4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump beweert dat het COVID-19-vaccin in oktober klaar zal zijn, in tegenspraak met experts

Trump-belastingschandaal

 9 total views,  3 views today

De president zei ook dat het aantal gevallen van coronavirus in de VS “erg laag” zou zijn op de verkiezingsdag – die zeven weken verwijderd is.

In tegenspraak met zijn eigen gezondheidsfunctionarissen en andere experts, beweerde president Donald Trump woensdag dat er al in oktober een COVID-19- vaccin beschikbaar zou zijn. Hij zei ook dat tegen het einde van het jaar ten minste 100 miljoen vaccindoses in de VS zouden worden verspreid.

De uitspraak van Trump kwam uren nadat Robert Redfield, directeur van de Centers for Disease Control and Prevention, voor een senaatscommissie getuigde over de beschikbaarheid van een mogelijk vaccin. Redfield vertelde de wetgevers dat hoewel eerstehulpverleners in november of december beperkte toegang zouden kunnen hebben tot een vaccin, een vaccin pas “volledig beschikbaar zou zijn voor het Amerikaanse publiek” tot ten minste ” het tweede of derde kwartaal ” van 2021.

POLITICO on Twitter: “President Trump today twice contradicted his own CDC director – on mask-wearing and vaccine distribution – saying Robert Redfield misspoke when he was testifying under oath before a congressional committee earlier in the day https://t.co/0SsqM4y2Jl pic.twitter.com/6AqRD7EFvp / Twitter”

President Trump today twice contradicted his own CDC director – on mask-wearing and vaccine distribution – saying Robert Redfield misspoke when he was testifying under oath before a congressional committee earlier in the day https://t.co/0SsqM4y2Jl pic.twitter.com/6AqRD7EFvp

Toen Trump tijdens een persconferentie op woensdag werd ondervraagd over de opmerkingen van Redfield, stond hij erop dat de CDC-chef “een fout had gemaakt” en “in de war” was.

“Ik denk dat hij een fout heeft gemaakt toen hij dat zei,” zei Trump. ‘Het is gewoon onjuiste informatie en ik heb hem gebeld en hij vertelde me dat niet en ik denk dat hij het bericht misschien verward heeft begrepen. Misschien is het verkeerd vermeld. Nee, we zijn klaar om onmiddellijk te gaan, aangezien het vaccin wordt aangekondigd en het zou in oktober kunnen worden aangekondigd, het zou een beetje na oktober kunnen worden aangekondigd – maar als we eenmaal gaan, zijn we er klaar voor. ”

Na de kritiek van Trump leek Redfield zijn eerdere opmerkingen terug te lopen en een verklaring af te leggen waarin hij zijn getuigenis verduidelijkte – die hij onder ede had afgelegd.

“Tijdens de hoorzitting van vandaag beantwoordde Dr. Redfield een vraag waarvan hij dacht dat deze betrekking had op de periode waarin alle Amerikanen hun COVID-vaccinatie zouden hebben voltooid, en zijn schatting was tegen het tweede of derde kwartaal van 2021. Hij verwees niet naar de periode waarin COVID-19-vaccindoses beschikbaar zouden worden gemaakt voor alle Amerikanen, ”aldus de verklaring.

Zoals Daniel Dale van CNN opmerkte , was de vraag die Redfield was gesteld echter heel duidelijk. Hij werd gevraagd toen hij dacht “we zullen een vaccin hebben … klaar om aan het publiek toe te dienen.”

Daniel Dale on Twitter: “Redfield was just not at all confused about the vaccine question Trump is claiming he misunderstood. The question was this: “Tell me when you think we’ll have a vaccine – as best you can – ready to administer to the public.” / Twitter”

Redfield was just not at all confused about the vaccine question Trump is claiming he misunderstood. The question was this: “Tell me when you think we’ll have a vaccine – as best you can – ready to administer to the public.”

Andere topgezondheidsfunctionarissen en -experts hebben ook aangegeven dat de beschikbaarheid en wijdverbreide verspreiding van een vaccin langer is dan de president.

Anthony Fauci, de grootste besmettelijke ziektedeskundige van het land, heeft gezegd dat hij ” voorzichtig optimistisch ” is dat een vaccin tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar beschikbaar zou kunnen zijn – maar dat het ver in 2021 zal duren voordat de meeste Amerikanen er toegang toe hebben.

“Als we, laten we zeggen, een vaccin aan het einde van het jaar beschikbaar krijgen, zullen er miljoenen en tientallen miljoenen doses beschikbaar zijn”, vertelde Fauci eerder deze week aan WDIV-TV . “Pas in 2021 heb je honderden miljoenen doses – en alleen de logistieke beperkingen bij het vaccineren van grote aantallen mensen. Het zal maanden duren voordat genoeg mensen zijn gevaccineerd om een ​​paraplu van immuniteit over de gemeenschap te hebben, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over gemakkelijke overdracht. ”

Tijdens de persconferentie van woensdag sprak Trump ook de bewering van Redfield tegen dat maskers nog effectiever zouden kunnen zijn tegen COVID-19 dan een vaccin, aangezien niet iedereen die een vaccin krijgt, de gewenste immuunrespons zal hebben.

Redfield hield een masker omhoog en had tegen het senaatspanel gezegd: ‘Als ik geen immuunrespons krijg, zal het vaccin me niet beschermen. Dit gezichtsmasker wel. ”

Trump beweerde dat Redfield in deze zaak ook een vraag “verkeerd had begrepen”.

‘Toen ik Robert belde, zei ik tegen hem:’ Wat is er met de maskers? ‘ Hij zei: ‘Ik denk dat ik die vraag verkeerd heb beantwoord’ ‘, zei de president.

Onder verwijzing naar nul bewijs, suggereerde Trump ook dat COVID-19-gevallen “erg laag zullen zijn” op de verkiezingsdag – die zeven weken verwijderd is.

De CDC zei woensdag dat, hoewel nieuwe gevallen de afgelopen week in de meeste staten zijn afgenomen, het virus “wijdverspreid blijft in veel gebieden”. Zes staten, waaronder Texas, Florida en Californië, hebben de afgelopen zeven dagen meer dan 10.000 nieuwe gevallen gemeld.

CDC on Twitter: “#COVID19 cases declined in most states in the last 7 days, but COVID-19 is widespread in many areas, particularly in the upper Great Plains, Midwest, and South. Six states reported over 10,000 new cases in the last week. See more data: https://t.co/CEcelDa6Hb. pic.twitter.com/564xEJy0BO / Twitter”

COVID19 cases declined in most states in the last 7 days, but COVID-19 is widespread in many areas, particularly in the upper Great Plains, Midwest, and South. Six states reported over 10,000 new cases in the last week. See more data: https://t.co/CEcelDa6Hb. pic.twitter.com/564xEJy0BO

Tijdens dezelfde persconferentie beschuldigde Trump zijn democratische rivaal Joe Biden van het promoten van ‘anti-vaccintheorieën’.

De beschuldiging volgde op opmerkingen van Biden eerder op de dag, waarin de presidentskandidaat zei dat hij vertrouwen had in vaccins en wetenschappers – “maar ik vertrouw Donald Trump niet.”

Joe Biden on Twitter: “When I said I trust vaccines, and I trust the scientists, but I don’t trust Donald Trump – this is what I meant: https://t.co/oBDXcFUAek / Twitter”

When I said I trust vaccines, and I trust the scientists, but I don’t trust Donald Trump – this is what I meant: https://t.co/oBDXcFUAek

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments