Amerika: Land van de Vrijheid … en samenzwering-gekken

Amerika: Land van de Vrijheid … en samenzwering-gekken

16 september 2020 0 Door Indignatie redactie

De Verenigde Staten hebben een gevaarlijke drempel bereikt wanneer een senior lid van de Trump-regering de burgers waarschuwt om zich te bewapenen omdat “linkse hit squads” op het punt staan ​​vergelding te zoeken.

“Als je wapens, kopen munitie, dames en heren te dragen, want het zal moeilijk te krijgen zijn,” drong Michael Caputo, een Trump-benoemde woordvoerder voor de volksgezondheid zaken. Hij maakte de opmerkingen naar verluidt op een forum op sociale media en beweerde dat zijn leven in gevaar was door politieke moord.

“En wanneer Donald Trump weigert af te treden bij de inauguratie, zal het schieten beginnen”, voegde Caputo eraan toe. Hij beweerde ook dat gezondheidsdeskundigen van de overheid bij het Center for Disease Control and Prevention probeerden Trump te ondermijnen door de impact van de coronavirus-pandemie te overdrijven. En dat van een vermeende woordvoerder van de gezondheidsafdeling!

Dit soort tirades hebben opgedaan bekendheid onder familie, medewerkers en supporters Trump’s, vooral de aanhangers van de QAnon netwerk die vent een breed scala van andere bizarre complottheorieën, zoals Trump zijnde de aartsvijand van pedofiele mensenhandel door een elite kliek.

Het centrale idee dat gepromoot wordt, is dat de aanstaande presidentsverkiezingen een samenraapsel zullen zijn tegen Trump, georkestreerd door machtige politieke tegenstanders ingebed in de “diepe staat”. Vennoten van Trump, zoals de veroordeelde politieke lobbyist Roger Stone, zouden naar verluidt hebben aangespoord dat hij moet weigeren om een ​​electorale nederlaag van de democratische rivaal Joe Biden te erkennen en vandaar de staat van beleg af te kondigen.

De zittende president van het Witte Huis heeft het voortouw genomen door een sfeer van paranoia en wantrouwen aan te wakkeren. Trump heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor verkiezingsfraude die wordt gepleegd door middel van stemmen per post en heeft geprobeerd de verkiezingen te delegitimeren als mogelijk de “meest corrupte ooit”.

Een nachtmerriescenario is dat als Trump eerlijk en vierkant wordt verslagen bij de stemming van 3 november, hij en zijn volgelingen genoeg paranoïde verraad hebben gecreëerd, zodat de beladen uitkomst kan leiden tot een chaos die lijkt op een burgeroorlog.

Telkens wanneer hoge ambtenaren van de Trump in het openbaar oprecht beweren dat linkse hit squads op tegenstanders schieten, is dat een alarmerend teken dat een ongekende en verderfelijke drempel is bereikt.

Caputo en andere Trump-boosters hebben verwezen naar het zelfverklaarde “Antifa” -lid dat vorige maand een pro-Trump-supporter in Portland doodschoot. De antifascistische schutter werd dagen later naar verluidt doodgeschoten door wetshandhavers die hem hadden opgespoord.

Er zijn zowel links als rechts gewapende groepen, hoewel ze zich voornamelijk aan de rechterkant bevinden, die de blanke suprematiepolitiek omarmen. Trump heeft openlijk geflirt met dergelijke groepen, prees hen als patriotten, hoewel rechtse extremisten gerekend veel meer geweld dan verondersteld linkse radicalen te hebben uitgevoerd.

Lees ook:  Twitter-hack: Obama-, Biden-, Musk- en Gates-accounts zouden zijn geschonden in Bitcoin-zwendel

Een vage en niet-overtuigende theorie is dat “deep state” -krachten Antifa mobiliseren als een soort interne kleurenrevolutie tegen Trump. Een variant van dit idee is dat de Democratische partij in samenwerking met de diepe staat de afgelopen maanden burgerconflicten heeft georkestreerd door protesten tegen Antifa en Black Lives Matter.

Ontkenning zijn de flagrante feiten dat wijdverspreide protesten in de Verenigde Staten de afgelopen maanden op organische wijze zijn veroorzaakt door routinematige politiemoorden op zwarte burgers. Deze protesten waren multiraciaal en werden gedocumenteerd als grotendeels vreedzaam. Wanneer demonstraties gewelddadig zijn geworden, is dit vaak te wijten aan hardhandige gemilitariseerde politietactieken. Het idee dat massale protesten en geweld zijn gepusht door democraten en de diepe staat in samenwerking met multimiljonairs zoals George Soros, Antifa en Black Lives Matter is gewoon een belachelijke ontkenning van de endemische en chronische sociale problemen waarmee Amerika wordt geconfronteerd als gevolg van zijn disfunctionele oligarchische systeem.

Bovenop deze paranoia liggen andere irrationele ideeën, zoals de diepe staat die linkse doodseskaders traint voor de uiteindelijke electorale “staatsgreep”.

Of de laatste onzin over Antifa “agenten” die optreden als brandstichters om de bosbranden te ontketenen die de westkuststaten Californië, Oregon en Washington overspoelen.

Federale en nationale wetshandhavers hebben dimissed geruchten van Antifa activisten het starten van de branden die een record aantal steden en landoppervlak langs de gehele Pacifische kust hebben vernietigd. Valse beweringen op sociale media van politieke brandstichters die zijn gepost door QAnon en andere Trump-aanhangers hebben de enorme uitdaging voor brandbestrijding en andere hulpdiensten bij het indammen van de ramp vergroot. Er zijn berichten dat journalisten onder schot worden gewaarschuwd door bewoners die hen ervan beschuldigen “Antifa-brandstichters” te zijn.

Het is een kenmerk van het ongebreidelde waanideeën wanneer een ecologische crisis, zoals sociale crises over politiegeweld, racisme en armoede, wordt bestempeld als het subversieve werk van diepe door de staat gesponsorde radicalen die proberen de regering-Trump omver te werpen.

Bestaat er nu zoiets als “deep state” in de VS? Ja, inderdaad, er is. Is er een ongekozen politieke oppositie tegen Trump die heeft geprobeerd zijn presidentschap te dwarsbomen door valse beweringen over samenzwering over “Russische inmenging?” Nogmaals, ja. Dit zijn geldige samenzweringstheorieën, net als degenen die beweren dat de moord op voormalig president John F. Kennedy of de terreuraanslagen op 9/11 een diepe staatshand in zich hadden.

Maar er zijn gevallen van samenzwering en dan zijn er gevallen van samenzwering, waarbij kwaadaardige complotten worden voorgesteld zonder enig bewijs of rationele analyse.

Het “Land van de Vrijen en Dapperen” wordt nu overspoeld door samenzweringsparanoia die alle aanmeren in intelligentie of objectieve omstandigheden heeft verloren. Als regeringsfunctionarissen volgelingen serieus waarschuwen voor moordcomplotten, heeft een natie een brandbaar gevaar bereikt.

Lees ook:  De oppositie in Chili smijt Pinera's terugkeer naar repressie

Comments

comments