4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump-campagne promoot opnieuw antisemitische beelden

sanders

 27 total views,  5 views today

Een nieuwe Trump-campagneadvertentie waarin Senator Bernie Sanders uit Vermont wordt afgebeeld als de poppenspeler van Joe Biden, is de nieuwste in een lang patroon van antisemitische hondenfluitjes door de bewoner van het Witte Huis.

De advertentie, die wordt gesponsord door de Trump Make America Great Again-commissie, toont een pop met het gezicht van de Democratische presidentskandidaat die wordt gecontroleerd door Sanders, die joods is.

Samantha Zager, plaatsvervangend nationaal perssecretaris van Trump, bevestigde tegenover de American Independent Foundation dat de afbeelding deel uitmaakt van een Facebook-campagne van Trump. Het Trump-team heeft ook twee vergelijkbare advertenties met voormalig president Barack Obama en huisspreker Nancy Pelosi als Biden-poppenspelers.

sanders

Bend the Arc, een Joodse groep, twitterde dinsdag: “Er is een lange, gevaarlijke geschiedenis van Joden die tot zondebok werden gemaakt als almachtige poppenspelers. Trump gebruikt deze antisemitische leugen om angst en verdeeldheid te zaaien.”

Bend the Arc: Jewish Action on Twitter: “BREAKING: The Trump campaign is running Facebook ads portraying Bernie Sanders as the puppet master behind Joe Biden.There’s a long, dangerous history of Jews being scapegoated as all-powerful puppet masters.Trump is using this antisemitic lie to spread fear & division. pic.twitter.com/4U9bhFP7BO / Twitter”

BREAKING: The Trump campaign is running Facebook ads portraying Bernie Sanders as the puppet master behind Joe Biden.There’s a long, dangerous history of Jews being scapegoated as all-powerful puppet masters.Trump is using this antisemitic lie to spread fear & division. pic.twitter.com/4U9bhFP7BO

Deze beeldspraak van de “poppenspeler” was een favoriet trope onder nazi-propagandisten. Een anti-joodse poster uit 1941, gehuisvest in het US Holocaust Memorial Museum, toont een joodse poppenspeler die Stalin en Churchill marionetten bestuurt. Een cartoon uit 1942 in een Duits tijdschrift toont een joodse poppenspeler die poppen van Roosevelt en Churchill manipuleert.

Dit is niet de eerste keer dat Trump en zijn medewerkers onder vuur komen te liggen wegens antisemitisme.

Tijdens de verkiezingen van 2016 tweette Trump een afbeelding , die later werd verwijderd, waarop de toenmalige rivaliserende Hillary Clinton stond naast wat een Davidster leek te zijn, tegen een achtergrond van contant geld. Volgens de Associated Press lijkt de originele afbeelding een paar dagen eerder te zijn verschenen op een neonazistisch internetprikbord.

De laatste advertentie van de Trump-campagne bij die verkiezing was een video waarin foto’s van Lloyd Blankfein, Janet Yellen en George Soros – allemaal joods – verschenen met een voice-over van Trump die waarschuwde voor ‘wereldwijde speciale belangengroepen’. De term ‘ globalist ‘ wordt vaak gebruikt als antisemitische smaad.

In 2017 benoemde Trump Sebastian Gorka als adviseur terrorismebestrijding. Gorka leidde tot controverse met zijn beslissing om het inaugurele bal van Trump in januari bij te wonen, waarbij hij een eremedaille droeg van een Hongaarse nationalistische organisatie met vermeende nazi-banden . Gorka heeft herhaaldelijk beweerd dat hij geen enkele band met de groep heeft, maar draagt ​​de medaille om zijn overleden vader te eren.

Diezelfde maand maakte de regering een flagrante vergissing in haar verklaring over de Internationale Dag van de herdenking van de Holocaust: ze vermeldde geen joden .

In augustus 2017 Trump famously genoemd aanwezigen op een blanke racist rally in Charlottesville, Virginia, die later gewelddadig draaide zich om en resulteerde in de dood van een counterprotester, “zeer fijne mensen.” Rallygangers hielden tiki-fakkels vast en scandeerden “Je zult ons niet vervangen” en “Joden zullen ons niet vervangen.”

Datzelfde jaar uitten veel mensenrechtengroeperingen hun bezorgdheid over het feit dat de toenmalige staatssecretaris Rex Tillerson het ambt van speciale gezant voor toezicht op en bestrijding van antisemitisme zou afschaffen vanwege bezuinigingen. Hoewel Tillerson de positie uiteindelijk intact liet, bleef deze tot begin 2019 niet ingevuld .

Toen een potentiële aanvaller in oktober 2018 een pijpbom in de brievenbus van Soros plantte , stak de regering-Trump de vlammen op door herhaaldelijk te suggereren dat een karavaan migranten uit Midden-Amerika werd gefinancierd door de joodse miljardair . Er was geen waarheid in de bewering.

Diezelfde maand werden 11 mensen gedood bij een massa-schietpartij in de Tree of Life synagoge in Pittsburgh. De schutter in die aanval had naar verluidt schreeuwde tijdens de opnames “Alle Joden moeten sterven” en werd later gevonden verschillende antisemitische samenzweringstheorieën te hebben op de hoogte van Soros online.

Meer recentelijk, in 2019, merkte Trump op dat Joden die op Democraat stemmen ofwel kennis missen of “grote ontrouw” vertonen , door te spelen op eeuwenoude stijlfiguren van Joden als een etnonationale groep wiens banden met Israël hen ontrouw maken aan hun eigen natie.

In augustus 2019 noemde Trump tijdens een toespraak voor de Israeli American Council ook Joden in onroerend goed als “brute moordenaars” .

Misschien wel het meest veelzeggende is dat Trump in 2016 werd onderschreven door de voormalige Ku Klux Klan-grote tovenaar David Duke. Zijn enige antwoord was dat hij niets van David Duke wist .

Duke steunde Trump opnieuw in 2020 en tweette in juli dat Trump “de enige manier is om de commie-bolsjewieken te stoppen.”

Gepubliceerd met toestemming van The American Independent Foundation.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments