Woordvoerster McEnany weigert details vrij te geven van Trump’s nieuwe ‘gezondheidsplan’

Woordvoerster McEnany weigert details vrij te geven van Trump’s nieuwe ‘gezondheidsplan’

17 september 2020 0 Door Indignatie redactie

De perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, weigerde woensdag om details te verstrekken over het gezondheidszorgplan. Donald Trump zei een avond eerder ” helemaal klaar ” om te vertrekken.

“Ik ga je niet vertellen hoe ons zorgplan eruitziet en wie eraan werkt”, zei McEnany in antwoord op de vraag van een verslaggever over wat het plan inhield en wie eraan had gewerkt. ‘Als je het wilt weten, kom dan hier in het Witte Huis werken.’

De weigering van McEnany om een ​​eenvoudige vraag over het gezondheidszorgplan van Trump te beantwoorden, is normaal. In het verleden heeft ze briefings omgezet in gevechten met de media, terwijl ze leugens en onwaarheden over de verschillende beschuldigingen en beweringen van Trump naar voren bracht.

Het doel van de persconferentie van het Witte Huis is natuurlijk dat de perssecretaris het Amerikaanse publiek informeert over het beleid waaraan de regering werkt. Degenen met vragen over beleidsmaatregelen die op hen van invloed zijn, hoeven niet in het Witte Huis te werken om de details van die plannen te kennen.

Het is natuurlijk waarschijnlijk dat er helemaal geen plan bestaat.

Trump belooft al jaren een nieuw plan voor de gezondheidszorg, aangezien hij herhaaldelijk heeft geprobeerd de Affordable Care Act in te trekken of ongeldig te verklaren door middel van sabotage-inspanningen en rechtszaken.

Trump heeft tijdens zijn drieënhalf jaar in functie meerdere keren gezegd dat hij zijn plan voor gezondheidszorg op korte termijn zou vrijgeven – bij minstens één gelegenheid met de belofte het plan binnen ” twee weken ” vrij te geven. Maar die deadlines komen en gaan altijd met niets van het Witte Huis.

Trump beloofde alleen al in 2020 vijf keer een nieuw plan , volgens Kaiser Health News, maar heeft nog niets vrijgegeven.

Ondertussen, als de rechtszaak om de ACA ongeldig te verklaren – waartoe Trump heeft getekend – succesvol is, zouden miljoenen mensen hun gezondheidszorg verliezen en zouden degenen met reeds bestaande aandoeningen niet langer worden beschermd tegen discriminatie door zorgverzekeraars.

Trump heeft herhaaldelijk gelogen over zijn staat van dienst op het gebied van reeds bestaande bescherming van de omstandigheden, en heeft het publiek gerustgesteld dat hij hen tegen dergelijke acties zal beschermen.

De 7 domste dingen die Trump zei in zijn laatste interview 

Donald Trump loog, versluierde en weigerde vragen te beantwoorden van onbesliste kiezers in een gemeentehuis van ABC News in Pennsylvania.

Donald Trump werd dinsdagavond doorspekt met vragen van een reeks onbesliste kiezers in de kritieke swingstaat Pennsylvania.

Tijdens het evenement van een uur loog Trump over zijn staat van dienst, weigerde hij verantwoordelijkheid te nemen voor de problemen waarmee het land onder zijn toezicht wordt geconfronteerd, en negeerde hij vaak de vragen die de kiezers hem stelden, wat resulteerde in een stuntelige prestatie.

Hier zijn de zeven meest belachelijke opmerkingen die Trump maakte tijdens het stadhuisevenement dinsdagavond, dat werd georganiseerd door ABC News.

Trump vroeg zich af waarom Joe Biden geen maskermandaat heeft geïmplementeerd

Al vroeg in het gemeentehuis vroeg een kiezer aan Trump waarom hij geen landelijk mandaat voor maskers ondersteunt en waarom hij zelf geen maskers draagt.

Trump probeerde de verantwoordelijkheid voor een maskermandaat bij de democratisch presidentskandidaat Joe Biden te leggen – die momenteel geen president is en dus geen macht heeft om een ​​landelijk maskermandaat uit te voeren.

“Ik zal dit zeggen. Ze zeiden op de Democratische conventie dat ze een nationaal mandaat zouden krijgen. Ze hebben het nooit gedaan, omdat ze het hebben uitgecheckt en ze hebben het niet gedaan,” zei Trump .

Toen moderator George Stephanopoulos Trump eraan herinnerde dat Biden inderdaad gouverneurs heeft opgeroepen – die maskermandaten kunnen afgeven in hun staten – om maskers te eisen, antwoordde Trump: “Nou nee, maar hij deed het niet. Ik bedoel, hij heeft het nooit gedaan. “

Nogmaals, Biden is momenteel geen president.

Trump zegt dat obers geen maskers willen

Nadat Trump belachelijk had gezegd dat het de verantwoordelijkheid van Biden was om maskermandaten uit te vaardigen, zei Trump vervolgens dat er mensen zijn die “geen maskers willen dragen” en “denken dat maskers niet goed zijn.”

Stephanopoulos drong er bij Trump op aan om te zeggen wie die mensen zijn, waarop Trump “obers” antwoordde.

‘Ze komen langs en ze dienen je, en ze hebben een masker’, zei Trump. “En ik zag het onlangs waar ze me bedienden, en ze speelden met het masker. Ik neem het ze niet kwalijk. Ik zeg alleen wat er gebeurt. Ze spelen met het masker, dus het masker is over, en ze raken het aan, en dan raken ze de plaat aan. Dat kan niet goed zijn. ‘

Er zijn geen gegevens die aantonen dat “obers” maskers slecht vinden en ze niet willen dragen.

Lees ook:  De aanval van Trump op Huawei kan het Amerikaanse monopolie op besturingssystemen verbrijzelen

Volksgezondheidsexperts zeggen zelfs dat binnen dineren een van de meest risicovolle activiteiten is die iemand kan ondernemen als het gaat om de verspreiding van het coronavirus.

Restaurantmedewerkers zijn bang om weer aan het werk te gaan tijdens de pandemie vanwege de manier waarop het virus zich binnenshuis verspreidt.

Trump zegt dat hij het virus ‘up-speelde’

Een andere bezoeker van het gemeentehuis vroeg Trump waarom hij het virus bagatelliseerde, een vraag die verwees naar de bom-onthulling vorige week dat Trump wist dat het coronavirus buitengewoon dodelijk was en toch herhaaldelijk aan het publiek vertelde dat het niet dodelijker was dan de seizoensgriep.

Trump loog in zijn antwoord.

“Nou, ik heb het niet gebagatelliseerd. Ik heb het eigenlijk – in veel opzichten up-played in termen van actie. Mijn actie was erg sterk”, zei Trump, hoewel hij al vroeg in een opgenomen gesprek met verslaggever Bob Woodward toegaf. in de COVID-19-pandemie dat hij de dreiging bagatelliseerde.

Trump maakt opnieuw een bizarre verwijzing naar Winston Churchill

Nadat Stephanopoulos Trump erop had aangedrongen of hij dacht dat het “oké was om oneerlijk te zijn” over de coronavirusdreiging – zoals Trump was tijdens de pandemie – ging Trump verder met het gebruiken van bizarre en ronduit valse metafoor met betrekking tot de voormalige Britse premier Winston Churchill.

“Toen Churchill op de top van een gebouw stond en hij zei dat alles goed zou komen, dan zal alles – wees kalm. En je hebt de nazi’s overal in Londen bommen laten vallen. Hij was erg dapper omdat hij bovenaan stond. een gebouw. ​​Het was heel goed bekend dat hij op gebouwen stond, en ze waren aan het bombarderen. En hij zegt dat iedereen veilig zal zijn, ‘zei Trump, als onderdeel van een bizar patroon waarin hij zichzelf met Churchill vergelijkt.

Maar zijn uitspraken zijn niet waar .

Churchill stond niet bovenop gebouwen terwijl de nazi’s Londen bombardeerden, noch loog hij tegen het Britse volk door te zeggen: “Alles komt goed.”

Churchill was eerder eerlijk over de dreiging die de nazi’s vormden en zei in een toespraak dat zijn land werd geconfronteerd met “een beproeving van de meest pijnlijke soort”.

Trump zegt dat de Verenigde Staten een ‘kuddementaliteit’ zullen opbouwen op COVID-19

Stephanopoulos vroeg Trump waarom hij blijft zeggen dat het coronavirus zal “verdwijnen” zonder vaccin – een bewering die volksgezondheidsexperts zoals coronavirus-taskforce-lid Dr. Anthony Fauci hebben gezegd, is onjuist.

Trump antwoordde: “En je zult je ontwikkelen – je zult een kudde ontwikkelen, zoals een kudde mentaliteit. Het zal worden – het zal worden ontwikkeld door een kudde, en dat zal gebeuren. Dat zal allemaal gebeuren.”

Het lijkt erop dat Trump waarschijnlijk probeerde te verwijzen naar ‘kudde-immuniteit’.

Fauci heeft echter gezegd dat het opbouwen van immuniteit voor de kudde – wat inhoudt dat de bevolking immuniteit opbouwt tegen een virus naarmate meer mensen besmet raken en herstellen – zonder vaccin zou leiden tot een ” enorm ” aantal sterfgevallen.

Fauci zei in augustus dat het opbouwen van immuniteit voor kuddes zonder vaccin zou leiden tot een dodental dat “volkomen onaanvaardbaar” is.

Trump liegt over zijn staat van dienst onder reeds bestaande voorwaarden

In een van de meest controversiële uitwisselingen van de nacht loog Trump meerdere keren tegen een vrouw met een reeds bestaande aandoening over zijn staat van dienst op het gebied van gezondheidszorg en reeds bestaande aandoeningen.

Trump beweerde dat hij “geen reeds bestaande omstandigheden zal schaden”, zelfs nu hij momenteel een rechtszaak voert om de Affordable Care Act in te trekken zonder enig vervangingsplan. De wet, ook bekend als Obamacare, verbood zorgverzekeraars om dekking te weigeren aan mensen met reeds bestaande aandoeningen.

Trump loog toen over het hebben van een gezondheidszorgplan dat beter zou zijn dan Obamacare en ook de reeds bestaande voorwaarden zou beschermen, ook al belooft hij al jaren een plan en moet het nog steeds vrijgeven.

“Ik heb het allemaal klaar, en het is een veel beter plan voor jou, en het is een veel beter plan”, zei Trump, zonder enige details te geven over wat dat plan is of inhoudt.

Stephanopoulos wees Trump erop dat hij een dergelijk plan meerdere keren heeft beloofd, maar het nooit heeft vrijgegeven.

“Ik heb je in juni vorig jaar geïnterviewd, je zei dat het zorgplan over twee weken zou komen. Je zou Chris Wallace kunnen zeggen dat het deze zomer over drie weken zou komen,” zei Stephanopoulos

Trump beweert dat de economie het goed doet omdat de aandelenmarkt goed is

Stephanopoulos vroeg Trump naar het economische herstel van het coronavirus en wees erop dat het goed gaat met mensen die het goed hadden vóór de pandemie, maar met degenen aan de onderkant niet.

Trump beweerde toen dat iedereen “het goed doet” en zei dat “aandelen in handen zijn van iedereen”.

“Weet je, ze praten over de aandelenmarkt is zo goed, dat zijn 401 (k) s. Ik ontmoet mensen met – zolang ze niet verkochten toen de markt zakte, toen we ons voor het eerst realiseerden hoe uitgebreid dit was vreselijk iets uit China, ik bedoel dat deze mensen het doen, sommigen van hen doen het beter dan voordat de pandemie kwam, “zei Trump.

Voorraden zijn niet van iedereen.

Uit een Gallup- peiling van juni bleek dat 55% van de Amerikanen zei dat ze aandelen bezaten, iets meer dan de helft van het land. Die cijfers worden lager en lager, afhankelijk van iemands opleidingsniveau en sociaaleconomische status, waarbij slechts 33% van de mensen zonder een universitaire opleiding aandelen bezit en 22% van de mensen die minder dan $ 40.000 per jaar verdienen aandelen bezitten, volgens de Gallup-enquête.

Gepubliceerd met toestemming van The American Independent Foundation.Lees ook:  Ivanka Trump is geobsedeerd door status net als haar vader, zegt een voormalige vriendin in een vertellend essay

Comments

comments