William Barr vergelijkt de veiligheidsmaatregelen van het coronavirus met slavernij

William Barr vergelijkt de veiligheidsmaatregelen van het coronavirus met slavernij

17 september 2020 0 Door Indignatie redactie

In een absurde bewering die woensdag werd ingediend, vergeleek de procureur-generaal bevelen voor het thuisblijven van het coronavirus met eeuwenlange anti-zwarte moord en aanranding.

Woensdag vergeleek de Amerikaanse procureur-generaal William Barr op absurde wijze huisarrestbevelen en andere maatregelen die door lokale functionarissen waren ingesteld om de verspreiding van het coronavirus naar slavernij te beteugelen, het eeuwenlange beleid van anti-zwarte moord, verkrachting en diefstal.

Tijdens een toespraak op het besloten, conservatieve Hillsdale College in Michigan op woensdag misleidde Barr de luisteraars over de stappen die gezondheidsfunctionarissen daadwerkelijk hebben genomen om het virus te beteugelen, en koos ervoor om hun acties te vergelijken met gewelddadige slavendrijvers.

“Weet je, het instellen van een nationale lockdown, huisarrest, is als huisarrest”, zei de procureur-generaal. “Behalve slavernij, die een ander soort terughoudendheid was, is dit de grootste inbreuk op burgerlijke vrijheden in de Amerikaanse geschiedenis”, zei hij.

Voor alle duidelijkheid: er is geen nationale lockdown geweest, hoewel tal van gezondheidsfunctionarissen in de VS waarschuwden dat het instellen van een in de vroege stadia van de pandemie, in maart, de enige manier zou zijn om het soort verspreiding in de VS in te dammen. de tijd sinds. Volgens Johns Hopkins is het land momenteel wereldleider met meer dan 6 miljoen gemelde gevallen van coronavirus en 196.763 doden . De legaliteit van een landelijk huisarrest is twijfelachtig, en Trump – die onlangs toegaf de dreiging van het coronavirus te bagatelliseren – zei eerder dit jaar dat het “vrij onwaarschijnlijk” is dat hij het bevel zal uitvaardigen. ”

Lees ook:  Ambassade VS zet Thailand onder druk over gifverbod voor Monsanto

In plaats van federale richtlijnen hebben verschillende staten hun eigen thuisblijvende bevelen en richtlijnen uitgevaardigd met betrekking tot wanneer en hoe bedrijven veilig kunnen openen. Wanneer ze worden ingesteld, zijn lokale thuisblijvende bestellingen bedoeld om een ​​goede hygiëne te garanderen en het risico op COVID-19 te verminderen.

De verontrustende vergelijking die Barr maakte, is in overeenstemming met zijn eerdere afwijzend gedrag ten aanzien van gevallen en beschuldigingen van racisme.

Tijdens de toespraak van woensdag beweerde de procureur-generaal bijvoorbeeld dat antiracistische demonstranten in de Black Lives Matter-beweging niets om zwarte levens geven en dat ze “een klein aantal zwarten die door de politie zijn gedood tijdens een conflict met de politie” als rekwisieten gebruiken. Barr heeft herhaaldelijk geprobeerd antiracistische demonstranten te associëren met gewelddadige extremisten, terwijl zijn kantoor voortdurend werd opgeroepen om de groeiende dreiging van blank nationalisme krachtiger aan te pakken .Comments

comments