200.000 Amerikanen zijn nu bevestigd dood door Covid-19

200.000 Amerikanen zijn nu bevestigd dood door Covid-19

23 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Een mislukte reactie van de regering en de structurele nadelen van Amerika droegen bij aan het hoogste dodental in het coronavirus ter wereld.

olgens de meest gezaghebbende openbare databases is het aantal Amerikanen dat is overleden tijdens de Covid-19-pandemie nu 200.000 bereikt – een groter verlies aan mensenlevens dan veel volksgezondheidsdeskundigen in de lente voor mogelijk hielden.

Het werkelijke aantal slachtoffers is beduidend hoger. De New York Times meldde vorige maand dat er van 1 maart tot 25 juli ongeveer 60.000 meer “extra sterfgevallen” waren dan bevestigde Covid-19-sterfgevallen in de VS. Dat betekent dat ongeveer 60.000 meer mensen stierven in die tijd dan verwacht, bovenop alle gerapporteerde sterfgevallen die aan de pandemie zijn toegeschreven. Een aantal, mogelijk een zeer groot aantal, van die sterfgevallen was waarschijnlijk gerelateerd aan het coronavirus, maar werd niet als zodanig meegeteld vanwege de inadequate testen door Amerika.

De VS rapporteren nog steeds gemiddeld ongeveer 800 doden per dag, dus het aantal lichamen gaat door. Het aantal nieuwe sterfgevallen zou moeten afnemen omdat het aantal dagelijkse gevallen sinds eind juli met bijna de helft is gedaald. Maar als de gevallen in de herfst en winter opnieuw toenemen, wanneer koud weer en minder sociale afstand tot grotere verspreiding zouden kunnen leiden, zal het aantal Amerikaanse sterfgevallen de komende maanden aanzienlijk toenemen.

De omvang van het dodental van Covid-19 in Amerika is duizelingwekkend. Zes maanden na de crisis hebben de VS verreweg de meest bevestigde pandemische sterfgevallen ter wereld (50.000 meer dan het land met de op een na meeste doden, Brazilië). Zelfs als het percentage van de bevolking van het land wordt aangepast voor sterfgevallen, heeft Amerika een van de hoogste sterftecijfers ter wereld. Sinds 6 februari, de dag van de eerste bevestigde Covid-19-dood in de VS, zijn er meer Amerikanen aan deze ziekte gestorven dan er stierven in de meeste oorlogen die Amerika heeft gevoerd over zijn gecombineerde geschiedenis .

“Geschokt – dat zou het woord zijn dat ik zou zeggen dat mijn reactie op ons huidige sterftecijfer weergeeft vanuit het uitkijkpunt van februari,” vertelde David Celentano, die de afdeling epidemiologie van de Johns Hopkins School of Public Health leidt.

Dat was min of meer de consensus van alle experts met wie ik sprak.

Natalie Dean, hoogleraar biostatistiek aan de Universiteit van Florida, werd in mei gevraagd als onderdeel van een academische enquête om een ​​reeks prognoses te geven voor het aantal sterfgevallen door Covid-19 in de VS tegen eind 2020. Ze plaatste 250.000 sterfgevallen in het 90e percentiel, een van de slechtst mogelijke uitkomsten in haar ogen op dat moment, toen minder dan 100.000 mensen aan het virus waren overleden.

Het lijkt nu waarschijnlijk dat de VS dat totaal aantal bevestigde sterfgevallen tegen het einde van het jaar zullen bereiken.

“Ik had verwacht dat dit een uitdaging zou zijn, maar ik had niet verwacht hoe ongevoelig wij als land zouden worden voor meer dan 1.000 Amerikanen die per dag sterven,” zei Dean. “De doelpalen blijven bewegen, en wat ooit onvoorstelbaar leek, is nu dagelijkse realiteit.”

Amerika had een aantal natuurlijke nadelen bij het proberen het coronavirus in te dammen. Maar een flauwe en ongeorganiseerde reactie van de regering is ook de oorzaak van het verlies van zoveel Amerikaanse levens.

Amerikanen waren al minder gezond dan hun leeftijdsgenoten voordat Covid-19 toesloeg

Het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem heeft ons minder voorbereid op een pandemie dan andere ontwikkelde landen met universele gezondheidszorg; het heeft minder ziekenhuisbedden, doktoren en verpleegsters, en meer mensen zijn onverzekerd.

Maar de Verenigde Staten hadden nog een belangrijk structureel nadeel: Amerikanen zijn minder gezond dan mensen in andere ontwikkelde landen, waardoor Amerikanen kwetsbaarder werden voor een ziekteverwekker zoals Covid-19 die gevaarlijker is voor mensen met reeds bestaande aandoeningen.

Als we kijken naar hoe waarschijnlijk het is dat Amerikanen vroegtijdig overlijden aan een paar veelvoorkomende aandoeningen (hartaandoeningen, kanker, diabetes, chronische luchtwegaandoeningen), overtreffen de VS een aantal Europese landen, samen met Canada, Japan en Zuid-Korea. Verschillende van die ziekten zijn in verband gebracht met een hoger risico op ernstige complicaties door Covid-19, en de Centers for Disease Control and Prevention meldden dat de meeste mensen die stierven nadat ze het coronavirus hadden opgelopen, andere onderliggende medische aandoeningen hadden.

corona
Peterson-Kaiser Health System Tracker

De levensverwachting in de VS is sinds het begin van de jaren tachtig verslechterd ten opzichte van de rest van de wereld, om structurele redenen, waaronder sociaaleconomische verschillen; minder overheidssteun voor gezondheidszorg, onderwijs en werkgelegenheid; en de recente epidemieën van overdoses en zelfmoorden.

“Ik wil erop wijzen dat de VS momenteel op de 46e plaats van de wereld staat qua levensverwachting. Dus waarom zouden de sterfgevallen door Covid-19 anders zijn? ” David Rehkopf, een sociaal epidemioloog aan de Stanford University, vertelde het me via e-mail. “Wat belangrijk is om te beseffen, is dat het in de VS niet altijd zo was. Van 1975 tot 1980 waren we qua levensverwachting 17e in de wereld. Maar sinds het begin van de jaren tachtig is er sprake van een langzame (en recent niet zo langzame) daling. “

Maar die structurele nadelen alleen zijn onvoldoende om de tol van de pandemie in de Verenigde Staten te verklaren. Leeftijd is een van de meest bewezen indicatoren van het Covid-19-risico en draagt ​​waarschijnlijk bij aan het hoge sterftecijfer in landen met een oudere bevolking zoals Italië, maar Amerika is in feite gemiddeld jonger dan de meeste Europese landen.

In plaats daarvan hebben ondoelmatige en misleide reacties op Covid-19 door de regering-Trump en veel staten ook bijgedragen aan de omvang van de tragedie.

De Verenigde Staten hebben het met Covid-19 slecht gedaan

Eleanor Murray, een epidemioloog aan de Boston University, werd eind januari op Twitter gevraagd , voordat iemand in de VS was overleden aan Covid-19, wat haar beste schatting zou zijn van de toestand van de coronavirus-pandemie een jaar later. Ze waarschuwde voor de mate van onzekerheid, maar ze wees op recente respiratoire uitbraken zoals SARS (minder dan 800 doden in 2003) en MERS (ongeveer 860 doden sinds 2012) als mogelijke precedenten.

Lees ook:  Trump vs. Biden: wie is er vreselijker?

“Ik denk nog steeds dat dat op dat moment een redelijke voorspelling was, gezien wat we wisten, maar het is duidelijk dat de pandemie zich niet heeft afgespeeld zoals SARS of MERS,” vertelde Murray me. “Een deel daarvan heeft te maken met kenmerken van het virus – de aanwezigheid van presymptomatische verspreiding maakt de controle veel moeilijker voor SARS-CoV-2 dan voor SARS.”

“Maar,” voegde ze eraan toe, “veel heeft te maken met mislukte reacties.”

Andere experts noemden ook de reactie van de federale regering om het grote aantal Amerikaanse sterfgevallen te verklaren. De Duitse Lopez van Vox heeft alle manieren uiteengezet waarop de regering van president Trump heeft gefaald in haar Covid-19-strategie, en wat opvalt is hoe uitgebreid die mislukking is. In het kort:

  • De reisverboden van Trump tegen China en vooral Europa waren grotendeels ondoeltreffend .
  • De VS worstelden in de kritieke eerste weken van de uitbraak om een ​​nauwkeurige test te ontwikkelen en de testcapaciteit uit te breiden, zodat het virus zich onopgemerkt kon verspreiden.
  • De wetenschappelijke consensus was aanvankelijk tegen het dragen van maskers, maar zelfs nadat experts waren overgestapt op maskers naarmate het bewijs van hun effectiviteit groeide, weigerde Trump tot ver in de zomer een masker te dragen en twijfelde hij vaak aan de consensus van experts.
  • Het Witte Huis van Trump heeft de volksgezondheidsautoriteiten ondermijnd en gemuilkorfd en speculaties aangewakkerd over de onbetrouwbaarheid van officiële statistieken, inclusief het aantal doden.
  • Staten, bij gebrek aan duidelijke en consistente begeleiding van de federale overheid, versoepelden hun beleid op het gebied van sociale distantiëring, hoewel hun uitbraken niet voldoende onder controle waren om hun economieën te heropenen volgens de statistieken opgesteld door experts .
  • Wetenschappers zijn voorzichtig optimistisch over een snelle tijdlijn voor het ontwikkelen van een Covid-19-vaccin, maar de schijnbare pogingen van Trump om het goedkeuringsproces te beïnvloeden, zouden de bereidheid van mensen om een ​​vaccin te nemen in gevaar kunnen brengen .

“In februari wist ik dat theoretisch 200.000 doden mogelijk waren, maar ik geloofde eerlijk gezegd niet dat we zover zouden komen. We zouden het zeker ruim voor dat sterftecijfer onder controle krijgen, toch? ” Tara Smith, een epidemioloog aan de Kent State University, vertelde het me. “Ik had niet alleen het gebrek aan federale reactie verwacht, maar ook de actieve ondermijning van ons federaal wetenschappelijk leiderschap binnen de CDC, FDA en NIH.”

Te oordelen naar gevallen per hoofd van de bevolking of sterfgevallen per hoofd van de bevolking, heeft de VS een van de meest wijdverspreide en dodelijke uitbraken van coronavirus in de ontwikkelde wereld gehad, met beleidsresponspercentages die aanzienlijk slechter zijn dan in landen als Duitsland, Nieuw-Zeeland of Zuid-Korea.

Er zijn verschillende manieren om de diepte van de Amerikaanse mislukking te meten, maar hier is een bijzonder opvallende: als de VS hetzelfde sterftecijfer voor Covid-19 zou hebben als Canada, zouden er nog 120.000 mensen in leven kunnen zijn . Andere projecties vertelden een soortgelijk verhaal: als het land sneller en daadkrachtiger had gehandeld, hadden duizenden doden kunnen worden vermeden .

In plaats daarvan hebben de VS weer een andere smadelijke mijlpaal bereikt in de pandemie, en er zullen er onvermijdelijk meer volgen.

Trump over 200.000 doden door coronavirus: “Nou, ik vind het jammer”

Gevraagd naar het dodental van 200.000 coronavirus in de Verenigde Staten dinsdag, zei president Donald Trump: “Wel, ik vind het jammer.”

Nadat hij een vraag van CNN’s Nikki Carvajal over zijn bericht aan het Amerikaanse volk had genegeerd, werd Trump gedwongen de drempel van 200.000 doden te overschrijden en veranderde het gesprek in zijn standaardreactie op het virus, waarbij hij China de schuld gaf en zei dat het aantal doden veel erger had kunnen zijn. had hij geen actie ondernomen.

‘Ik denk dat als we het niet goed en goed doen, je tweeënhalf miljoen doden zou hebben. Als je naar alternatieven kijkt, zou je tweeënhalf miljoen doden kunnen hebben of zoiets. Je zou een aantal kunnen hebben dat aanzienlijk hoger zou zijn, ”vertelde Trump aan verslaggevers voordat hij dinsdag het Witte Huis vertrok. ‘En je hebt mijn toespraak van de Verenigde Naties gezien, China had het moeten stoppen aan hun grens. Ze hadden dit nooit over de hele wereld moeten laten verspreiden en het is vreselijk. “

Trump zei verder dat als hij het land niet had gesloten, er meer dan 3 miljoen doden waren gevallen.

‘Het is vreselijk. Had nooit mogen gebeuren. China laat dit gebeuren en onthoud dat gewoon, ”voegde Trump eraan toe.

Feiten eerst:  het is misleidend voor Trump om te zeggen dat hij de grens met de VS heeft gesloten om vanuit China en Europa te reizen, omdat beide polissen meerdere vrijstellingen bevatten, ook voor Amerikaanse burgers en permanente inwoners; het Europa-beleid stelde hele landen vrij. Alleen buitenlandse staatsburgers die de afgelopen 14 dagen in China, het Europese Schengengebied, het VK of Ierland waren geweest, kregen een regelrechte toegang tot de VS.Lees ook:  De pijlers onder het financieel systeem in de VS zijn door en door verrot

Comments

comments