Trump zegt “Wetenschap weet het niet” en geeft bladafval de schuld van California Fires

Trump zegt “Wetenschap weet het niet” en geeft bladafval de schuld van California Fires

15 september 2020 0 Door Indignatie redactie

TRUMP VERTELT CALIFORNIËRS DIE IN LETTERLIJKE HEL LEVEN DAT ZE ZICH GEEN ZORGEN HOEVEN TE MAKEN OVER KLIMAATVERANDERING

‘Het wordt koeler. Je kijkt gewoon … je kijkt gewoon. ”

Toen eerste schoonzoon Jared Kushner met Bob Woodward ging zitten om de administratie van zijn schoonvader te bespreken, zei hij tegen de ervaren journalist: “De gevaarlijkste mensen rond de president zijn overmoedige idioten.” Het citaat was overduidelijk ironisch gezien Kushners geschiedenis als een overmoedige idioot , maar het had net zo goed Donald Trump kunnen omschrijven , die zichzelf lang als de slimste persoon in de kamer heeft beschouwd, terwijl hij in werkelijkheid een kolossale idioot is . Ondanks het feit dat zes bedrijven failliet zijn gegaan, denkt hij meer van monetair beleid te weten dan de voorzitter van de Federal Reserve. Ondanks verkondigingdat windmolens kanker veroorzaken, denkt hij dat hij “meer weet over hernieuwbare energie dan enig mens op aarde”. De lijst met dingen waarvan Trump beweert dat hij er beter van weet dan wie dan ook, gaat maar door, maar misschien is er geen gevaarlijker dan zijn overtuiging dat hij meer weet over klimaatwetenschap dan echte wetenschappers, een verbazingwekkende vertoning van onwetendheid die volledig van kracht was op Maandag.

In Californië kreeg Trump te horen van Wade Crowfoot , hoofd van de Natural Resources Agency van de staat, voor een evenement dat zich richtte op de branden die de westkust hebben geteisterd, honderdduizenden mensen hebben verdreven en er minstens 28 hebben gedood. ontploffen deze zomer. Je hebt misschien vernomen dat we een wereldrecord hebben gebroken in de Death Valley – 130 graden [Fahrenheit]. Maar zelfs in LA, meer dan 120 graden. En we zien dat deze opwarmingstrend onze zomers warmer maakt, maar ook onze winters warmer. ” Verwijzend naar de bewering van Trump dat als Californië alleen zijn bossen zou harken, de branden niet zouden gebeuren, erkende Crowfoot liefdevol: “Een gebied van wederzijdse overeenstemming en prioriteit is vegetatiebeheer, maar ik denk dat we met u willen samenwerken om het veranderende klimaat echt te erkennen en wat het betekent naar ons bos, en daadwerkelijk samenwerken met die wetenschap, die wetenschap zal de sleutel zijn. ”

Lees ook:  US leger is een grotere vervuiler dan maar liefst 140 landen - Krimpen met deze oorlogsmachine is een must

Waarop Trump reageerde: “Het wordt koeler. Je kijkt gewoon … je kijkt gewoon. ”

‘Ik wou dat de wetenschap het met je eens was,’ zei Crowfoot.

“Ik denk niet dat de wetenschap het eigenlijk weet,” wierp Trump terug, met het vertrouwen van een man die denkt dat bleekmiddel veilig is om in zijn aderen te injecteren.

No Title

Trump on climate change:”It’ll start getting cooler. You just watch.””I don’t think science knows, actually.” pic.twitter.com/jzeFJlujYK

Omdat de Post Philip Baum wijst erop, wetenschap eigenlijk hoeft te weten:

Al meer dan 100 jaar wordt gespeculeerd dat het verbranden van fossiele brandstoffen (met name steenkool) gas afgeeft dat warmte in de atmosfeer van de aarde kan vasthouden. Inmiddels is dat effect goed gedocumenteerd en duidelijk gemanifesteerd, met atmosferische kooldioxide die nooit eerder gemeten niveaus bereikte en de effecten van die verzadiging overal voelbaar waren, van toegenomen droogte tot toegenomen ernstige neerslaggebeurtenissen (aangezien warmere lucht meer vocht kan vasthouden) tot hogere temperaturen tot dingen zoals het oplossen van schelpen in het zeeleven.

Hoewel het duidelijk zo is dat de temperaturen niet voor altijd gestaag zullen stijgen, is het net zo duidelijk dat de temperatuur in grote lijnen stijgt … De zes warmste jaren ooit zijn onder meer 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Trump erop heeft aangedrongen dat hij, een mislukte zakenman en een man die naar verluidt iemand heeft gekregen om de SAT voor hem te nemen , beter weet dan de wetenschappelijke gemeenschap. In 2018, nadat de federale regering het laatste deel van de National Climate Change Assessment had uitgebracht, waarin werd gewaarschuwd dat met “aanhoudende groei van de uitstoot tegen historische snelheden” de jaarlijkse verliezen honderden miljarden dollars zouden bedragen, zei Trump eenvoudig tegen verslaggevers: “Ik niet geloof het.” Hij heeft ook jarenlang beweerd dat klimaatverandering een door China vervaardigde “hoax” was, een argument dat hij de laatste tijd niet heeft genoemd, maar dat hij misschien binnenkort weer naar voren zal brengen.

Net als het coronavirus is Trump niet verantwoordelijk voor alle klimaatverandering. Maar zijn besluit om de hele zaak te ontkennen, terwijl hij regelgeving na regelgeving afsnijdt die bedoeld is om ervoor te zorgen dat de aarde binnen 100 jaar bewoonbaar is, laat meer dan een beetje bloed aan zijn handen, of brandende as, als het ware achter.

“Als een historische figuur, hij is één van de meest schuldige mensen in Amerika die bijdragen aan het lijden en de dood die nu plaatsvindt door middel van het klimaat-gerelateerde tragedie,” Jerry Brown , de voormalige gouverneur van Californië, zei in een interview op zondag. “Praat met een brandweerman als je denkt dat klimaatverandering niet echt is”, zei burgemeester Eric Garcetti van Los Angeles op CNN’s State of the Union . “Het lijkt erop dat deze regering de laatste overblijfselen zijn van de Flat Earth Society van deze generatie.”

HHS-functionaris beschuldigt wetenschappers van complotten tegen Trump, zegt supporters om munitie te laden

Herinner je je Michael Caputo nog , de Republikeinse agent die in april tot woordvoerder van Health and Human Services werd benoemd? Dezelfde Michael Caputo die bekend staat om zijn razend racistische tweets over COVID-19 zoals “Miljoenen Chinezen zuigen het bloed uit hondsdolle vleermuizen als aperitief en eten miereneters als een ezel”? Nou, hij is terug !

Michael R. Caputo, de assistent-secretaris van openbare zaken bij het Department of Health and Human Services, beschuldigde de Centers for Disease Control and Prevention ervan een ‘verzetseenheid’ te huisvesten die vastbesloten is om president Trump te ondermijnen, zelfs als die oppositie de Covid-19 ondersteunt. dood straf. De heer Caputo, die te maken kreeg met hevige kritiek voor het leiden van pogingen om CDC-wekelijkse bulletins te verdraaien om in het pandemische verhaal van Trump te passen, suggereerde dat hij persoonlijk in gevaar zou kunnen zijn door tegenstanders van de regering. “Als je wapens draagt, koop dan munitie, dames en heren, want het zal moeilijk te krijgen zijn”, spoorde hij zijn volgelingen aan.

CDC-wetenschappers “zijn hun joggingbroek niet uitgetrokken, behalve voor vergaderingen in coffeeshops” om uit te zetten “hoe ze Donald Trump nu gaan aanvallen”, zei de heer Caputo. “Er zijn wetenschappers die voor deze regering werken die niet willen dat Amerika beter wordt, niet voordat Joe Biden president is.” … de heer Caputo voorspelde dat de president in november de herverkiezing zou winnen, maar dat zijn democratische tegenstander, Joseph R. Biden Jr., zou weigeren toe te geven, wat tot geweld zou leiden. “En wanneer Donald Trump weigert af te treden bij de inauguratie, zal het schieten beginnen”, zei hij. “De oefeningen die je hebt gezien, zijn niets.”

Hoewel er een tijd was waarin een gestoorde monoloog zoals een Caputo iemand op staande voet zou hebben ontslagen, betekent dit in de Trump-administratie gewoon dat die persoon waarschijnlijk in de rij staat voor een opslag. “Dhr. Caputo is een cruciaal, integraal onderdeel van de reactie van de president op het coronavirus en leidt tot publieke berichten omdat Amerikanen informatie over de volksgezondheid nodig hebben om de Covid-19-pandemie te verslaan ”, aldus het ministerie van Volksgezondheid en Human Services in een verklaring.

No Title

Trump is up to 101 tweets or retweets today. In an 22 minute span, he posted 25 tweets or retweets about a federal judge striking down coronavirus public health measures, including the one below insulting the gov of Pennsylvania’s “STUPID WIFE” & comparing wearing masks to murder pic.twitter.com/JfVLqOoKrC

Help jij mee om Indignatie voor iedereen gratis te houden? Er is een enorme kracht in begrip. Indignatie beantwoordt uw belangrijkste vragen en geeft u duidelijke informatie om de steeds chaotischer wordende wereld beter te begrijpen. Een financiële bijdrage aan Indignatie zal ons helpen om gratis verklarende journalistiek/blogging te blijven bieden aan de duizenden die op ons vertrouwen. Overweeg om vandaag al een bijdrage te leveren aan Indignatie, Dat kan gewoon via uw normale banktransacties zie hier. Hartelijk dank voor uw steun.

Comments

comments