Donald Trump: een president tegen zijn volk

Donald Trump: een president tegen zijn volk

15 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Met zijn oorlog tegen de mensheid heeft Donald Trump zijn positie als de slechtste president in de Amerikaanse geschiedenis verstevigd.

Over minder dan twee maanden zouden Amerikanen hun volgende president hebben gekozen. Men kan alleen maar hopen dat ze hun 46th hebben gekozen en niet hun 45 ste voor een nieuwe termijn van vier jaar. Het kiezen van Donald Trump was niets minder dan zichzelf in de voet schieten met een .45-kaliberpistool. Als je hem herkiest, moet je dat pistool tegen het hoofd nemen en de trekker overhalen.

In vier jaar tijd heeft deze man talloze schade aangericht aan iedereen, behalve rijke blanke Amerikanen en zelfs rijkere Amerikaanse bedrijven. Hij heeft hard gewerkt om witheid terug te winnen in Amerika, waarbij hij al het mogelijke heeft gedaan om ervoor te zorgen dat Amerikaans zijn synoniem is met blank zijn. Hij heeft Mexicanen gekarakteriseerd als verkrachters en Midden-Amerikaanse vluchtelingen als criminelen. Verblind door zijn xenofobe opvattingen beloofde hij zijn aanhangers een prachtige muur aan de zuidgrens die door Mexico zou worden betaald. Door zijn uitvoerende macht in te zetten om moslims weg te houden van Amerikaanse bodem, is zijn uitsluitende immigratiebeleid vanaf de eerste dagen van zijn presidentschap openlijk islamofoob geweest.

Als president had Trump de kans om een ​​positieve impact te hebben op talloze aspecten van het leven van zijn burgers. Helaas heeft alles waar hij zijn aandacht op richtte – of het nu gaat om onderwijs, gezondheidszorg, belastingen, immigratie, handelsovereenkomsten of het milieu – erger worden. Het vereist een buitengewone hoeveelheid onbekwaamheid en incompetentie om te bereiken wat Trump in zijn vier jaar heeft bereikt. Hij heeft genoeg schade aangericht aan het land – en de wereld in het algemeen – om te strijden om de niet benijdenswaardige toppositie als de slechtste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika.

Tijdens het laatste jaar van zijn presidentschap had ik gedacht dat het onmogelijk is om nog langer verrast of verontwaardigd te zijn door wat de man zegt of doet. Ik heb ongelijk gekregen. Door Trump’s aanpak van de COVID-19-pandemie lijken zijn eerdere overtredingen op een wandeling in het park. Op 9 september erkende hij dat hij opzettelijk de ernst van de pandemie had gebagatelliseerd. De reactie van het Witte Huis was een zielige poging om de gevolgen van de informatie in het aanstaande boek van de veteraanjournalist Bob Woodward van The Washington Post te verzachten.

Lees ook:  Politie neemt maskers in beslag die bedoeld zijn om antiracistische demonstranten te beschermen tegen COVID-19

De COVID-19 dodental in de VS is gewoon verlegen van 200.000, meer dan 6,5 miljoen gevallen – de hoogste in de wereld. Dat Trump nooit om het welzijn en welzijn van zijn landgenoten gaf, bleek duidelijk uit zijn beleid en acties van de afgelopen vier jaar. Dat hij een oogje dicht kon knijpen voor de rampzalige gevolgen van de pandemie en tegen de natie erover kon liegen, vergelijkt hem met een hedendaagse keizer, die het lijden van zijn onderdanen bespot, niet veel anders dan Nero die friemelde terwijl Rome brandde.

De onhandige reactie van Trump op de pandemie maakt hem verantwoordelijk voor dit exorbitante dodental, dat had kunnen worden afgewend als hij snel en vastberaden had gehandeld, met een actieplan op basis van wetenschappelijke bevindingen. In plaats van verantwoord sociaal gedrag vanuit het land aan te moedigen, bespotte hij de wetenschap met zijn weigering om een ​​masker te dragen door hydroxychloroquine te consumerenals een schild tegen het coronavirus en het misleiden van het Amerikaanse publiek door het niet alleen niet de ernst van de pandemie te benadrukken, maar, zoals we nu weten, moedwillig de gevaren van COVID-19 te onderdrukken. Het harteloze en verwerpelijke gedrag van Trump tijdens de pandemie tast niet alleen zijn nalatenschap aan met het onnodige verlies van mensenlevens, maar het bevestigt ook zijn positie als de slechtste president van het land met een onoverkomelijke voorsprong op Andrew Jackson en mogelijk ook op iemand anders in de toekomst.

Amerika is een land dat graag een bladwijzer maakt in de geschiedenis van de oorlogen waarvan de presidenten tijdens hun ambtsperiode een speerpunt waren. Lyndon Johnson wordt herinnerd voor het lanceren van zijn oorlog tegen misdaad in 1965, Ronald Reagan voor zijn oorlog tegen drugs in 1982. Vandaag hebben beide oorlogen geleid tot meer dan 2,3 miljoen gedetineerde Amerikanen, met een onevenredig groot aantal van hen zwart en gekleurd. . George W. Bush wordt geïdentificeerd met de oorlog tegen terreur die hij begon kort na de aanslagen van 11 september 2001.

Daarentegen is Trump erin geslaagd om in zijn vier jaar aan het roer van Amerika een volledige oorlog tegen de mensheid te voeren. Helaas hebben Republikeinse politici deze oorlog gestimuleerd door de president toe te spreken. Een stem voor Donald Trump in november is een goedkeuring van zijn oorlog tegen de mensheid en geeft er actief steun aan.Lees ook:  Waarom mensen geloven in samenzweringstheorieën

Comments

comments