“The Coming War On China” – Bekijk de krachtig relevante documentaire van John Pilger

“The Coming War On China” – Bekijk de krachtig relevante documentaire van John Pilger

14 september 2020 0 Door Indignatie redactie

“Het doel van deze film is om een ​​stilte te doorbreken: de Verenigde Staten en China zijn misschien wel op weg naar oorlog, en een nucleaire oorlog is niet langer ondenkbaar”, zegt Pilger in zijn documentaire 2016 The Coming War on China , die je kunt kijk gratis op Youtube hier  of op Vimeo hier .

“In een paar jaar tijd is China de op een na grootste economische macht ter wereld geworden”, vervolgt Pilger. “De Verenigde Staten zijn de grootste militaire macht ter wereld, met bases, raketten en schepen die elk continent en elke oceaan bedekken. China vormt een bedreiging voor deze dominantie, zegt Washington. Maar wie is de dreiging? Deze film gaat over machtsverschuivingen en groot gevaar. “

Zoals we al jaren bespreken  , heeft de meedogenloze zoektocht van de door de VS gecentraliseerde imperiumachtige machtsalliantie naar totale wereldheerschappij het op ramkoers gebracht met de groeiende economische grootmacht van China die weigert op te gaan in de imperiale klodder. . Het voortbestaan ​​van het rijk hangt af van zijn vermogen om China te ondermijnen voordat het te machtig wordt of het rijk te zwak wordt om zijn opkomst te stoppen, op welk punt wereldwijde hegemonie onmogelijk wordt en we leven in een echt multipolaire wereld.

China is daarom altijd het laatste baasgevecht geweest in de wereldwijde campagne van geweld en overheersing door wat Pilger het “imperium noemt dat nooit zijn naam spreekt”. En het opvoeren van anti-China verhalend management door de Amerikaanse regering geeft aan dat we psychologisch voorbereid zijn om deze wereldbedreigende confrontatie te accepteren, precies zoals Pilger in 2016 waarschuwde.

“Het gevaar van confrontatie wordt met de dag groter”, zegt Pilger.

Lees ook:  Zwart zijn in Amerika

De krachtige film breekt de manier waarop de VS China omsingelt met een “strop” van militaire bases sinds de Koreaanse oorlog, die allemaal enorme hoeveelheden militaire vuurkracht hebben, inclusief nucleaire vuurkracht, gericht op de steden van China. Pilger toont de psychopathische tol die dit heeft toegebracht aan de mensen die wonen in de gebieden waar de Amerikaanse oorlogsmachine een winkel in de Stille Oceaan heeft opgezet, inclusief een bijzonder verontrustend deel over het gebruik van de inboorlingen van Bikini Atoll als menselijke proefkonijnen om de effecten van nucleaire straling op mensen. Ook zeer verontrustend is de onthulling van hoe dicht de VS bij het lanceren van kernkoppen naar China waren gekomen vanwege een miscommunicatie tijdens de Cubaanse rakettencrisis.

De film beschrijft de recente geschiedenis van China en verklaart de klim in economische macht die ons naar dit punt heeft geleid, en de generaties lange geschiedenis van de VS van provocatie en vijandigheid jegens zijn regering. Het gaat ook in op de dwaze projectie die zoveel westerlingen koesteren dat als de VS de wereld niet zou pesten en afslachten om te voldoen, China hetzelfde zou overnemen.

No Title

The White House is launching a communications plan across multiple federal agencies that focuses on accusing Beijing of orchestrating a “cover-up” & creating a global pandemic, according to two US officials & a government cable obtained by The Daily Beast https://t.co/3Xjm08G2Mw

In 2016 was het moeilijker voor mensen om deze escalatie aan de horizon te zien, maar nu in de nasleep van de COVID-19-pandemie horen we een uitzinnige, onevenredige hoeveelheid anti-China-sentiment van de Trump-regering en haar aanhangers , in op dezelfde manier waarop we de hysterie in Rusland de afgelopen drie jaar hebben versterkt door de vijanden van Trump. Trump werd politiek onder druk gezet om de spanningen in de Koude Oorlog met Rusland gevaarlijk te laten escaleren , en hij wordt nu politiek gestimuleerd om de schuld voor de spectaculaire mislukkingen van zijn regering bij het aanpakken van deze pandemie aan de Chinese regering over te dragen op een manier die ook op dat front steun oplevert voor escalaties. . Twee verschillende verhalen, dezelfde agenda.

“De nieuwe president, Donald Trump, heeft een probleem met China”, zegt Pilger aan het einde van de documentaire. “De dringende vraag is nu: zal Trump doorgaan met de provocaties die in deze film worden onthuld en ons allemaal naar de rand van oorlog brengen?”

Het antwoord op die vraag lijkt zich te verenigen. Het is voor ons allemaal een goed moment om deze film te bekijken.

Lees ook:  MEER MACHT VOOR BRUSSEL TOTAAL ONGEWENST

Comments

comments