Held Diederik Gommers en Ahmed Aboutaleb redden Famke Louise van complete afgang

Held Diederik Gommers en Ahmed Aboutaleb redden Famke Louise van complete afgang

23 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Bewapend met haar A4’tje zat ze er gisteravond helemaal klaar voor. Famke Louise schoof aan bij Jinek om uit te leggen waarom ze niet meer meedoet aan de coronaregels. Ze was vol frustraties naar de studio gekomen, maar werd op de meest zachte en vriendelijke wijze ontmanteld door Ahmed Aboutaleb en Diederik Gommers. Famke Louise ging op dappere wijze af en daar moeten we haar dankbaar voor zijn.

Famke Louise werd aan tafel gezet bij Jinek naar aanleiding van een Instagram post eerder deze week. Hierin maakte ze bekend “niet meer mee te doen”. Met behulp van de hashtag #ikdoenietmeermee liet ze haar volgers weten te stoppen met het volgen van de coronaregels. Misschien niet de meest verstandige keuze nu het aantal besmetting weer oploopt. Vooral onder jongeren.

Famke Louise doet niet meer mee

Veel mensen werden vervolgens boos of waren met stomheid geslagen. Hierdoor ging alle aandacht naar de maatregel die ze nam, en niet naar waarom ze de hashtag #ikdoenietmeermee deelde. Het pijnlijke is dat juist daar best wel wat voor te zeggen valt.

Net als vele anderen heeft Famke Louise er moeite mee dat het kabinet harde maatregelen neemt en dat haar niet duidelijk uitgelegd wordt waarom ze dit doen. Daarnaast wordt zo omringd door complotdenkers en geconfronteerd met het feit dat het kabinet ook daadwerkelijk flinke steken heeft laten vallen. Zo maakte ook Arjen Lubach afgelopen weekend weer duidelijk.

Pijnlijke afgang bij Jinek

Bij Famke Louise en haar volgers roept al deze twijfel paniek op. De reactie die daaruit voortkomt is niet om logisch na te blijven denken, maar om in de emotie te schieten, boos te worden en 180 graden te draaien. Zonder goed na te denken wat de gevolgen van die beslissing zijn. Met deze platte frustratie kwam ze naar Jinek om daar vervolgens door de welbespraakte Ahmed Aboutaleb en Diederik Gommers geneutraliseerd te worden.

Het is pijnlijk om te zien dat Famke Louise geen verhaal heeft. Er kwamen woorden uit, maar er was geen touw aan vast te knopen. Zelfs met de beste wil was het praktisch onmogelijk om een goed argument of punt uit haar betoog te halen. Waarschijnlijk omdat ze zich nooit echt verdiept heeft in de materie of geprobeerd heeft om met mensen in contact te komen die dat wel hebben. Nu gebeurde dat wel.

Het verhaal van Famke Louise was vaak niet te volgen:

No Title

Wat een tijdverspilling #FamkeLouise https://t.co/LZZAvoGLQ7

No Title

‘Vergoedingen, weet je dat dat dat is gewoon weet je hij doet gewoon zijn ding en ik weet dat dat gewoon niet echt maar goed, uhmm we hebben het ook over meerdere dingen en het is gewoon weet je er gaan heel veel mensen aan kapot’ – Famke Louise 2020 mensen..

Diederik Gommers geeft het goede voorbeeld

Dit was een kans voor de anderen aan tafel. Ahmed Aboutaleb (burgermeester van Rotterdam) en vooral Diederik Gommers (arts en OMT-lid) grepen deze aan om een masterclass te geven hoe je met boze onwetende mensen moet praten. Je moet ze niet proberen te pakken op de inhoud, maar begrip hebben voor de emotie en laten zien dat jij onderaan de streep hetzelfde wil.

De hoofdpersonen in de coronacrisis (de ministers, het OMT, burgermeester etc.) worden van onderaf gezien als elitaire mensen die zelf geen last hebben van het probleem. Mensen die niet geraakt zijn en niet het beste voor hebben voor de mensen die dat wel zijn. Door niet boven, maar naast Famke Louise te gaan staan liet Diederik Gommers zien dat dit niet het geval is.

Twitter heeft een nieuwe held gevonden

No Title

Diederik Gommers is ‘n held.Hij zwakte zelfs míjn kwaadheid af.#FamkeLouise in #Jinek#femkelouise pic.twitter.com/ErSJI4dOGP

No Title

Diederik Gommers is toch wel een voorbeeld. Het fatsoen, de rust, de ratio. Wat heerlijk om te zien. #jinek.

No Title

Diederik Gommers is echt een keurige kerel. Respect. Probeert er nog wat van te maken in ‘gesprek’ met zo’n domme griet. 👏 #jinek

Het is een serieus probleem dat een groot deel van Nederland de coronaregels aan hun laars wil lappen. Maar hoe bereik je hen? Niet door academici aan een tafel te zetten om met elkaar te bespreken hoe dom het is om de regels niet te volgen. Hierdoor wordt de kloof alleen nog maar groter. Je zult toch echt deze mensen moeten aanspreken op hun gedrag.

Lees ook:  WTF is DIT! Bijstand gekort omdat moeder boodschappen schonk is BELACHELIJK en SCHANDE

Twitter spaart Famke Louis niet

En doe dat niet op de manier zoals Twitter dat doet. Famke Louise werd daar compleet door de mangel gehaald. Helaas begrijpelijk, maar hierdoor maak je het probleem alsmaar groter. Tegen roept tegen op. De volgers van Famke voelen zich alleen nog maar meer genoodzaakt om zich te verzetten. Daarom moeten we leren om mensen als Famke Louise te accepteren.

Hij wist begrip op te brengen voor het verhaal van Famke Louise. Gommers bleef rustig en schoof het betoog van zijn tafelgast niet blind opzij omdat het nergens op sloeg. Hij koos ervoor naar haar toe te bewegen, maar ook om haar aan te spreken op de gevolgen van haar keuzes. Iets wat hem veel lof opleverde op Twitter.

No Title

FamkeLouise Waarom krijgt dit domme wicht überhaupt een podium? Alles, maar dan ook alles wat dit kind uitkraamt is gewoon POEP. Domheid in een notendop, waar gaat het over. 14 minuten totale verkrachting van zendtijd. Donder op, niemand wil jouw mening horen. Gatverdamme.

No Title

Fa(m)ke maakt duidelijk dat we ‘influencers’ niet serieus moeten nemen. Áls we dat al deden….#FamkeLouise pic.twitter.com/gwmLnoS1Nk

No Title

Het wicht had een spiekbriefje man man man.Het IQ van een strontvlieg en dan een beetje wijs gaan doen.. Net als al die andere 3e rangs bn’ers #FamkeLouise #ikdoenietmeermee #jinek pic.twitter.com/cQztfkPuxo

Uit de woorden van Ahmed Aboutaleb was af te leiden dat andere #ikdoenietmeermee BN’ers niet wilden komen. Daar zullen ze vast hun reden voor hebben. Gelukkig durfde Famke Louise het wel aan. Een dappere keuze en daar moeten we haar dankbaar voor zijn. Dankzij haar ontstond er een boodschap voor de mensen die twijfelen en gefrustreerd zijn: “wij doen dit met de beste bedoelingen en willen jullie helpen.”

Kijken jullie mee Famke Louise-volgers?

Nu maar hopen dat alle volgers van Famke Louise gekeken hebben en denken “hé die Diederik Gommers is best een aardige kerel en Aboutaleb treedt niet op om ons te treiteren, maar om ons te helpen.”

Daarnaast was het ook een boodschap voor iedereen die zich groen en geel geërgerd heeft aan Famke Louise en de andere #ikdoenietmeermee BN’ers. Kijk niet naar hun acties, maar naar hun angsten en frustraties. Ga er niet boven staan. Deze mensen kunnen er ook voor zorgen dat jij ziekt wordt, dus probeer ze juist te helpen.

Wees wat meer als Diederik Gommers

Het is zo makkelijk om op Twitter iemand belachelijk te maken, maar wanneer je dat doet ben je zelf onderdeel van het probleem. Hoe boos je ook bent op mensen die zich niet aan de regels houden, het is geen reden om deze mensen nog verder weg te duwen.

Corona maakt geen onderscheid en dat zouden wij ook niet moeten doen. Probeer onderdeel te zijn van de oplossing. Help mensen om te zien welke consequenties hun acties hebben. Blijf rustig en vraag je gewoon wat vaker af: “hoe zou Diederik Gommers dit aanpakken?”

Lees ook:  ECB, Macron en de EU zwermen rondom onze pensioenstrooppotten dankzij Jetta Klijnsma

Het begon allemaal niet erg overtuigend. “Ten eerste: ik heb superveel respect voor corona in eerste instantie.”

Eva: “Voor corona?

Famke: “Voor het coronavirus, de doden en de zorg en de mensen die dierbaren verloren zijn. Corona bestaat, honderd procent dat corona bestaat. Met deze post had ik sowieso een andere intentie en dat is iets waar ik heel veel aandacht voor wil vragen.”

Eva: “Wat was de intentie?

Famke: “Het gaat gewoon om de maatschappij. We kunnen nu allemaal op een tweede golf zitten wachten, maar weet je wat het is? We leven in een maatschappij waarin mensen niet meer hun ding kunnen doen, bedrijven gaan failliet, de entertainmentbusiness ligt helemaal plat. Veel mensen lijden en ik vind dat het kabinet daar niet genoeg rekening mee houdt.”

Hashtag

Vooral haar gebruik van de hashtag ‘ikdoenietmeermee’ is omstreden. “Blijkbaar moet je dus echt zo’n hashtag gaan gebruiken om in de aandacht te staan.”

Eva: “Wat had je hier dan eerder over gepost met andere hashtags?

Famke: “Ik heb hier nog nooit iets over gepost.”

Eva: “Dan weet je toch niet of een andere hashtag zou werken?

Famke: “Dat weet ik inderdaad niet, maar daarom heb ik meegedaan aan deze en daarom zit ik nu ook hier om mijn verhaal te vertellen.”

BN’ers

Het was allemaal redelijk onsamenhangend, vinden ook veel BN’ers. Een bloemlezing:

Musicalbobo Maurice Wijnen: “Wanneer iemand 5 minuten aan het woord is, geen fatsoenlijke Nederlandse zin weet te formuleren en werkelijk NIETS zegt. Waar ben je mee bezig Famke Louise? Doe iets nuttigs met je bereik.

Balie-baas Youri Albrecht: “Ik vind het getreiter van vrijwel het hele land van #FamkeLouise en die andere paar zogenaamde BN’ers of DJ’s met hun #FreeThePiemel langzamerhand wel klaar. Als iemand op de grond ligt doortrappen is niet normaal.”

Telegraaf-columniste Kitty Herweijer: “Dat ‘in gesprek’ willen blijven gaan met trotse, onderontwikkelde laaggeletterden, echt alsof dat zin heeft. You can’t argue with stupid, leer dat. Alleen het aanpakken van de erbarmelijke staat van ons onderwijs heeft zin om dit te bestrijden.”

Journalist Chris Klomp: “En nu klaar met de kritiek op Famke. Die heeft zich slechts naïef laten misbruiken. Zoek de mensen die op de achtergrond een kwaadwillende agenda draaien.

RTL Nieuws-ster Daniël Verlaan: “Eindstand. Weet niet of Famke nou wel of niet een podium had moeten krijgen. Maar de manier waarop haar vragen werden beantwoord door Gommers – met kennis, respect en empathie – daar mogen we wat meer van hebben in dit land. Trusten.”

Nieuwslezeres Daphne Lammers: “Zoveel bewondering voor de manier waarop Famke Louise in haar waarde werd gelaten door de tafelgasten bij @Jinek ; volgens mij zijn daar duizend punten gescoord voor het draagvlak van de corona-maatregelen.

Televizier-nominatiepakker Tim Hofman: “Ik kijk Jinek en OP1 tegelijk. het is fantastisch.”

Talpa-queen Celine Huijsmans: “Jammer dat Famke Louise niet even écht aangepakt wordt bij #jinek terwijl ze zich overal uit probeert te lullen met haar ‘zorgen om de maatschappij’; niet beseffend dat straks nog veel meer mensen zonder baan zitten als iedereen maar schijt heeft zoals zij.

Alberts ex Winston Gerschtanowitz: “O o o o o o die #Femkelouise bij #jinek. HELP Zo vreselijk DOM en zo gevaarlijk dit soort acties in deze tijd. Bij Eva aan tafel gaan zitten om je punt te willen maken en het dan totaal niet doen omdat je het punt niet kon onthouden. #briefje.

Lees ook:  Van spoedwet naar politiestaat..

Opiniedraak Jan Roos: “Oh. Ze gaan haar nog even bedanken voor haar achterlijke actie en dom gelul in het programma. Werd ook nog gespaard door Jinek. En toch een totale afgang. Plaatsvervangende schaamte voor allemaal.”

Oud-NOS-coryfee Jack van Gelder: “Het is weer eens wat anders dan een uitzending van “De Slimste Mens”. Plaatsvervangende schaamte. Famke en haar papiertje. Aandoenlijk.

Tv-topper Sander Schimmelpenninck: “Filters, drempels, selectie, hordes & brandende hoepels horen bij elk aspect van het leven, behalve bij meningen. Laat het stoppen.”

VI-vijand Jan Dijkgraaf: “Goed verhaal van Famke Louise. Morgen even een jongere vragen wat ze nou bedoelde.”

Wouke ‘ga toch koken’ van Scherrenburg: “Hartjes voor Gommers die open staat voor frustraties FamkeLouise die zich aan de regels gaat houden en zelfs de hashtag #ikdoenietmeermee gaat veranderen #Jinek.”

‘Dochter van’ Marieke Derksen: “Diederik Gommers is toch wel een voorbeeld. Het fatsoen, de rust, de ratio. Wat heerlijk om te zien.”

RTL-ster Luuk Ikink: “Diederik Gommers. Wat een geweldige vent.”

Voxpop-figuur Roel Maalderink: “Je kan net zo goed een random-woorden-generator uitnodigen.

En tv-kapper Özcan Akyol: “Redelijk verbijsterend (en grappig) hoe dommig Famke Louise is. Tegelijkertijd verontrustend dat kennelijk zoveel tieners haar een inspiratiebron vinden of zo? Ik word oud.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments