Nieuwe Woodward-audio is de grimmigste illustratie tot nu toe van hoe Trump misleidde over het coronavirus

Nieuwe Woodward-audio is de grimmigste illustratie tot nu toe van hoe Trump misleidde over het coronavirus

15 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump in een tweet van 10 april: “The Invisible Enemy trekt zich volledig terug!” Trump drie dagen later: “Dit ding is een moordenaar.”

De onlangs verschenen audio van een gesprek dat president Donald Trump had met Washington Post-journalist Bob Woodward op 13 april, onthult meer dan ooit hoe Trump het Amerikaanse publiek misleidde over de dreiging van Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus.

Trump vertelde Woodward dat “dit ding een moordenaar is als het je te pakken krijgt. Als je de verkeerde persoon bent, heb je geen kans. “

“Dus dit scheurt je uit elkaar,” voegde Trump eraan toe. “Het is de pest.”

CNN zond de audio maandag uit. Luister:

No Title

In a newly released tape, Trump privately tells Bob Woodward in April that COVID-19 “is a killer if it gets you.” pic.twitter.com/Jiib9GJqwz

Covid-19 heeft naar schatting een sterftecijfer van 3 procent in de VS, waardoor het veel dodelijker is dan de griep, die in ongeveer 0,1 procent van de gevallen mensen doodt . (Het percentage was waarschijnlijk nog hoger in april, terwijl de VS worstelde om het testen van het coronavirus op te voeren en effectieve behandelingen te ontwikkelen.) En zoals de president al zei, is Covid-19 vooral dodelijk voor mensen met comorbiditeiten, zoals hartaandoeningen of diabetes.

Maar terwijl Trump met Woodward op gelijke hoogte kwam, zei hij in het openbaar heel verschillende dingen. Op 10 april – drie dagen voor het bovengenoemde gesprek – tweette Trump: “The Invisible Enemy zal zich binnenkort volledig terugtrekken!”

No Title

The Invisible Enemy will soon be in full retreat!

Vier dagen na zijn gesprek met Woodward plaatste Trump zijn beruchte reeks tweets waarin hij mensen aanspoorde om Minnesota, Michigan en Virginia te ” BEVRIJDEN ” – staten met democratische gouverneurs die volksgezondheidsmaatregelen hadden opgelegd om de verspreiding van Covid-19 te vertragen – ondanks het feit hij begreep duidelijk de dodelijkheid van de pandemie.

Lees ook:  Paniek bij centrale banken en politiek

Trump zei een ding privé, en een ander ding in het openbaar. Als gevolg hiervan hebben mensen die naar hem luisterden misschien niet de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om blootstelling aan een virus te vermijden dat nu meer dan 194.000 Amerikanen heeft gedood en dat telt . Nu blijft hij aanbevelingen openbare veiligheid aan hun laars lappen, die politieke bijeenkomsten die dubbele als potentiële SuperSpreader gebeurtenissen , waar Trump is meegeteld dan het aantal sterfgevallen.

Trump heeft het moeilijk om de Woodward-banden uit te leggen

Sinds de Washington Post vorige week begonnen is met het publiceren van audiofragmenten van Trump’s gesprekken met Woodward, heeft Trump het bewijs dat hij het publiek over Covid-19 misleidde gebagatelliseerd door te zeggen dat hij gewoon probeerde mensen “kalm” te houden en te voorkomen dat hij “paniek” veroorzaakte.

Die praatpunten zijn absurd: de hele herverkiezingscampagne van Trump is gebaseerd op hysterie over de gevaren die volgens hem worden gepresenteerd door de democratische presidentskandidaat Joe Biden en de agenda van zijn partij. Maar zelfs als het waar zou zijn dat Trump alleen maar probeerde kalmte uit te stralen, zijn er manieren om dat te doen zonder het verspreiden van verkeerde informatie die bedoeld is om Amerikanen aan te moedigen een dodelijk virus te onderschatten op een manier die hen in gevaar kan brengen.

Dus waarom misleidde Trump mensen? Er zijn alleen speculatieve antwoorden op die vraag, maar een ding dat we zeker weten, is dat kortetermijndenken centraal stond in Trumps coronavirusreactie vanaf het allereerste begin afgelopen winter, toen hij reageerde op de eerste Amerikaanse gevallen door te beweren dat het virus dat wel zou doen. gaat vanzelf weg ” als een wonder “.

Trump wilde de aandelenmarkt sterk houden, omdat hij dat belangrijk vond voor zijn herverkiezingskansen. Maar tegelijkertijd wilde hij Woodward schijnbaar aangeven dat hij, ondanks wat hij in het openbaar zei, verstandig was van wat er echt aan de hand was met het coronavirus.

Maar in een andere illustratie van zijn kortetermijndenken, heeft Trump blijkbaar nooit overwogen dat audio van zijn gesprekken met Woodward vóór de verkiezingen gepubliceerd zou kunnen worden en zou kunnen dienen als herinnering aan zijn mislukkingen in het coronavirus. En nu dat het geval is, heeft de president zijn toevlucht genomen tot het aanvallen van de boodschapper met persoonlijke beledigingen , terwijl hij probeerde de opnames op een ongelooflijke manier te draaien.Lees ook:  Bijwerkingen van de coronavirus-epidemie

Comments

comments