Feds zocht ‘Heat Ray’ om DC-demonstranten te ontruimen in opdracht en voor Trump Photo Opp: Whistleblower

Feds zocht ‘Heat Ray’ om DC-demonstranten te ontruimen in opdracht en voor Trump Photo Opp: Whistleblower

17 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Het systeem wekt een extreem branderig gevoel op en lichaam komt vol met blaren met behulp van een gerichte hete energiestraal.

WASHINGTON (AP) – Een militaire klokkenluider zegt dat federale functionarissen een aantal ongebruikelijke apparaten voor het beheersen van mensenmassa’s zochten – waaronder een die een “hittestraal” wordt genoemd – om de demonstranten buiten het Witte Huis aan te pakken op de dag in juni dat de wetshandhaving Lafayette Square met geweld ontruimde.

trump

In schriftelijke antwoorden op vragen van een huiscommissie zei de Nationale Garde Majoor Adam DeMarco dat de hoofd militaire politieagent van het ministerie van Defensie voor het Nationaal Hoofdstedelijk Gewest een e-mail had gestuurd met de vraag of de Nationale Garde in DC een akoestisch apparaat voor lange afstand bezat – gebruikt om luid uit te zenden geluiden – of een “Active Denial System”, de zogenaamde warmtestraal.

DeMarco zei dat hij antwoordde dat de bewakers niet in het bezit waren van beide apparaten. National Public Radio en The Washington Post maakten voor het eerst melding van de getuigenis van DeMarco.

Het gebruik van ofwel het akoestische apparaat ofwel het Active Denial System zou een aanzienlijke escalatie van de crowd control voor de Guard-leden zijn geweest, vooral omdat de Defensiefunctionarissen bevolen hadden de Guard-troepen niet te bewapenen wanneer ze DC binnengingen.

Lees ook:  Trump en GOP to Nation: Go Bankrupt, Drop Dead

Wetshandhavingspersoneel was gewapend. En hoewel er militaire troepen in actieve dienst naar de regio werden gestuurd, bleven ze op bases buiten het district voor het geval dat ze nodig waren, maar kwamen nooit echt het district binnen.

In zijn schriftelijke reactie citeerde DeMarco, die bescherming heeft gezocht voor klokkenluiders, een e-mail waarvan hij zei dat deze naar hem was doorgestuurd en die afkomstig was van de provoost-maarschalk die las dat de ‘ADS onze troepen een mogelijkheid kan bieden die ze momenteel niet hebben, de mogelijkheid om te bereiken schakel potentiële tegenstanders uit op afstanden die ver buiten het bereik van handvuurwapens liggen, en op een veilige, effectieve en niet-dodelijke manier. ”

In de e-mail stond verder dat de ADS een straal naar een groep kan richten en dat “een gevoel van intense hitte op het huidoppervlak geeft. Het effect is overweldigend en veroorzaakt een onmiddellijke afstotende reactie van het beoogde individu.”

fbi

Majoor Adam DeMarco van de Nationale Garde getuigt van de acties die zijn ondernomen op 1 juni 2020 op Lafayette Square, dinsdag 28 juli 2020 op Capitol Hill in Washington. (Bill Clark / Pool via AP)

Het Active Denial System is bijna twee decennia geleden door het leger ontwikkeld en werd rond 2007 aan het publiek onthuld. Het is niet duidelijk of het ooit in de strijd is gebruikt, hoewel er berichten zijn dat het is ingezet.

Lees ook:  BREAKING Nederland op slot: scholen, opvang en horeca drie weken dicht

Het systeem, dat een gerichte energiestraal uitzendt die een brandend warmtegevoel veroorzaakt, werd beschouwd als een niet-dodelijke manier om menigten te beheersen, vooral wanneer het moeilijk kan zijn om de vijand te onderscheiden van onschuldige burgers in oorlogsgebieden. Het gebruik van het apparaat leek vast te houden bij de vraag of het daadwerkelijk meer ernstige verwondingen of brandwonden veroorzaakte dan aanvankelijk werd gedacht.

In zijn schriftelijke reactie citeerde DeMarco, die bescherming heeft gezocht voor klokkenluiders, een e-mail waarvan hij zei dat deze naar hem was doorgestuurd en die afkomstig was van de provoost-maarschalk die las dat de ‘ADS onze troepen een mogelijkheid kan bieden die ze momenteel niet hebben, de mogelijkheid om te bereiken schakel potentiële tegenstanders uit op afstanden die ver buiten het bereik van handvuurwapens liggen, en op een veilige, effectieve en niet-dodelijke manier. “
In de e-mail stond verder dat de ADS een straal naar een groep kan richten en dat “een gevoel van intense hitte op het huidoppervlak geeft. Het effect is overweldigend en veroorzaakt een onmiddellijke afstotende reactie van het beoogde individu.”

Het Long Range Acoustic Device, ook wel een geluidskanon genoemd, zendt luide berichten of geluiden uit en is door de politie gebruikt om menigten uiteen te drijven. Het Amerikaanse leger heeft de afgelopen jaren opdracht gegeven tot het gebruik van de LRAD voor het militaire zeetransportcommando van de marine door schepen om andere schepen te begroeten of te waarschuwen.

Lees ook:  Hoe te voorkomen dat u online een Russische agent wordt genoemd

DeMarco getuigde eind juli voor het House Natural Resources Committee, dat het gebruik van geweld tegen mensenmenigten op Lafayette Square die avond onderzoekt. Zijn opmerkingen over de crowd control-apparaten kwamen naar aanleiding van vervolgvragen van de commissie. DeMarco’s advocaat stuurde zijn antwoorden op 28 augustus naar de commissie; NPR plaatste het document woensdag online.

De regering-Trump heeft gezegd dat wrede aanvallen door demonstranten de federale troepen ertoe brachten om op 1 juni op het plein voor het Witte Huis een schijnbaar grotendeels vreedzame menigte aan te zetten. Wetshandhavers en veiligheidsagenten sloegen die avond demonstranten en sloegen ze en lieten bereden officieren en chemische middelen tegen hen los in een van de meest controversiële confrontaties op het hoogtepunt van de landelijke protesten van dit jaar over de moord op zwarte mensen door de politie.

De krachtige opruiming van Lafayette Square, lang een van de meest prominente locaties van het land voor demonstraties, kwam minuten voordat president Donald Trump in het gebied verscheen, op weg om een ​​foto-evenement te organiseren voor een historische kerk in de buurt.

Comments

comments