optreden als de ultieme domkop.

Trump wist dat we dat zouden doen. We deden het met George W. Bush, en Trump laat Bush eruit zien als een Rhodes Scholar.

Hij doet het expres.


Trump heeft de hele tijd een plan gehad.

We denken dat Trump dom is. De bittere waarheid is dat hij weet hoe dom we zijn en hoe gemakkelijk gemanipuleerd. Hij gaf extreemrechts precies wat ze wilden.

Hij gaf ze een redder, een man die alles zou doen wat ze wilden in ruil voor grenzeloze macht. Hij gaf ook uiterst links precies wat ze wilden: iemand die zich intellectueel en moreel superieur voelde dan 24 uur per dag. Iedereen kreeg wat ze wilden.

Nu krijgen we over een paar weken precies wat we verdienen. Opnieuw. Tenzij we eruit springen.

Er is nog tijd.


Trump is een meester in waarneming.

Trump is slim. Hij is een meester in het manipuleren van de publieke opinie en beoordelingen. Het is alles waar hij om geeft. Het is alles wat hijbehoeften geven om. Een complete psychopaat hoeft zich geen zorgen te maken over beleid of ethiek als hij zo goed is in het tegen elkaar opzetten van mensen.

We hebben allemaal Trump geholpen om van het presidentschap de grootste realityshow in de geschiedenis van de televisie te maken. Ondertussen maakte zijn regering de weg vrij voor een totalitaire overname, in Amerikaanse stijl.

Trump is niet dom. Hij weet gewoon dat als je een Amerikaanse politicus bent, je niet te hard hoeft na te denken.

Dus hij golft.

Hij zegt het eerste dat in zijn verwrongen, maniakale hoofd opduikt. Hij vliegt door het land met een straalstroom van chaos en angst. Hij voert wrede, psychologische oorlogsvoering tegen zijn tegenstanders – inclusief muren van moeders. Hij laat mensen vermoorden met wankel medisch advies en wondermiddelen waarvan hij weet dat ze niet werken. Hij moedigt zijn ijverige volgelingen aan om zichzelf op te offeren in rellen en bootparades. Hij kweekt conflicten waar hij ook gaat. Ondertussen richt hij een geheime politie op en saboteert hij onze stemsystemen.

Hij nodigt de journalist uit die Nixon naar het Witte Huis heeft gehaald en gokt erop dat hij zal winnen door het ondenkbare te doen.

Donald Trump is een heleboel dingen.

Dumb is er niet een van.Lees ook:  Dat is alles Mensen!

Comments

comments