Trump vindt klimaatverandering geen oorzaak van bosbranden: ‘Het wordt weer koeler’

Trump vindt klimaatverandering geen oorzaak van bosbranden: ‘Het wordt weer koeler’

15 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl bosbranden aan de Amerikaanse westkust een recordhoeveelheid land in de as leggen, ontkent de Amerikaanse president Trump opnieuw dat klimaatverandering een belangrijke oorzaak is. “Het wordt weer koeler”, zei Trump.

De president ging tijdens een ingelast bezoek in Californië in gesprek met de regionale autoriteiten. Trump stelt dat slecht bosbeheer het vuur heeft doen verspreiden. Dode bomen zouden als lucifers vlam vatten.

‘Niet alleen bosbeheer’

Dor hout is zeker een factor, stellen wetenschappers, maar Wade Crowfoot, de klimaatminister van Californië, wijst de president dan ook op klimaatverandering als oorzaak voor het vuur.

No Title

California Natural Resources Secretary @WadeCrowfoot: “We’ve had temperatures explode this summer…”President Trump: “It’ll start getting cooler, you just watch.” Crowfoot: “I wish science agreed with you.”Trump: “I don’t think science knows, actually.” pic.twitter.com/xJPYoTjJBo

“Als we de wetenschap negeren (dat klimaatverandering bestaat, red.) en ons hoofd in het zand steken, denkende dat dit enkel om bosbeheer gaat, dan gaan we er niet in slagen om de Californiërs te beschermen”, zei Crawfoot tegen de president.

‘Zal koeler worden’

“Het zal weer koeler worden. Wacht maar af”, antwoordde de president daarop. “Ik wens dat de wetenschap u gelijk geeft”, reageerde Crowfoot weer. Met een grijns op zijn gezicht concludeerde Trump: “Ik denk niet dat de wetenschap weet hoe het zit.”

De bosbranden woeden sinds een paar weken in de staten Californië, Washington en Oregon en hebben een recordhoeveelheid bos verbrand. Duizenden huizen zijn verwoest en zeker 35 mensen zijn omgekomen.

De democrastische presidentskandidaat Joe Biden maakt van klimaatverandering duidelijk een campagnepunt. Hij noemde Trump een ‘klimaatbrandstichter’ tijdens een toespraak in Delaware.

Comments

comments