De bijeenkomst van Trump in Nevada was een oefening in het delegitimeren van stemmen – en het ontkennen van de realiteit


Trump blijft waarschijnlijke superspreader-evenementen houden midden in een pandemie.

President Donald Trump reisde zaterdag naar Minden, Nevada – een stad ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Reno – voor een uitgebreide campagnebijeenkomst vol klachten.

In de loop van een toespraak van 90 minuten viel Trump het stemmen per post , de democratische presidentskandidaat Joe Biden en de gouverneur van Nevada Steve Sisolak aan , terwijl hij klaagde over zijn berichtgeving in de pers, lange ritten en het feit dat hij geen luchtmacht kon hebben. Een achter hem terwijl hij sprak. Hij stelde ook nogmaals voor dat hij meer dan twee ambtstermijnen zou mogen vervullen , wat ongrondwettelijk zou zijn.

Met name afwezig in zijn toespraak was iets dat in de buurt kwam van een samenhangende agenda voor de tweede termijn of een beleidsplatform. Het weinige beleid dat zijn toespraak bevatte, werd suggestief geleverd, in de context van waar de president tegen is, inclusief het beperken van fracking en het leren van “giftige anti-Amerikaanse leugens op school”. Veel meer van de opmerkingen van Trump waren gericht op pogingen om zijn tegenstanders te vernederen en preventief twijfel te zaaien over een verkiezing waarvan nationale peilingen hem laten zien dat hij achterblijft.

Trump heeft een groot deel van de zomer doorgebracht met het zoeken naar een aanval die bij Biden zal blijven – dat hij seniel is ; dat hij een marionet van radicaal links is ; en dat hij de apocalyps zal inluiden – en alle drie de berichten waren zaterdag in overvloed te zien.

Biden, zo beweerde Trump zaterdag, is “niet in staat”, een “zielig mens”, en suggereerde dat zijn fysieke en mentale toestand zodanig is dat hij “niet weet dat hij leeft”. De president deed zijn best om te beweren dat senator Kamala Harris, kandidaat voor vicepresidenten, de feitelijke drijfveer is van Biden’s beleid, haar ten onrechte links van senator Bernie Sanders noemde en de aanhangers vertelde dat als Biden zou winnen, Harris president zou worden ‘in ongeveer een jaar. maand.” Later in de toespraak vertelde Trump ook aan zijn aanhangers dat een overwinning van Biden “de levens en dromen van tientallen miljoenen Amerikanen permanent zou vernietigen … en zou leiden tot talloze sterfgevallen door zelfmoord.”

Aaron Rupar on Twitter: “Trump, slurring, calls Joe Biden “a pathetic human being.” If a guy sounding like this approached you on the other street, you’d run the other way. pic.twitter.com/cIcnxolFGQ / Twitter”

Trump, slurring, calls Joe Biden “a pathetic human being.” If a guy sounding like this approached you on the other street, you’d run the other way. pic.twitter.com/cIcnxolFGQ

Het is niet duidelijk dat dit soort aanvallen de publieke opinie heeft veranderd; Uit recente peilingen blijkt dat de meeste Amerikanen geloven dat Biden de sterkere kandidaat is op het gebied van openbare veiligheid , en een nieuwe Fox News-peiling die zondag werd gepubliceerd, toonde aan dat meer kiezers Biden als “mentaal gezond” beschouwen dan de president.

Trump wil de verkiezingen van november delegitimeren

Trump heeft zaterdag veel tijd besteed aan het najagen van de legitimiteit van de verkiezingen in november en de aanhangers vertelde dat “we vervalste verkiezingen hebben. Het zijn vervalste verkiezingen. “

Aaron Rupar on Twitter: “”We have a rigged election. It’s a rigged election” — Trump plants the seeds for challenging the results of November’s election pic.twitter.com/iTsOSPAweG / Twitter”

“We have a rigged election. It’s a rigged election” — Trump plants the seeds for challenging the results of November’s election pic.twitter.com/iTsOSPAweG

Het is geen nieuw punt van discussie voor Trump, die al een aanhoudende campagne heeft gevoerd tegen stemmen via post en de US Postal Service – en die blijft beweren dat er bij de verkiezingen van 2016 wijdverbreide kiezersfraude was, terwijl dat niet het geval was.

Maar bij verkiezingen waar maar liefst zes op de tien Amerikanen zeggen dat ze van plan zijn vervroegd te stemmen en een historisch aantal stembiljetten waarschijnlijk per post zal worden uitgebracht, krijgt die retoriek een gevaarlijke nieuwe dimensie. Er is een goede kans dat we niet weten wie er op de verkiezingsavond heeft gewonnen, aangezien de stembiljetten worden geteld – veel staten accepteren stembiljetten die dagen later op de verkiezingsdag zijn afgestempeld – en Trump geeft al een signaal af dat hij van plan is de resultaten te betwisten of zelfs voortijdig te claimen overwinning op de verkiezingsdag als de vroege terugkeer hem vooruit laat zien.

“De enige manier waarop we gebonden zijn, is als ze met de stembiljetten ronddraaien, wat ze naar mijn mening zullen doen”, zei Trump zaterdag.

In afwachting van een kandidaat die aankondigt te hebben gewonnen voordat de stembiljetten allemaal zijn geteld, hebben Facebook en Twitter een nieuw beleid aangekondigd dat kandidaten verbiedt “de overwinning te claimen voordat de verkiezingsresultaten zijn gecertificeerd”.

Trump stelde zaterdag ook voor dat zijn aanhangers zich zouden moeten ontpoppen als opiniepeilers, “want als jullie naar de opiniepeilingen kijken, zal het vrij moeilijk zijn om vals te spelen. Ik zal je zeggen, ik zou geen bedrieger willen zijn. “

Aaron Rupar on Twitter: “”I hope you’re all going to be poll watchers, because with you people watching the polls it’s going to be pretty hard to cheat. I’ll tell you, I wouldn’t want to be a cheater” — Trump pic.twitter.com/zihzzgx6LI / Twitter”

“I hope you’re all going to be poll watchers, because with you people watching the polls it’s going to be pretty hard to cheat. I’ll tell you, I wouldn’t want to be a cheater” — Trump pic.twitter.com/zihzzgx6LI

De suggestie is echter zorgwekkend. Er is een geschiedenis van GOP-poll watchers die zich bezighouden met intimidatie van kiezers – een die heeft geleid tot een sinds verlopen federaal toestemmingsdecreet dat dergelijke activiteiten beteugelt. Met gevallen van gewapende Trump-aanhangers die zich bezighouden met pseudo-wetshandhaving , is er reden tot bezorgdheid dat het observeren van peilingen in november zou kunnen leiden tot verdere intimidatie van kiezers.

Trump doet nog steeds alsof Covid-19 niet bestaat

Naast zijn stemaanvallen gebruikte Trump zijn betoging om vast te houden aan de verdiensten van zijn reactie op het coronavirus .

“We zijn op ongeveer 180.000 [doden],” zei hij zaterdag tegen de demonstranten . “We hebben fantastisch werk geleverd.”

Aaron Rupar on Twitter: “”We’re at like, around 180,000 … we’ve done an incredible job” — Trump undercounts the US coronavirus death toll by about 15,000 human beings pic.twitter.com/VNFwf4XbII / Twitter”

“We’re at like, around 180,000 … we’ve done an incredible job” — Trump undercounts the US coronavirus death toll by about 15,000 human beings pic.twitter.com/VNFwf4XbII

In werkelijkheid zijn in de VS meer dan 193.000 mensen gestorven aan Covid-19, en de reactie van de VS is uniek slecht in vergelijking met andere landen. Alleen al op vrijdag – de eerste dag in meer dan vijf maanden dat Canada nul Covid-19-sterfgevallen rapporteerde – stierven meer dan 1.000 Amerikanen.

Zoals blijkt uit de niet- gemaskerde en onopvallende menigte van zaterdag , heeft de Trump-campagne over het algemeen besloten om verder te gaan met het coronavirus, ook al blijft het dodental in de VS stijgen. Een bijeenkomst ter grootte van de bijeenkomst van de president druist in tegen vrijwel elke pandemie-best practice onder de zon, en in feite werd het evenement van Trump omgeleid van de luchthaven van Reno naar het naburige Minden nadat Reno-functionarissen weigerden de bijeenkomst voor te houden. redenen voor de volksgezondheid.

Zoals Aaron Rupar van Vox schreef na een soortgelijke Trump-bijeenkomst in North Carolina vorige week, weerspiegelt de aandrang van de president om bijeenkomsten te houden een onwil om te leren van fouten uit het verleden die grenzen aan ongevoeligheid:

De recente reeks Trump-bijeenkomsten waren de eerste sinds 20 juni, toen hij er een hield in het BOK Center in Tulsa, Oklahoma, wat uiteindelijk een ramp werd . Het besluit van de Trump-campagne om waarschuwingen van volksgezondheidsdeskundigen te negeren, heeft waarschijnlijk geleid tot een piek in gevallen van coronavirus in het gebied.

“In de afgelopen dagen hebben we bijna 500 nieuwe gevallen gezien, en we hebben iets meer dan twee weken geleden verschillende grote evenementen gehad, dus ik denk dat we gewoon de punten met elkaar verbinden”, zei Dr. Bruce Dart, directeur van de gezondheidsafdeling van Tulsa City / County. dagen na de bijeenkomst, volgens de Associated Press .

Herman Cain, een prominente Trump-supporter die zonder masker op de bijeenkomst werd gefotografeerd, contracteerde Covid-19 na de bijeenkomst en stierf .

Kortom, tussen het draaien van een fictief verhaal over de pandemie, het uithollen van het vertrouwen in het stemmen en zijn persoonlijke aanvallen op Biden, bracht Trump zaterdag een ongelijke hoeveelheid tijd door met het construeren van een alternatieve realiteit voor zichzelf en zijn aanhangers. Het was geen beleidstoespraak – het was zelfs nauwelijks een herverkiezingsbericht – maar het was pure, ongefilterde Trump.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord