Bijna twee decennia na 9/11 kunnen de parallellen tussen de post-terroristische aanval ‘New Normal’ en die van Covid-19 niet worden genegeerd

Bijna twee decennia na 9/11 kunnen de parallellen tussen de post-terroristische aanval ‘New Normal’ en die van Covid-19 niet worden genegeerd

17 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Zowel de aanslagen van 9/11 als de pandemie van Covid-19 hebben de westerse samenleving ingrijpend gevormd. Maar de veranderingen die ze teweegbrachten waren verwoestend en onnodig, en werden doorgevoerd door naar controle hongerige regeringen die kansen zagen in een crisis.

Hoewel zowel de ergste terreuraanslag in de geschiedenis van de VS als de dodelijkste pandemie in een generatie onmiddellijk werden gehyped als de bepalende elementen van het tijdperk, is de ongemakkelijke realiteit dat noch terrorisme, noch het nieuwe coronavirus een groter risico vormen dan  een bad nemen .

De schokkende veranderingen in de Amerikaanse ‘ manier van leven ‘ die op beide gebeurtenissen volgden, waren op geen enkele manier vereiste of zelfs maar logische reacties op de crises in kwestie.

Er was een onwaarschijnlijke reeks van wat de regering omschreef als ‘ inlichtingenmislukkingen ‘ nodig om de gebeurtenissen van 9/11 te laten plaatsvinden, en de regering-Trump schrapte volledig adequate plannen voor pandemische reacties  om een ​​regime  van lockdowns en economische shutdowns aan te nemen dat waarschijnlijk zal eindigen. up doet  meer kwaad  dan het virus zelf.

Als regeringen hun eigen procedures hadden gevolgd, was er waarschijnlijk geen ramp gebeurd.

De mediahype – aangewakkerd door denktanks en regeringen die kwijlen over de mogelijkheid om controles aan te nemen die normaal gesproken een volksopstand zouden aanwakkeren – heeft hetzelfde klimaat van angst gecreëerd dat de oplegging van de politiestaat van na 9/11 mogelijk maakte en de weg vrijmaakte. voor een post-Covid-regime dat de Patriot Act er aaibaar uit zal laten zien.

Maar het verhaal van de ‘incompetentie van de overheid’ verkoopt niet de opdringerige toezichtregels die in beide gevallen van de plank werden gerukt om erdoorheen te slepen terwijl elke mogelijke oppositie verlamd was van angst.

Zowel de  Patriot Act  als de ergste van de  coronavirus-controleregels  in de VS en elders werden lang voor 9/11 en de pandemie geschreven,  op het afgesproken uur uitgeworpen en soms   in de privésector berecht met de redenering dat men dit niet mag laten een crisis gaat verloren.

Om de samenleving verder te destabiliseren, werden Amerikanen in beide gevallen aangemoedigd om hun medeburgers bij de autoriteiten te ratificeren voor vermeende misdrijven die zo gering waren als het controleren van de verkeerde boeken uit de bibliotheek (2001) of het niet naleven van sociale afstand (2020).

Zelfs de crises zelf hebben heel veel gemeen.

Osama bin Laden werd definitief als de schuldige van 9/11 bestempeld, zelfs toen de torens nog steeds smeulden – lang voordat een onderzoek had kunnen worden uitgevoerd – in navolging van de onmiddellijk alomtegenwoordige mediaverklaring dat een geïnfecteerde vleermuis op een natte markt in Wuhan het coronavirus had voortgebracht.

Nadat bleek niet de markt daadwerkelijk sell vleermuizen, vestiging wetenschappers moesten scramble om de verantwoordelijkheid voor mens overdracht pin op een tussenliggende soorten – zelfs als studies bleek de eerste gevallen van Covid-19 had  geen contact met de markt  te allen .

Maar net als Bin Laden en 19 kapers (van wie sommigen later bleken onhandige te zijn  in leven ) blijven de enige ‘officiële’ schuldigen voor 9/11, is China nog steeds de schuld van de pandemie.

Lees ook:  Wanneer aanwezigheid afwezig wordt in het Midden-Oosten

Voor die Amerikanen die te dicht of te koppig waren om de overeenkomsten tussen Covid-19 en 9/11 te ‘begrijpen’, ging een vloed van artikelen gepaard met de komst van het virus aan de Amerikaanse kusten.

Van  “ Zelfs 9/11 kon AA-vergaderingen niet sluiten. Coronavirus is anders ”  (alsof er in de tussenliggende 18 jaar geen maatschappelijke ontwrichtende rampen zijn geweest die een 12-stappenbijeenkomst kunnen verstoren!) Tot  “ Stel je een 9/11-achtige reactie voor op het coronavirus ” , de hardhandige programmering heeft het ” Nieuwe Normaal ” naar huis gehamerd, zogenaamd tegenover de wereld aan de andere kant van de pandemie.

Net zoals Amerikanen werden geleid tot angst voor eindeloze terreuraanslagen als ze hun rechten niet zouden opgeven, zo wordt de hele wereld verteld dat we een met  pandemie beladen toekomst tegemoet gaan  als we ons niet verbergen, gaan zitten, zwijgen en onze hoezen voor een experimenteel vaccin ( of twee  of drie…).

Maar er is geen objectieve reden waarom het leven in feite niet terug zou moeten gaan naar ‘ normaal’ .

De mensheid heeft veel dodelijkere pandemieën  meegemaakt , vooral omdat elke  nieuwe onthulling onthult dat de gruwelijke statistieken van de Amerikaanse Covid-19 enorm zijn  opgeblazen .

Maar terwijl Wuhan, de schijnbare oorsprong van het virus, is teruggekeerd naar het houden van  zomerse poolparty’s  terwijl het aantal gevallen kratert, hebben parallelle afnames van dodelijke slachtoffers in de VS en het VK feitelijk geleid tot  meer controles .

Helaas, net zoals 9/11 werd bewapend om oorlogen te lanceren tegen Afghanistan en Irak (en later het grootste deel van het Midden-Oosten), lijkt de regering-Trump vastbesloten om vanuit Covid-19 een oorlog met China te beginnen.

Zelfs als dit niet gebeurt, is de relatie tussen de twee landen aanzienlijk verslechterd en lijkt een tweede Koude Oorlog onvermijdelijk.

Ondertussen gaat de verwoesting die wordt aangericht door het suïcidale New Normal thuis door en wordt verwoest wat er over is van de rechten van de Amerikanen nadat de Patriot Act met hen was afgelopen (en dreigde hetzelfde te doen).

Kunnen we de geschiedenis een keer niet meer herhalen?

Hoe? Groepsdruk – of liever, de illusie ervan.

Degenen die zich zelfs maar tegen het geringste element van de New Normal verzetten, worden  ” objectief pro-Covid ” veroordeeld .

Net zoals de toenmalige president George W. Bush de Amerikanen waarschuwde die tegen zijn draconische hardhandig optreden na 9/11 en de oorlog in het Midden-Oosten waren:  ‘ jij bent met ons, of je bent met de terroristen ‘  en anti-oorlogsbendes zoals de Dixie Chicks werden met de  dood bedreigd , degenen die het Covid-19-regime hebben omarmd, worden  aangemoedigd om ziekte en dood toe te wensen  aan hun buren die zich niet zullen ” maskeren ” 

Lees ook:  De krachtigste wapenondersteuner van Amerika met veel doden op zijn geweten

Comments

comments