Trump beweert dat COVID-19 ‘weggaat’ dankzij een ‘kudde mentaliteit’

Trump beweert dat COVID-19 ‘weggaat’ dankzij een ‘kudde mentaliteit’

16 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Dinsdag, nadat zijn zelfuitnodiging om wekelijks op Fox & Friends te verschijnen niet zo goed overkwam met de gastheren van de show, begaf de president zich naar een ABC-studio om een ​​stadhuis op te nemen dat later die avond werd uitgezonden. Trump was nooit iemand die bijzonder sterk was in het bespreken van beleidspunten, maar gedijt niet in het Q + A-formaat.

Hoogtepunten van het evenement waren onder meer dat Trump zei dat hij het coronavirus “up-speelde” , de week nadat audio naar voren kwam die bewees dat hij de dreiging bagatelliseerde; en Trump veroordeelde de Democratische Partij voor het niet instellen van een nationaal maskermandaat, ondanks dat ze geen macht had. Toen hem werd gevraagd naar de toenemende ongelijkheid tijdens de pandemie, beweerde Trump dat “aandelen in handen zijn van iedereen”, tot verbazing van 45 procent van de Amerikaanse volwassenen die niet in de markt belegd zijn. En toen Trump probeerde uit te leggen hoe het coronavirus uiteindelijk zou “verdwijnen” met of zonder vaccin, toonde hij nogmaals zijn opzettelijke onwetendheid over de kwestie, ondanks het enorme dodental van de pandemie en de bedreiging voor zijn presidentschap.

“Je ontwikkelt je als een kudde mentaliteit,” zei Trump, waarmee hij vrijwel zeker kudde-immuniteit bedoelde. “Het zal een kudde worden ontwikkeld en dat gaat gebeuren.”

No Title

TRUMP: It is going awaySTEPHANOPOULOS: Without a vaccine?TRUMP: Sure. Over a period of timeS: And many deathsTRUMP: It’s gonna be herd developed pic.twitter.com/dtJRE7XwFX

Hoewel beide kandidaten geneigd zijn blunders te maken, gaat de onwetendheid van Trump hier verder dan alleen een verwarring van twee vergelijkbaar klinkende uitdrukkingen. In de uitwisseling bagatelliseert Trump het gemak waarmee het land het drempelniveau voor kudde-immuniteit zou bereiken en de kansen dat een vaccin op een snelle tijdlijn arriveert, te ‘vergroten’ – en dit alles terwijl de sterfgevallen die in beide scenario’s zullen plaatsvinden, worden genegeerd.

De afgelopen twee dagen waren gevuld met presidentiële misverstanden over fundamentele wetenschap die van vitaal belang is voor de Amerikaanse politiek. Tijdens een bezoek aan Californië op maandag suggereerde de president dat de staat uitstel zou krijgen van de bosbranden die het heden en de toekomst bedreigen, en beweerde dat “het koeler wordt … kijk maar.” Toen hij werd geconfronteerd met zijn duidelijk onjuiste antwoord – de EPA van Trump erkent dat Californië te maken heeft met ernstigere opwarming dan de meeste staten – zei hij: “Nou, ik denk niet dat de wetenschap het eigenlijk weet.”Comments

comments