‘Het treft vrijwel niemand’, zegt Trump over een virus dat 200.000 mensen heeft gedood en 7 miljoen heeft besmet in de VS.

‘Het treft vrijwel niemand’, zegt Trump over een virus dat 200.000 mensen heeft gedood en 7 miljoen heeft besmet in de VS.

22 september 2020 0 Door Indignatie redactie

“Als jij, of een familielid, of een vriend ziek werd of stierf aan Covid-19, ben je voor Trump ‘vrijwel niemand’. ”

President Donald Trump vertelde maandagavond aan een menigte van zijn aanhangers in Swanton, Ohio dat het coronavirus – dat alleen al in de VS ongeveer 200.000 mensen heeft gedood en bijna zeven miljoen mensen heeft besmet – ‘vrijwel niemand treft’ behalve ‘oudere mensen’, een flagrante leugen die Volgens critici onderstreept het standpunt van de president dat bepaalde segmenten van de bevolking vervangbaar zijn.

“Trump denkt dat het leven van senioren (of in zijn woorden ‘ouderen’) wegwerpbaar is. ‘
—Sociale zekerheid werkt
“Het treft ouderen, ouderen met hartproblemen en andere problemen. Als ze andere problemen hebben, is dat wat het echt beïnvloedt, dat is het”, zei Trump, die zijn privé-bekentenis botweg tegenspreekt dat “veel jonge mensen” zijn getroffen door Covid19. ‘Weet je, in sommige staten duizenden mensen – niemand jong, onder de 18 jaar. Zoals niemand. Ze hebben een sterk immuunsysteem, wie weet? Kijk, neem je hoed af voor de jongeren, want ze hebben een hel. van een immuunsysteem. “

‘Maar’, vervolgde de president, ‘het raakt vrijwel niemand. Het is verbazingwekkend. Trouwens, open je scholen. Iedereen opent je scholen.’

Kijk maar:

No Title

“It affects virtually nobody,” Trump says of the coronavirus, which has now killed 200,000 Americans and counting pic.twitter.com/qHrZvUWNhX

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Facebook en Twitter zeiden dat ze zouden hard optreden tegen QAnon, maar het waanidee lijkt niet te stoppen

Naast het afwijzen van de echte risico’s die het coronavirus met zich meebrengt voor jonge mensen – inclusief studenten die dit najaar terugkeren naar persoonlijke lessen – laten de opmerkingen van de president zien dat ‘Trump denkt dat het leven van senioren (of in zijn woorden’ ouderen ‘) wegwerpbaar is. ‘, zei de belangenorganisatie Social Security Works.

“Hij heeft het helemaal mis”, tweette de groep maandag laat. “Elk leven is kostbaar, en daarom hebben we een president nodig met een echt plan om de pandemie van het coronavirus te bestrijden.”

Het merendeel van de sterfgevallen door coronavirus in de VS vond plaats onder mensen van 65 jaar of ouder, maar CDC-gegevens tonen aan dat bijna 40.000 Amerikanen onder de 65 jaar ook zijn overleden aan Covid-19 – waaronder honderden tussen de 15 en 24 jaar. En natuurlijk , omvat het dodental niet de duizenden jongere mensen die door het virus ernstig ziek zijn geworden en in het ziekenhuis zijn opgenomen .

“Als jij, of een familielid, of een vriend ziek werd of stierf aan Covid-19, ben je voor Trump ‘vrijwel niemand'”, aldus klimaatwetenschapper Peter Gleick.

Trumps laatste poging om de ernst van de pandemie publiekelijk te bagatelliseren kwam toen bijna 1.000 Amerikanen elke dag hun leven verliezen aan Covid-19, waardoor het totale Amerikaanse dodental op ongeveer 200.000 komt.

Terwijl de president zichzelf maandag een “A +” -cijfer gaf voor zijn aanpak van de coronaviruscrisis, meldde Reuters dat “het gezondheidsinstituut van de Universiteit van Washington voorspelt dat het aantal dodelijke slachtoffers van het coronavirus tegen het einde van 2020 378.000 zal bereiken, waarbij het dagelijkse dodental omhoogschiet tot 3.000. per dag in december. “Lees ook:  Verraad en misleiding: Syrië is een uitstekend voorbeeld van het buitenlands beleid van de VS

Comments

comments