Voormalig model Amy Dorris zegt dat president Donald Trump haar seksueel heeft misbruikt

Voormalig model Amy Dorris zegt dat president Donald Trump haar seksueel heeft misbruikt

17 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Volgens een exclusief rapport van de Guardian heeft voormalig model Amy Dorris president Donald Trump ervan beschuldigd haar seksueel te hebben misbruikt tijdens een US Open-toernooi in september 1997 . Haar verhaal is nu een van de meer dan twintig beschuldigingen van seksueel wangedrag die tegen de president zijn ingediend.

Dorris beweert dat Trump haar met geweld kuste en haar betastte buiten de badkamer van zijn VIP-box op de US Open, beschuldigingen die hij ontkende via zijn advocaten. Dorris zegt dat ze New York City bezocht met haar toenmalige vriend Jason Binn, die haar aan Trump voorstelde. Zowel zij als Binn keken in september naar de US Open in de VIP-box van Trump en woonden in september met hem evenementen bij in andere delen van de stad. Nadat ze het toilet op de US Open ging gebruiken, zei Dorris, kwam Trump naar haar toe.

‘Hij duwde gewoon zijn tong in mijn keel en ik duwde hem van zich af. En toen werd zijn grip steviger en waren zijn handen erg armzalig en over mijn hele billen, mijn borsten, mijn rug, alles, ‘zei Dorris tegen de Guardian, eraan toevoegend dat ze hem zei te stoppen. “Ik zat in zijn greep, en ik kon er niet uitkomen.”

De publicatie bevestigde dat Dorris zowel een vriend in de stad als haar moeder over het incident had verteld – die beiden haar verhaal bevestigden. Binn gaf geen commentaar aan The Guardian voor het artikel, hoewel de advocaten van Trump zeggen dat Binn hen heeft verteld dat hij zich niet kan herinneren dat Dorris hem had verteld over ongepast gedrag van Trump. Dorris zegt dat ze niet meer weet of ze hem over de vermeende aanranding heeft verteld, maar vertelt de Guardian dat ze hem heeft gevraagd om Trump te vertellen zich breder terug te trekken.

Lees ook:  Kunnen de VS COVID-19 aan?

Dorris zei dat ze erover had nagedacht om in 2016 naar voren te komen, maar dat ze zich zorgen maakte over de mogelijke weerslag die zij en haar familie zouden kunnen tegenkomen. Ze zegt dat ze dat dit jaar uiteindelijk heeft besloten, deels omdat ze een voorbeeld wil zijn voor haar tweelingdochters. “Nu heb ik het gevoel dat mijn meisjes op het punt staan ​​13 jaar oud te worden en ik wil dat ze weten dat je niemand iets met je laat doen dat je niet wilt”, zei ze tegen de Guardian.

Het verhaal van Dorris draagt ​​bij aan meer dan 20 beschuldigingen van seksueel wangedrag die tegen Trump zijn ingediend

Trump heeft nu te maken met beschuldigingen van seksueel wangedrag van ten minste 22 vrouwen . Hij schepte ook openlijk op over het plegen van aanranding in een uitgelekte Access Hollywood- tape, waarin hij sprak over het grijpen van vrouwen “bij het poesje”.

Zoals Anna North van Vox heeft gemeld, beslaan de beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen Trump tientallen jaren, hoewel het erop lijkt dat de Republikeinse Partij tevreden is geweest om ze over het hoofd te zien terwijl hij zich dit jaar kandidaat stelt voor herverkiezing:

Er was Jessica Leeds, die zei dat Trump haar borsten greep en probeerde zijn hand in haar rok te steken toen ze in de jaren tachtig samen op een vlucht zaten. ‘Hij was als een octopus’, zei ze tegen de New York Times . “Zijn handen waren overal.”

Er was Natasha Stoynoff , die zei dat toen ze Mar-a-Lago bezocht om een ​​People-tijdschriftverhaal over Trump te schrijven in 2005, hij haar tegen een muur duwde en zijn tong door haar keel dwong. Melania Trump was op dat moment zwanger.

En er was Summer Zervos , die zei dat Trump haar in 2007 met hem uitnodigde voor een etentje in het Beverly Hills Hotel. Ze ging, in de hoop op carrièrehulp. In plaats daarvan, zei ze, bracht Trump haar naar zijn privébungalow, waar hij haar borst aanraakte en zijn geslachtsdelen tegen haar aan drukte.

Schrijver E. Jean Carroll is een van de vrouwen die zich het meest recent heeft gemeld; ze beschuldigde Trump ervan haar in de jaren negentig in de kleedkamer van een luxe warenhuis te hebben verkracht, wat hij heeft ontkend. Zowel Carroll als Zervos hebben ook lopende rechtszaken wegens laster tegen Trump, die publiekelijk hun uiterlijk en hun motivaties om naar voren te komen heeft aangevallen.

Lees ook:  VN-, EU- en VS-kringen plannen al tientallen jaren massamigratie

De democratische presidentskandidaat Joe Biden is ook beschuldigd van aanranding – door voormalig senaatsmedewerker Tara Reade , een bewering die hij ontkent. Opvallende democraten hebben Biden grotendeels gesteund ondanks de aantijging , en velen zeggen dat ze tevreden zijn met zijn ontkenning.

De reactie van de GOP op de aantijgingen tegen Trump in deze cyclus laat ook zien hoe de houding van de partij daarover tijdens zijn presidentschap is veranderd. In 2016 was er opschudding van sommige leden van de Republikeinse Partij nadat de Access Hollywood- tape was gelekt, voornamelijk aangedreven door vrouwen . Sindsdien lijkt het er echter op dat veel GOP-wetgevers het bestaan ​​van deze beschuldigingen eenvoudigweg hebben geaccepteerd en hoe dan ook Trump blijven steunen voor het presidentschap. Afgelopen juni, nadat Carroll naar voren was gekomen, zeiden veel toprepublikeinen dat ze tevreden waren met Trumps ontkenning van haar bewering, waarbij ze benadrukten dat ze achter de president stonden.

De reactie van de partij op beschuldigingen uit het verleden suggereert dat het onwaarschijnlijk is dat het verslag van Dorris de steun van veel leden van de Trump-basis in november zal beïnvloeden.

Comments

comments