MUST SEE: Donald Trump wilde deze video geheim houden. We hebben een kopie via Mother Jones

MUST SEE: Donald Trump wilde deze video geheim houden. We hebben een kopie via Mother Jones

20 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Hij en zijn advocaat hoopten te voorkomen dat dit beeldmateriaal uit de fraudezaak van Trump University ‘in handen zou vallen van de media’.

Tijdens de campagne van 2016 werd Donald Trump belast met rechtszaken die hem en zijn Trump University ervan beschuldigden studenten te bedriegen die duizenden dollars hadden betaald om de vermeende geheimen van het financiële succes van Trump te achterhalen. Hoewel de controverse over Trump U vragen opriep over de geschiktheid van Trump voor het ambt, slaagde hij erin om in de zaak twee juridische overwinningen te behalen. Hij won een uitstel van het proces tot na de verkiezingsdag, en hij slaagde erin de video te verzegelen van een zes uur durende verklaring die hij in de zaak had afgelegd. Dat betekende dat kiezers geen nieuwsberichten van Trump op de tribune zouden zien in een federale civiele fraudezaak of deze beelden zouden kunnen zien van Trump die wordt ondervraagd over beschuldigingen van fraude. Maar moeder Jones heeft nu de volledige video van de verklaring van Trump verkregen, en hoewel het geschreven transcript van de sessie in juni 2016 werd vrijgegeven, bevat de videoversie verschillende uitwisselingen die waarschijnlijk niet goed zouden hebben gespeeld voor Trump als ze openbaar waren geworden toen hij op zoek was naar stemmen.

Lees ook:  Willem Engel van Viruswaarheid wil 'volksrevolutie'

Trump nam op 10 december 2015 deel aan deze verklaring in Trump Tower. De video laat zien hoe hij afweert met de advocaat van de aanklagers, Jason Forge, over verschillende kwesties, waaronder valse verklaringen van Trump University-medewerkers en Trump’s eigen geheugen. Trump klaagde op een gegeven moment: “Het is de meest belachelijke rechtszaak die ik ooit heb gezien.” Hij beweerde zich niet te herinneren dat hij had gepocht dat hij een van de beste herinneringen ter wereld bezat en zei herhaaldelijk dat hij zich geen zaken met betrekking tot de zaak kon herinneren. Hij bagatelliseerde valse en misleidende verklaringen die door docenten van de Trump University werden gepresenteerd als louter ‘overdrijving’, en weigerde ze als ‘vals’ te bestempelen. Hij verloochende zelfs een passage uit een van zijn eigen boeken waarin hij onderwijsinstellingen had aangevallen wegens ‘fraude’. Als de videodepositie tijdens de campagne was vrijgegeven, het heeft mogelijk munitie opgeleverd voor anti-Trump-advertenties. Aan het begin van de verklaring zei de advocaat van Trump, Daniel Petrocelli, dat hij en Trump niet wilden dat het transcript ‘in handen van de media zou komen’. Wat betreft de video is dat gelukt.

Mother Jones kreeg de video van een bron die vroeg om niet te worden geïdentificeerd. Art Cohen , een hoofdaanklager in een van de rechtszaken tegen Trump University en Trump, bevestigde dat dit de daadwerkelijke video van de afzetting was. “In deze video komen Trumps veranderlijke geheugen en oneerlijke karakter aan het licht wanneer hij wordt geconfronteerd met vragen die de waarheid vereisen”, zegt Cohen. (Vorige maand plaatste Mother Jones een video van een gesprek dat plaatsvond tijdens een pauze in deze procedure tussen Trump en Petrocelli, waarin Trump opschepte dat hij het Better Business Bureau had bedreigd om de D-graad die het Trump University toekende te veranderen in een A.)

Lees ook:  3 gebeurtenissen die Amerika in de maand september enorm hebben geschokt

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTrump’s Memory: de beste ter wereld?

Toen het geschreven transcript van de afzettingsvideo openbaar werd gemaakt, concentreerde de media-aandacht zich op een uitwisseling over Trump’s geheugen. Forge had hem gevraagd zijn eigen geheugen te evalueren, en Trump zei: “Mijn geheugen is goed.” Forge herinnerde Trump eraan dat hij het ooit had beschreven als ‘een van de beste herinneringen aller tijden’, en Trump bleef het ‘goed’ noemen voordat hij erkende dat hij die zin had gebruikt. Toen Forge vroeg: “Geloof je dat je een van de beste herinneringen ter wereld hebt?” Trump antwoordde: “Dat kan ik je niet vertellen.” Forge merkte op dat Trump eerder had verklaard dat hij inderdaad een van de beste herinneringen ter wereld bezat en verwees naar een NBC News- rapport van de vorige maand waarin Trump had verklaard dat hij ‘de grootste herinnering ter wereld’ had. Trump zei: “Ik herinner me dat niet.” Hier is het:

Het naam-spel

Trump die zijn herinneringsvermogen bagatelliseerde – of niet langer opschepte dat hij de grootste herinnering ter wereld had – was een belangrijk moment tijdens deze verklaring, omdat hij tijdens deze sessie vaak beweerde dat hij zich geen details over Trump University kon herinneren, daarbij verwijzend naar het verstrijken van de tijd . In één keer presenteerde Forge Trump een lijst met namen met Trump University-instructeurs – bij het promoten van dit streven had Trump instaan ​​voor de instructeurs en zei dat ze ‘door mijzelf waren uitgekozen’ – en Trump herinnerde zich de instructeurs niet en zei herhaaldelijk: “Te veel jaren.”

Lees ook:  Onrust in Philadelphia na dodelijke schietpartij door de politie van zwarte man

Trump kan geen enkele instructeur noemen

Trump stond erop dat Trump University “veel zeer goede instructeurs” had. Toch kon hij er geen enkele identificeren.

“Ik heb goede dingen gehoord”

Toen Forge Trump vroeg of hij enige directe persoonlijke kennis had dat de instructeurs aan de Trump University “goed” waren, reageerde Trump met een algemeen Trumpisme: “Ik heb goede dingen gehoord.”Comments

comments