#maakfemkelouisekapot #Ikdoenietmeermee: is opgezet Viruswaanzin-oprichter Willem Engel maar Famke Louise had eerst haar zak gevuld

#maakfemkelouisekapot #Ikdoenietmeermee: is opgezet Viruswaanzin-oprichter Willem Engel maar Famke Louise had eerst haar zak gevuld

22 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Gefeliciteerd allemaal. Famke Louise, algeheel warhoofd en een van de influencendste influencers die meedoet aan de volstrekt idiote campagne #ikdoenietmeermee is eerder dit jaar nog met uw belastingcenten betaald om jongeren erop te wijzen dat ze zich aan de coronaregels moeten houden.

De Instagram-actie van een aantal BN’ers onder de hashtag #ikdoenietmeermee, tegen het coronabeleid van de regering, krijgt op sociale media bijval, maar ook veel kritiek. Andere artiesten reageren verontwaardigd.

Onder meer Famke LouiseTim DouwsmaThomas BergeGers PardoelBraceMental Theo en rapper Bizzey deelden gisteravond om 18.00 uur een video op hun eigen Instagram-accounts, waarin ze zeiden: “Alleen samen krijgen we de overheid weer onder controle, ik doe niet meer mee, free the people.” De actie is gestart door Viruswaanzin-oprichter Willem Engel en vooraf gecoördineerd in een appgroep, mede opgezet door actrice en model Dorien Rose Duinker, die tegen de NOS zegt “veel nummers uit deze wereld van gelijkgestemden” in haar telefoon te hebben. “Die kennen ook weer mensen, en zo ontstaat een sneeuwbaleffect.”

Na een telefoontje van NRC Handelsblad, gaf Willem Engel toe dat hij inderdaad degene was die via influencers zieltjes probeerde te winnen voor zijn dansschool kritische houding ten opzichte van het coronavirus. De BN’ers zouden om ‘strategische redenen’ bij elkaar gebracht zijn omdat Engel vreest dat Nederland in een ‘controlemaatschappij zoals China’ aan het veranderen is.

De prominenten zouden bij elkaar in een appgroep zitten om ‘informatie te verzamelen’ over het coronavirus en zich kritisch op te stellen tegen ‘de acties en maatregelen’. Volgens de frontman van Viruswaarheid zitten er zo’n zeventig prominenten in deze groep.

Opmerkelijk is de deelname van Famke Louise te noemen die eerder dit jaar juist als influencer werd ingezet door de Rijksoverheid om jongeren te overtuigen van het nut van de regels. En zij was niet de enige die met een gespleten tong leek te praten. Het is niet de eerste keer dat influencers, wereldsterren, artiesten en Lange Frans zich hebben uitgesproken voor of tegen coronavirussen.

Na het delen van die berichten barstte op Twitter de discussie los. Andere BN’ers als Tim Hofman, Sanne Wallis de Vries en Claudia de Breij zijn verontwaardigd. “Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?”, vraagt de De Breij zich af. Tim Knol lanceerde vanochtend een protestliedje tegen de hashtag. Minister De Jonge noemt de kritische corona-actie van enkele bekende influencers onverantwoord en gevaarlijk.

De zangeres en influencer Famke Louise maakte in het voorjaar nog deel uit van een betaalde campagne van de rijksoverheid, zegt minister De Jonge. De campagne was bedoeld om jongeren erop te wijzen dat ze zich aan de basisregels moeten houden. Het bedrag dat zij voor haar deelname aan de voorjaarscampagne heeft ontvangen, is niet bekendgemaakt. Het gaat wel om duizenden euro’s.

Lees ook:  Nieuw onthulde financiële gegevens tonen aan dat Trump miljoenen verschuldigd is aan een staatsbank in China: rapport

Sommigen vragen zich hardop af of geldnood een rol speelt bij de actie, nu veel artiesten maanden niet hebben kunnen optreden, of voor minder publiek.

No Title

Al die artiesten aan het janken op Instagram omdat ze geen geld meer wit kunnen wassen / belasting ontduiken met showtjes in gare discotheken in de polder, we see you #jijdoetnietmeermee

Dat veel artiesten hun inkomen zagen verdampen, blijkt uit de subsidieaanvragen. Artiestenbureau SPEC. vroeg tijdens de eerste ronde van de NOW-regeling bijvoorbeeld ruim 30.000 euro subsidie aan. Famke Louise is bij dat bureau aangesloten, naast zeventien andere artiesten (die op Instagram niet mee lijken te doen aan de actie). De zangeres en influencer maakte in het voorjaar overigens nog deel uit van een campagne van de rijksoverheid, bedoeld om jongeren erop te wijzen dat ze zich aan de basisregels moeten houden.

Ook het bedrijf van rapper Bizzey deed een beroep op de NOW-steun (en kreeg 18.729 euro).

“Financieel hebben we allemaal een hele harde klap gehad, maar over mij hoeven mensen zich geen zorgen te maken”, zei Bizzey gisteravond laat op Radio 538. Hij wil niet worden neergezet als een artiest die geen boekingen heeft “of een geldwolf die denkt, shit, ik had nog een paar mille kunnen pakken dit jaar”.

“Daar gaat het niet om. Waar het om gaat: ik heb het gevoel dat nu heel veel dingen niet kloppen. Zoveel vragen heb ik, waardoor ik het gevoel heb dat er soort machtsspel wordt gespeeld.”

De vragen gaan over de effectiviteit van mondkapjes, onderzoek naar de betrouwbaarheid van coronatesten en over de IC’s, waar de opnames achterblijven op het aantal nieuwe besmettingen.

Ondanks hun kritische vragen benadrukken veel deelnemende artiesten dat ze mensen niet willen aansporen om de coronaregels in de wind te slaan.

“Ik zeg niet: mensen, ren de straat op en ga elkaar tongzoenen.”, zegt Bizzey. “Het is gewoon een beetje controversieel schoppen tegen de overheid om antwoorden te krijgen op vragen.”Volgens Bizzey gaat hij echt zijn moeder niet weer knuffelen als er geen antwoord komt. “Want die hoort ook bij de risicogroep en ik ben voorzichtig. Maar ik weet ook dat mijn moeder niet om 03.00 ‘s nachts in een club rondloopt. En als ze dat wel doet, is dat een hele bewuste keuze van haar die ze gewoon mag maken. Dus ik vind: de clubs kunnen open, net zoals er sigaretten in de schappen liggen terwijl mensen daar longkanker van krijgen.”

Natuurlijk doen we wél mee.

Thomas Berge

Zanger Thomas Berge, vanochtend ook op Radio 538, legt uit dat het hem er niet om gaat in een vol stadion te kunnen optreden. Wel moet er volgens hem “in een gecontroleerde omgeving” meer mogelijk zijn dan nu, en gebeurt dat ook al in sommige Europese landen. “In de eventbranche staan er 500.000 banen echt op wankelen. In andere landen gaat het er soms heel anders aan toe, daar wordt gecontroleerd een event gegeven en tot nu toe gaat dat heel erg goed.”

Lees ook:  De nieuwe gratie verlening van Trump roept de vraag op: is het Amerikaanse leger slechts een 'moordmachine'?

Berge, die zegt ook namens de andere protesterende BN’ers te spreken, is geraakt door de verontwaardigde reacties op de actie. Hij stelt dat ‘ik doe niet meer mee’ niet betekent dat de rebellerende artiesten écht de coronaregels gaan negeren. “Natuurlijk doen we wél mee. Alle mensen die gisteren om 18.00 uur een post hebben gedaan doen zeker wel mee met het coronabeleid op het moment dat het moet. Het is voor ons duidelijk dat je gewoon maatregelen hebt en dat je je daaraan moet houden, alleen hebben we kritische vragen.”

Doutzen Kroes

Het is niet voor het eerst dat BN’ers en bekende influencers kritiek uiten op het coronabeleid. In juli deelde supermodel Doutzen Kroes een foto van vraagtekens op Instagram met de vraag of de informatie van de overheid wel klopt. Ook toen leidde dat tot veel discussie.

Hans Alderliesten van kennisinstituut Movisie wijst er in het NOS Radio 1 Journaal op dat de opstandige geluiden op sociale media niet representatief zijn voor heel Nederland. “Een heel groot deel van de bevolking steunt het overheidsbeleid gewoon. Maar ze hebben veel volgers en bereiken heel veel jongeren. Juist onder die groep is de acceptatie van de maatregelen laag en door deze influencers worden ze nu niet op het goede been gezet.”

Huichelaarster Famke Louise in voorjaar betaald door rijksoverheid voor coronacampagne: ‘Voortschrijdend inzicht’

Zangeres Famke Louise maakte eerder dit jaar nog deel uit van een betaalde campagne van de rijksoverheid. Nu heeft zij zich aangesloten bij #ikdoenietmeermee en keert ze zich juist tegen de coronaregels van het kabinet. ‘Voortschrijdend inzicht’, claimt de zangeres. Minister Hugo de Jonge vindt het vreemd dat zij sympathie heeft voor de oproep om de regels niet langer te volgen.

Haar deelname wordt bevestigd door een woordvoerder van de overheidscommissie Covid-19 aan de NOS. Famke Louise reageert op Instagram (1 miljoen volgers): ,,Dit is voortschrijdend inzicht. Hoe langer we leven in coronatijd in 2020, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat alle maatregelen en de gevolgen daarvan erger zijn dan de kwaal. Ik hoop dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt. Ongeacht wie mij betaalt voor campagnes, als ik het er niet meer mee eens ben zeg ik dat gewoon. Dat heet vrijheid van meningsuiting.”

Famke Louise en andere influencers moesten met de overheidscampagne dit voorjaar jongeren erop wijzen zich aan de basisregels te houden. Het bedrag dat de zangeres voor haar deelname heeft ontvangen is niet bekend, maar zou in de duizenden euro’s lopen. De overheid heeft de afgelopen maanden meer zogenoemde influencers ingezet.

Lees ook:  Chinese coronavirus apocalyps

SPEC entertainment, het door rapper Ali B. en zijn vrouw gerunde management van Famke Louise, ontving dit jaar 31.000 euro aan overheidssteun, zo is te zien in een overzicht van het UWV. Rapper Bizzey, een van de andere actievoerende BN’ers, maakte met zijn bedrijf Bizzey Music gebruik van 18.000 euro overheidssteun.

#ikdoenietmeermee

Gisteravond verstuurden meerder artiesten, van Famke Louise tot Thomas Berge, een statement via social media met de hashtag #ikdoenietmeermee. Zij zijn van mening dat de huidige maatregelen ‘aan alle kanten rammelen’. ‘Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van mijn en onze kinderen?’

Volgens NRC is de #ikdoenietmeermee-beweging een initiatief van Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Hij zou volgens de krant vorige maand een whatsappgroep zijn gestart, met daarin een aantal bekende Nederlanders. Ze werden toegevoegd aan een appgroep die steeds groter werd. In totaal zijn al zeventig BN’ers lid en dat aantal groeit, zegt de jurist van Viruswaarheid, Jeroen Pols tegen NRC. Volgens Engel hebben de artiesten zelf de hashtag bedacht.

Op de beweging van de BN’ers is veel kritiek van andere BN’ers, politici en zorgpersoneel. Zo noemt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) het “onverantwoord”. Hij wil binnenkort met een aantal van deze BN’ers in gesprek gaan, laat hij weten. ,,Vragen is goed, kritiek is prima, maar #ikdoenietmeermee is onverantwoord. Om kwetsbare mensen te beschermen, om te zorgen dat de zorg het volhoudt, moeten we juist wel meedoen – allemaal”, aldus de minister. Hij vindt het verder vreemd dat Famke Louise sympathie heeft voor de oproep.

https://www.instagram.com/p/CFaANFaBMkr/?utm_source=ig_embed

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments