De complottheoretici van 9/11 in pro-Trump-media – inclusief de president zelf

De complottheoretici van 9/11 in pro-Trump-media – inclusief de president zelf

13 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Negentien jaar na de dodelijkste terreuraanslag in de geschiedenis van het land, is de president van de Verenigde Staten een complottheoreticus van 9/11 die consequent anderen heeft verheven die soortgelijke opvattingen delen. 

In 2015 drukte de toenmalige kandidaat Donald Trump het valse en racistische laster uit dat “duizenden en duizenden” moslims in New Jersey op straat hadden toegejuicht na de aanslagen. In 2016 beweerde hij ten onrechte dat de vrouwen van de kapers “precies wisten wat er gebeurde” en van tevoren naar Saoedi-Arabië waren gevlucht, waar hij zei “ze keken hoe hun man op televisie naar het World Trade Center vloog”.

Trump heeft een geschiedenis van liegen over zijn eigen verblijfplaats tijdens en na de terroristische aanslagen van 9/11, en hij schepte berucht op televisie nadat de Twin Towers waren gevallen dat zijn gebouw het hoogste van Manhattan werd.

No Title

17 years ago, today, Donald Trump bragged about how his building was now the tallest one in downtown Manhattan since the Twin Towers fell. pic.twitter.com/XOQxAVAoL5

Hier is een niet-uitgebreide lijst van andere 9/11 complottheoretici in de baan van Trump.

Alex Jones

Alex Jones van Infowars is een zelfbenoemde “grondlegger” van 9/11 complottheorieën. Hij heeft herhaaldelijk beweerd dat 9/11 een “inside job” was en zei op de dag van de aanval dat de regering “ofwel provocateur Arabieren gebruikt en hen toestaat het te doen, of dat dit volledige medeplichtigheid is ”, beschreef de gebeurtenissen als” gecontroleerd vernielingen ‘, en zei dat Osama bin Laden een’ CIA-aanwinst ‘was, naast verschillende andere offensieve speculaties.

Tijdens de campagne van 2016 verscheen Trump in de Infowars-show van Jones en prees hij zijn ‘geweldige’ reputatie. Trump zelf pushte een 9/11 samenzweringstheorie van Infowars toen hij een link naar de site tweette.

Roger Stone

Op 10 juli zette Trump de straf om van zijn oude vriend en bondgenoot Roger Stone , die veroordeeld was voor zeven misdrijven wegens liegen tegen onderzoekers en het belemmeren van het congresonderzoek naar de banden van de Trump-campagne in 2016 met Russische verkiezingsinmenging.

In 2016 duwde Stone de ongegronde samenzweringstheorie dat Hillary Clinton-assistent Huma Abedin “verbonden was met radicale islamitische organisaties” achter de terroristische aanslagen van 9/11.

Lees ook:  De puinhoop van de politiek

Marjorie Taylor Greene

Trump heeft onlangs de samenzweringstheoreticus QAnon en de Republikeinse congreskandidaat Marjorie Taylor Greene onderschreven. In een video die werd onthuld door Media Matters, waarin Greene werd ontmaskerd als een complottheoreticus van 11 september, zei ze : “Er is nooit enig bewijs getoond voor een vliegtuig in het Pentagon.” Dit is goed gedocumenteerd als onjuist – er is video- en fotografisch bewijs dat een vliegtuig het Pentagon heeft geraakt.

Andrew Napolitano

Trump beschreef  Fox’s Andrew Napolitano ooit als “een zeer getalenteerde juridische geest.” Na de verkiezingen van 2016 vertelde Napolitano zijn vrienden tijdens de overgang dat hij na twee persoonlijke ontmoetingen met de verkozen president op de shortlist van Trump stond voor genomineerden voor het Hooggerechtshof. In een persconferentie in 2017 citeerde de toenmalige perssecretaris van het Witte Huis, Sean Spicer , Napolitano om te beweren dat de Britse regering de Trump-campagne bespioneerde, wat een internationale diplomatieke crisis veroorzaakte .

Napolitano is een 9/11 truther die tijdens een optreden op Jones ‘radioshow zei dat het ‘moeilijk’ te geloven is dat gebouw 7 van het World Trade Center ‘vanzelf naar beneden is gekomen’ en dat mensen over twintig jaar zullen kijken naar 9/11 zoals we vandaag kijken naar de moord op JFK. Het kon onmogelijk zijn gedaan zoals de regering het ons vertelde. ” 

Mark Dice

De regering-Trump organiseerde samenzweringstheoreticus Mark Dice van 9/11 tijdens een ‘sociale media-top’ in 2019 in het Witte Huis.

Dice heeft beweerd dat de “Illuminati een belangrijke rol speelden bij het verzekeren dat de aanslagen van 11 september plaatsvonden.” Hij organiseerde ook eens een briefcampagne voor het leger om “het bewijs uit te leggen dat de aanslagen van 9/11 voor politieke doeleinden werden geholpen door corrupte Amerikaanse functionarissen.”

Jerome Corsi 

Jerome Corsi is een Ivy League-erkende “held van de ‘9/11 Truth’-beweging” die Trump heeft geprezen op Twitter en ooit een column deelde die Corsi schreef voor de rechtse samenzweringswebsite WorldNetDaily .

Volgens The New York Times duwde Corsi de ontkrachtte samenzweringstheorie naar voren dat de vliegtuigbrandstof van de gekaapte vliegtuigen die in het World Trade Center crashten geen staal kon hebben gesmolten tijdens een optreden op de radioshow van Alex Jones. Corsi is een naaste medewerker van Stone en was ook betrokken bij het onderzoek van de voormalige speciale raadsman Robert Mueller naar de Trump-campagne van 2016.Lees ook:  Omdat Portland te maken heeft met Proud Boys-protesten, is dit wat Trump niet krijgt te horen over Antifa

Comments

comments