Het is een neppandemie zeggen Trump fans

Het is een neppandemie zeggen Trump fans

12 september 2020 0 Door Indignatie redactie

“Het is een neppandemie die is gecreëerd om de Verenigde Staten van Amerika te vernietigen”, vertelde een man bij een bijeenkomst in Michigan Donald Trump deze week aan Jim Acosta van CNN . Hij weigerde in de menigte een masker te dragen tegen een nepvirus. Hij verwierp de opgenomen bekentenis van de waarnemend president aan Bob Woodward dat het virus dodelijk is.

‘Dat is zijn mening,’ spotte de man.

Jaren van propaganda, racistische hondenfluitjes, xenopohobie en laster van de media door Republikeinen en hun media-bondgenoten creëerden Trump. Nu hebben ze geen controle meer over Trump (en de alternatieve realiteit waarin hij leeft). En nu zijn de volgers van Trump niet meer van hem.

Een reeks posts deze week leidt tot zorgen die niet langer uit de hand kunnen worden gelaten. Bij de Washington Post hoort Colbert I. King echo’s van de voormalige Alabama-gouverneur George Wallace in de toespraken en tweets van de waarnemend president.

“Ik wil zeggen dat anarchisten – en ik heb het soms over nieuwsagenten – ik wil zeggen – ik wil jullie die aankondiging doen omdat we vinden dat de mensen in dit land ziek en moe zijn en dat ze zich van jullie – anarchisten, ‘zei Wallace in 1968 tegen een menigte in Toledo, Ohio.

Dat is eliminerende retoriek. David Neiwert ( Eliminationists: How Hate Talk Radicalized the American Right , 2009) plaatste twee jaar geleden een lange tweetstorm over het onderwerp.

King noemt meer parallellen tussen Wallace en Trump en concludeert :

Zie Wallace, die zijn standpunt verdedigt voor segregatie in een deur van een schoolgebouw. Zie Trump, die voor de St. John’s Episcopal Church staat, een bijbel omhoog houdt en doet alsof hij een beschermer van het geloof is – zelfs toen hij Amerika onbeschermd achterliet tegen het coronavirus.

Verspreiders van leugens en een laaghartig “wij-tegen-zij” -virus waarvoor helaas geen vaccin bestaat.

En het verspreidt zich. Het tijdschrift Time rapporteerde deze week hoe complottheorieën het electoraat van 2020 vormgeven. Een kapper in Kenosha, Wisconsin zegt dat ze geen QAnon-supporter is terwijl ze haar memes uitspuugt.

‘Ik ging het konijnenhol in. Ik ben veel onderzoek gaan doen ”, zegt ze.

Gevraagd naar wat ze bedoelt met onderzoek, vervolgt ze voorzichtig: “Hier weet ik niet wat ik kan zeggen, want wat in ons systeem geïntegreerd is, zit diep. En het heeft te maken met echt corrupte, slechte, duistere dingen die voor het publiek verborgen zijn gehouden. Kindersekshandel is er een van. “

Het is opnieuw de hysterie van seksueel misbruik in de kinderopvang van de jaren tachtig en negentig. Pizzagate (2016) was een voorlopende indicator voor het rendement. Het is terug met wraak.

Time’s Charlotte Alter heeft meer :

Tijdens een sigarettenpauze buiten hun bedrijfje in Ozaukee County, vertelden Tina Arthur en Marcella Frank me dat ze van plan zijn weer op Trump te stemmen omdat ze diep gealarmeerd zijn door “de kliek”. Ze hebben “talloze berichten” gehoord dat de COVID-19-tenten die in New York en Californië waren opgezet, eigenlijk bedoeld waren voor kinderen die waren gered uit ondergrondse tunnels voor sekshandel.

Arthur en Frank legden uit dat ze geen volgers van QAnon zijn. Frank zegt dat ze het grootste deel van haar vrije tijd besteedt aan onderzoek naar kinderhandel, terwijl Arthur eraan toevoegt dat ze deze informatie vaak vindt op de Russische zoekmachine Yandex. Franks ogen vullen zich met tranen terwijl ze beschrijft wat ze heeft gevonden: kinderen die worden verkracht en gemarteld zodat “de kliek” “hun bloed kan afnemen en drinken.” Ze zegt dat Trump het bloed op de zwarte markt in beslag heeft genomen als onderdeel van zijn strijd tegen de cabal. “Ik denk dat als Biden wint, de wereld in feite voorbij is”, voegt Arthur toe. “Ik zou eerlijk proberen het land te verlaten. En als dat geen optie was, zou ik waarschijnlijk mijn kinderen meenemen en in de garage gaan zitten en mijn auto aanzetten en het zou voorbij zijn. “

Een stafschrijver van de Daily Banter gaf deze week commentaar op het fenomeen:

Dit is een kleine blik in de groeiende beweging die Qanon is. Qanon denkt letterlijk, niet figuurlijk, LETTERLIJK dat links wordt gecontroleerd door een internationale (lees als: “Joden”) cabal van pedofielen die ook, en ik neem je niet voor de gek, het bloed van kinderen drinkt.

Dit is een herverpakking van de “bloedsprookjes”, een eeuwenoud stuk propaganda dat is uitgevonden om Joden te demoniseren.

De bloedsprookjes hebben maar één doel en slechts één doel: de vervolging en massamoord op Joden zonder schuld mogelijk maken. Om het imprimatur van moraliteit te geven toen ze ons afslachtten; eerst bij honderden. Dan de duizenden. Dan de miljoenen.

Nu past rechts de bloedsprookjes toe op ons allemaal aan de linkerkant.

Waarom?

Om het komende terrorisme en fascisme te rechtvaardigen. Ze weten dat ze de verkiezingen zullen verliezen en ze zijn vast van plan om met geweld de macht over te nemen.

Om dit te doen, zullen ze mannen, vrouwen en kinderen vermoorden met een glimlach op hun gezicht en een lied in hun hart. Omdat ze diep in hun hart “weten” dat ze het “kwaad” bestrijden.

En dat is het punt van Qanons bloedsprookje. Als je bloeddrinkende pedofielen bestrijdt, is er absoluut niets verboden. Er zijn geen lijnen die u niet kunt overschrijden. Uw morele autoriteit is absoluut, omdat het kwaad dat u bestrijdt absoluut is.

Rechts legt de basis voor wreedheden en daarna zullen ze al het “bewijs” vinden dat ze nodig hebben. De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars.

Als je nog niet begrijpt hoe verdorven en gevaarlijk het recht is geworden, moet je verdomme wakker worden voordat ze je als pedofiel op de brandstapel zetten.

Te veel?

Gabriel Trumbly, een 29-jarige veteraan uit het leger en videograaf uit Portland, vertrok deze week in zijn auto met zijn partner Jennifer Paulson om beelden te maken van de branden die zich over de staat verspreidden. Hij zag al snel beschrijvingen van zijn voertuig op Twitter en Facebook. De geruchten deden de ronde dat ze Antifa-terroristen waren en de branden staken die lokale steden inhaalden.

Lees ook:  Ruth Bader Ginsburg: Wanneer werd goed bestuur een "armageddon-optie"?

No Title

Apparantly I came very close to being shot by a group of ‘vigilantes’ from my hometown tonight… My partner and I were followed in his car, people were posting his license plate all over various community pages, making multiple reports to the police. After a conversation 1/?

BuzzFeed Nieuws :

Een vaag Facebook-bericht van de  politie van Molalla dat  woensdagavond werd gepost, voedde de argwaan onder de geruchten en door brand getroffen bewoners.

“Aan degenen onder u die zich nog in en rond de stad bevinden, meldt u alstublieft elke verdachte activiteit (vreemde mensen die rondlopen / in auto’s en huizen kijken / voertuigen die door buurten rijden die daar niet horen) onmiddellijk bij 911,” aldus de MPD-post.

“Laat ze een graf graven en vervolgens neerschieten”, las een van de berichten waarin werd opgeroepen om te worden neergeschoten.

Trumbly belde de politie van Molalla, die een verduidelijking gaf: “Er is GEEN antifa in de stad geweest vanaf dit bericht om 02.00 uur. Alsjeblieft, mensen, blijf kalm en gebruik je gezond verstand. Blijf binnen of verlaat het gebied. “

Hoe meer mensen gestrest raken en hoe meer rechts zich zorgen maakt over het vooruitzicht in november de macht te verliezen, hoe gevaarlijker deze situatie zal worden.

John Stoehr van Religion Dispatches besprak het hysterieprobleem deze week en zag het als een fenomeen van de kloof tussen platteland en stad, een eliteverslaggever van de nationale pers is niet toegerust om te begrijpen :

Het is een feit dat wanneer Arizonanen op het platteland praten over ‘wetshandhaving’ over een bord met eieren en spek, ze bedoelen dat ze de zwakken straffen. Als ze het hebben over hun ‘vrijheid’, bedoelen ze hun dominantie. Als ze praten over hun “traditionele waarden”, bedoelen ze hun controle. Een  Times-  verslaggever kan daar onmogelijk iets van weten. Het probleem wordt verergerd wanneer bronnen een stem geven aan deze of gene complottheorie. Ze kan niet weten dat haar bronnen geen waanvoorstellingen zijn. Ze kan niet weten dat ze niet gek zijn. Ze kan niet weten dat complottheorieën centraal staan ​​in hun autoritaire kijk op de wereld. Ze  rapporteert dus niet  hoe gevaarlijk hun politiek is.

Ze meldt uiteindelijk dat sommige Amerikanen bijvoorbeeld geloven dat een ‘geheime kliek’ van democraten en andere ‘radicale linksen’ in de ‘diepe staat’, naast het seksueel molesteren van onschuldige kinderen en misschien ook hen opeet, probeert om haal Donald Trump neer. (Dit is de QAnon-samenzwering waarover je de laatste tijd hebt gelezen.) Wat ze zou moeten melden, is dat sommige Amerikanen bereid zijn om  alles  te zeggen om elke actie te rechtvaardigen –  geweld, opstand, zelfs verraad – om hun vermeende vijanden te verslaan. Elite-verslaggevers, en sommige niet-elite-verslaggevers die dit voorbeeld volgen, blijven praten over complottheorieën alsof ze een ‘ collectief waanvoorstelling’ zijn.. ” Ze zijn niet zoiets. De autoritairen die hen omhelzen, maakt het niet uit of QAnon waar is. Het kan ze niet schelen dat het vals is. Samenzweringstheorieën zijn een gemak , een manier om te rationaliseren wat ze al willen doen, en dat is precies wat elite-verslaggevers niet kunnen weten en niet kunnen rapporteren.

Voor Stoehr is het niet nodig dat mensen in deze verhalen letterlijk geloven wat ze zeggen. Deze verhalen versterken hun autoritaire wereldbeeld. Dat is voldoende. Verslaggevers worden gespeeld. Of zijn ze?

Dat de waarheid er niet meer toe doet, is bewezen sinds Stephen Colbert in 2005 ‘ waarheidsgetrouwheid ‘ bedacht . De rechtse kettingmails die ik verzamelde voordat Facebook en Twitter van start gingen, toonden dat aan. ‘Aardige’ blanken sloten zich aan bij propagandacampagnes die erop gericht waren mensen boos te maken en hen boos te houden over denkbeeldige minachtingen die door liberale buren tegen hen zijn begaan :

Gemakkelijk ontkracht op Google in de tijd die nodig is om uw e-maillijst bij te voegen en door te sturen naar al uw vrienden. Het zijn leugens en diep van binnen weten de rechtervleugels het. Toch geven ze ze plichtsgetrouw door, bijna vrolijk. Ze weten dat het verkeerd is en het kan ze niet schelen.

Maar ze raakten verslaafd aan de dagelijkse verontwaardiging die de rechtse praatradio hen sinds het begin van de jaren negentig voedde. Het waren eigenlijk e-mails vol veranderde foto’s, misleidende statistieken of incidenten die verdraaid of verkeerd geïnterpreteerd werden als rockteksten en ontkracht door Snopes. Nu jagen gewapende burgerwachten op straat op Black Lives-demonstranten, nieuwsfotografen, denkbeeldige Antifa-brandstichters en (binnenkort) denkbeeldige kannibaal-pedofielen.

No Title

We got 3 guns pulled on us at a militia style checkpoint. I’m with @MrOlmos and @PDocumentariansnone of us are white.

Lees ook:  Impeachment gekte in de VS en klimaathysterie in de rest van de wereld

Comments

comments