Trump verspreidt valse informatie met de bewering dat Dems Ginsburg’s Dying Wish schreef

Trump verspreidt valse informatie met de bewering dat Dems Ginsburg’s Dying Wish schreef

22 september 2020 0 Door Indignatie redactie

President Trump deed maandag valse beweringen over de laatste wens van de overleden rechter van het Hooggerechtshof, Ruth Bader Ginsburg, en insinueerde dat haar verzoek om haar opvolger te vernoemen naar de verkiezing was opgesteld door vooraanstaande democraten in het Congres.

De president heeft geen enkel bewijs geleverd om zijn bewering te staven.

Trump legde de verklaring af tijdens een interview op Fox News ‘ Fox & Friends-programma terwijl hij het overlijden van Ginsburg in het weekend besprak. Toen een van de gastheren de wens van de late gerechtigheid noemde, leek Trump erdoor in de war te raken en ten onrechte te beweren dat House Speaker Nancy Pelosi, Senate Minority Leader Chuck Schumer of Rep. Adam Schiff de woorden van Ginsburg had verzonnen.

‘Ik weet niet of ze dat zei, of is dat opgeschreven door Adam Schiff en Schumer en Pelosi? Ik zou meer geneigd zijn tot de tweede, oké? ” Zei Trump.

‘Ik bedoel, misschien wel en misschien niet,’ voegde de president eraan toe.

De gastheren van “Fox & Friends” hebben Trump niet uitgedaagd om zijn beweringen te steunen.

Ginsburg, een liberale stoere aan het hooggerechtshof wiens juridische meningen en vernietigende afwijkingen talloze mensen inspireerden, dicteerde haar laatste wens aan haar kleindochter , Clara Spera, slechts een paar dagen voordat ze stierf aan uitgezaaide kanker van de alvleesklier.

“Mijn meest vurige wens is dat ik niet zal worden vervangen voordat er een nieuwe president is geïnstalleerd”, zei Ginsburg.

Binnen enkele uren na haar overlijden kondigde Senate Majority Leader Mitch McConnell (R-Kentucky) aan dat hij onmiddellijk zou aandringen op een stemming en bevestiging van een Trump-genomineerde om Ginsburg in het Supreme Court op te volgen. Trump kondigde de ochtend na haar dood zijn voornemen aan om haar vervanger voor te dragen, en stelde een tijdlijn op om volgend weekend een genomineerde aan te kondigen.

Deze tijdlijn zou slechts 39 dagen tot de verkiezingsdag toestaan ​​voor de Senaat om zijn keuze te bevestigen . Sinds 1975 bedraagt ​​de gemiddelde tijdspanne voor bevestiging aan het Hooggerechtshof ongeveer 70 dagen

Lees ook:  Beste Christine Lagarde, beste Eurocraten ECB is een ondemocratisch instrument

Het plan van de Republikeinen van de Senaat en Trump om een ​​opvolger naar Ginsburg te haasten, wordt algemeen erkend als hypocriet , aangezien de Republikeinen van de Senaat in 2016 de kandidaat van president Barack Obama, federale rechter Merrick Garland, hadden geblokkeerd om wijlen rechter Antonin Scalia op te volgen, omdat hij beweerde dat het ongepast was om nomineer een opvolger acht maanden na de presidentiële race van dat jaar.

Trump werd op sociale media bekritiseerd vanwege zijn koude en ongegronde opmerkingen over de laatste wens van Ginsburg.

“Ik weet zeker dat het de rouwende familie van Ginsburg helemaal niet van streek zal maken dat haar laatste wens, zoals gedicteerd aan haar kleindochter, nu door de president van de Verenigde Staten een democratische hoax wordt genoemd”, zei CNN- anker Jake Tapper op Twitter .

Amy Spitalnick, uitvoerend directeur van Integrity First for America, zei dat het een schande was dat Trump zo’n bewering deed.

‘Eerst heeft McConnell het over de stemming in de Senaat binnen een uur na haar dood. Nu smeert Trump de verklaring van haar familie na haar dood uit als een hoax, ” tweette Spitalnick . “Er is geen bodem.”

Voormalig perssecretaris van Clinton White House Joe Lockhart bespotte het Fox News- netwerk omdat het tijdens het interview niet verantwoordelijk was voor Trump. “Trump beweerde vanmorgen in uw uitzending dat het een democratische hoax was die door Adam Schiff was bedacht,” zei Lockhart , die zijn opmerkingen richtte aan de Fox News- hosts. “En je journalisten zaten daar maar en zeiden geen woord.”

“De president noemde de kleindochter van RBG een leugenaar op de nationale televisie”, voegde Lockhart toe in een tweede tweet . “Wil iemand hier echt vier jaar van?”

Benjamin Wittes, een senior fellow bij The Brookings Institute, wierp een licht op de ongevoeligheid van Trump.

“De kans dat Clara Spera de laatste wens van haar grootmoeder zou verzinnen, is ongeveer hetzelfde als de kans dat onze president op dit moment geen pijn zou doen aan de familie met een vertoon van leugenachtigheid”, schreef Wittes .Lees ook:  De race om het vaccin: Farmaceuten krijgen immuniteit tegen rechtszaken voor schadelijke bijwerkingen

Comments

comments