Premier van alle Nederlanders wijst voetbalfans terecht “Gewoon je bek houden”

Premier van alle Nederlanders wijst voetbalfans terecht “Gewoon je bek houden”

21 september 2020 1 Door Indignatie redactie

Voetbalsupporters in het stadion moeten stil zijn. Dat zegt minister-president Mark Rutte in een interview met RTL. Afgelopen weekend werd er veel gezongen en gejuicht in stadions, terwijl dat niet mag vanwege corona.

Premier Mark Rutte, bekend van het wegmoffelen van wetenschappelijke inzichten omtrent nut & noodzaak van mondkapjes, heeft een boodschap voor Feyenoord-supporters, die supporters van Feyenoord zijn. Ze moeten namelijk hun bek houden. Ja hoor eens Mark Rutte. Het is hier geen bioscoop!

Tijdens de Eredivisiewedstrijd Feyenoord-FC Twente in De Kuip zondagavond bleek dat een groot deel van de supporters zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Premier Mark Rutte is er niet over te spreken.

Hij vindt het “heel dom”, zegt hij desgevraagd tegen een verslaggever van RTL Nieuws. “Zo krijgen we het virus niet onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op.”

Veel voetbalfans vrezen dat er door het fiasco van zondagavond binnenkort opnieuw geen wedstrijden meer bezocht mogen worden. Want hoe regel je dat opgewonden supporters in een stadion zich keurig aan de maatregelen houden? Volgens Rutte is dat vrij simpel. “Gewoon je bek houden als je daar zit. Gewoon de wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen!”

No Title

Premier Rutte heeft geen enkel geduld voor juichende voetbalsupporters: ‘je moet gewoon je bek houden.’ pic.twitter.com/cT7U4A90vQ

Het is heel dom, want hiermee krijgen we het virus niet onder controle.

minister-president Mark Rutte

De premier heeft ook advies voor fans in het stadion.

Lees ook:  Ziektemodellen projecteren nu meer dan 200.000 Amerikaanse dodelijke slachtoffers tegen oktober

Gewoon je bek houden en naar de wedstrijd kijken. En niet schreeuwen.

minister-president Mark Rutte

Eerder waarschuwden verschillende burgemeesters al dat het voor supporters eigenlijk onmogelijk is om stil te zijn. Tijdens de wedstrijd Feyenoord tegen FC Twente bleek ook dat fans het moeilijk vonden om zich aan de regels te houden:

Comments

comments