Maarten van Rossem  ‘De poppenkast tijdens Prinsjesdag kan wat mij betreft afgeschaft worden’ video

Maarten van Rossem ‘De poppenkast tijdens Prinsjesdag kan wat mij betreft afgeschaft worden’ video

14 september 2020 1 Door Indignatie redactie

Maarten van Rossem vindt Prinsjesdag veel weghebben van een poppenkastvoorstelling. Voor hem mogen de marcherende legerkorpsen en koninklijke stoeten per direct worden afgeschaft. En waarom leest Mark Rutte de troonrede eigenlijk niet zelf voor?

Een verademing om Maarten van Rossum te horen spreken. Iedere zichzelf respecterende koning of koningin zou zichzelf per direct uit zijn of haar ondemocratische ambt moeten ontslaan. Hoe is het mogelijk dat anno 2019 nog zoveel mensen kritiekloos een oranje opblaaskroon op hun domme kop zetten?

Hoe is het mogelijk dat iemand anno 2018 het woord koning of koningin of prinses of prins serieus in de mond kan nemen….tenzij er voorgelezen wordt uit een sprookjesboek aan kleuters? Hoe is het mogelijk dat dit gezin als voorbeeldfunctie moet dienen? Met een schuinsmarcheerder als de wapen-geile Bernard von Lippe die jarenlang de sfeer bepaalde?
Hoe is het mogelijk dat mensen anno 2018 een openbare functie mogen uitoefenen puur vanwege geboorte of huwelijk? En nu weer Willem de Dikke ( of is het Willem de Domme?) met zijn al even volgevreten dochters en dan krijgt die Amalia straks nog 4000 euro per dag uitkering een SCHANDE. Dochters die moeten opzitten en pootjes geven. Waarvan de oudste klaargestoomd wordt om haar pa op te volgen. Er zijn kinderen voor minder uit huis geplaatst. Ik vind het allemaal onbegrijpelijk en heb inmiddels een bloedhekel gekregen aan de kleur oranje.

Lees ook:  BELACHELIJKE DURE DOOR ONZE BETAALDE speedboot Willem-Alexander en Máxima begint óók met een A
Maarten van Rossem heeft helemaal gelijk. Beatrix heeft het op zich niet zo slecht gedaan. Een echte koning of koningin dient echter niet te vertrekken, wanneer het land wordt aangevallen. De hele koninklijke familie zat in Canada tijdens W.O. II. Ten tweede is het koningshuis niets anders dan een sprookje, vooral voor degenen die erbij betrokken zijn.
Amalia strijkt vanaf haar achttiende meteen iedere dag een bedrag op van meer dan 4000 euro zonder dat zij daar iets tegenover stelt. Voorstanders van het koningshuis zullen beweren dat er ook anderen zijn die dergelijke bedragen binnen slepen. Dat zijn dan in mijn ogen vrijwel allemaal criminelen. Let op het woordje ‘vrijwel’.
Van mij mogen ze die dikke vetklep wel afzetten met baard en al. Het Nederlandse koningshuis is rijk geworden met slavenhandel. En nu profiteren ze van de Nederlandse maatschappij. Duizenden Nederlanders kunnen eigenlijk maar een beetje met moeite rondkomen en Maxima koopt nog eens een designers jurkje van ons belastinggeld a 10000 euro. Hoezo een democratisch land en hoezo een grondwet als iemand van geboorte meer rechten heeft dan een ander???? Hoe lang laten die domme makke schaapjes zich nog onderdanen noemen?
Er bestaan immers mensen die iets erven. Ze kunnen er daardoor niets aan doen. Het verschil is wel dat de belastingbetaler direct moet dokken voor Amalia, terwijl de willekeurige erfgenaam dat krijgt van zijn voorouders. Kortom: schaf het koningshuis af.
Lees ook:  Het was beslist geen feest deze keer. Een Prinsjesdag zonder franje en oranje

Comments

comments