Covid-19: The Great Reset’

Covid-19: The Great Reset’

21 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Her en der laten bloggers hun licht schijnen over plannen voor een ‘Big Reset‘ in 2021.

De directe aanleiding is een initiatief van het World Economic Forum in Davos, begeleid door een boek van de grondlegger van het WEF, Klaus Schwab, met de pakkende titel: ‘Covid-19: The Great Reset‘, met ondersteuning van het Britse Koninklijk Huis, en dus de Britse overheid. Via ‘Google‘ en ‘Wiki‘ vindt u inmiddels een keur aan artikelen over het onderwerp. Van buitengewoon kritisch, tot oproepen om vooral haast te maken.

Dit komt wellicht het dichtst bij het idee dat het allemaal een ‘Groot Complot’ is. Dat we tegenstribbelend de veewagen in worden geduwd met bestemming ‘werkkamp‘. Of erger. Het voedt eerder bepaalde berichten dat ‘Covid-19‘ een ‘Manmade Hell’ is, bedoeld om ons onze vrijheid af te nemen. Dat verhaal werd recent nog weer eens met kracht de wereld in geschopt, met volkomen foute Chinezen als de lieden die dat virus moedwillig zouden hebben uitgezet, via het verhaal van een ‘dissidente‘ Chinese virologe, die echter bij nader inzien op de loonlijst van Steve Bannon blijkt te staan, en deel uitmaakt van het ‘Hong Kong-verzet’. Verder heeft een keur aan virologen, waaronder ex collega’s van de vrouw, de vloer aangeveegd met haar ‘paper‘, en zette Twitter haar buiten de deur.

Het neemt allemaal niet weg dat er stevig aan de ketting wordt getrokken door een groep mensen die menen dat de tijd rijp is voor een ‘Nieuwe Start‘. Voordat ik nu verder ga, wil ik wel even gezegd hebben dat een kind kan zien dat het niet verder kan gaan zoals het nu gaat. In de Verenigde Staten, en ook in Europa, is ‘Covid‘ beslist nog niet uit beeld, maar bij onze ‘Atlantische partners‘ zijn de ogen nu vooral gevestigd op de vraag wie de recent overleden opperrechter mag vervangen. En dan kan het knappen van de ‘Alles Bubbel‘ ook nog eens flink wat stof doen opwaaien. Terwijl ‘Trump’s Amerika‘ terugkeert in Syrië, waaruit het zich terug zou trekken nu ISIS verslagen is. Maar zoals al vaker opgemerkt, is dat allemaal flauwekul, want het gaat om slechts drie dingen: Olie, olie en olie. En Blok’s tenenkrommende aanklacht tegen Syrië wegens het schenden van de mensenrechten gaat ook alleen over de olie. Dat alles nauw verbonden met de ‘Financiële Wereld‘, samenkomend in de financiering van terreur, de drugshandel, en overige criminaliteit.

Lees ook:  Trump keert terug naar polariserende thema's in de toespraak van 4 juli

Dat maakt het ook allemaal zo warrig voor wie erover wil schrijven. ‘Reset‘?  En dan? Wat is precies de bedoeling dan? Wat is het plan? Is het niet eerder een verzameling ‘intentieverklaringen‘ waar verder elke regie in ontbreekt? Vage ‘doelen‘ die in de praktijk tot een mengeling van initiatieven leidt die elkaar ‘cancellen‘, zoals groepen in de samenleving elkaar ‘cancellen‘ op weg naar de macht om anderen de wet voor te kunnen schrijven.

Het WEF en de Verenigde Naties tekenden vorig jaar, ruim voor de uitbraak van ‘Covid-19‘-gekte, een ‘Stategic Partnership‘. Maar wie binnen de Verenigde Naties gaat ervoor zorgen dat landen de plaat niet poetsen, of de kantjes er vanaf lopen? Met welke middelen? En wiens ‘Verenigde Naties‘? En hoe ziet de wereld er uit als het project is afgerond? Doet het er nog iets toe hoe de bevolking in de afzonderlijke landen erover denkt? Of mogen die alleen meepraten over de kleur van het tapijt? Is dit zoiets als: ‘We zouden wel anders willen, maar Brussel…..‘, maar dan op wereldschaal? Onnavolgbare juridische haarspeldbochten en doortrapte opzetjes, met ‘proefprocessen‘, ‘Sepots‘, en teksten in ‘Verdragen‘ waar je alle kanten mee op kunt, tot een ingehuurde rechter ze vastspijkert.

Lees ook:  De protesten van George Floyd zijn niet alleen antiracistisch , ze zijn ook anti-autoritair

Niks mis met zorg voor het klimaat, een betere gezondheidszorg, onderhoud aan de ‘digitale snelweg’, gelijke rechten voor mensen ongeacht hun ‘gender‘, en de emancipatie van vrouwen, waar dat nog nodig is, of investeren in onderwijs ter vergroting van onze kennis en vaardigheden. Maar kijk om u heen. Is dat wat u ziet? Of ziet u hoe ‘Klimaat‘ wordt misbruikt om kapitalen naar geselecteerde lobbyisten en verkwistende ondernemingen te sluizen, die zonder subsidie van de belastingbetaler ten dode opgeschreven zouden zijn? Betere gezondheidszorg? Of juist het tegenovergestelde? Politiek en financieel gewin over de lijken van de burgers? En ben ik nou gek, of dreigt er nu een definitieve breuk in die digitale snelweg door dictaten van overheden die opzichtig complete bedrijven die succesvol zijn de nek om te draaien? Gelijke rechten ongeacht ‘gender‘? Of bevoorrechting van zekere ‘gender-groepen‘ boven meer traditionele (en natuurlijke) gender-typen? Dito met de emancipatie van de vrouw? Gelijke rechten? Of bevoorrechting? Onderwijs? Of indoctrinatie?

Het infantiele deel van de wereldbevolking ziet zijn kans schoon, en omarmt het ‘Partnership‘ als een buitenkansje om het onderste uit de kan te halen. Helaas zijn zij niet de enigen die dreigen het deksel op de neus te krijgen, maar met hen de bevolking van de landen waarin die Prinsjes en Prinsesjes het hoogste woord hebben. Aangevuld met mensen die recent op die grote potten met Honing af zijn gekomen in de veronderstelling dat hier de Bomen tot in de Hemel groeien, en de Biomassa voor het opscheppen ligt, met een gesubsidieerde Tesla voor iedereen die zijn naam kan schrijven, en bereid is zijn of haar naam te verbinden aan een in subsidie en loterij-bijdragen verzuipende actiegroep.

Lees ook:  Een 'Aristocratische' bestuurslaag

Comments

comments