“Het treft vrijwel niemand”: Trump wist de slachtoffers van het coronavirus uit, terwijl het dodental in de VS 200.000 bedraagt

“Het treft vrijwel niemand”: Trump wist de slachtoffers van het coronavirus uit, terwijl het dodental in de VS 200.000 bedraagt

23 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump’s Covid-19-retoriek bereikte nieuwe hoogten van onverantwoordelijkheid in Ohio.

In plaats van even de tijd te nemen om de bijna 200.000 Amerikanen te treuren waarvan werd bevestigd dat ze stierven aan Covid-19 vanaf zijn bijeenkomst maandagavond in Swanton, Ohio, heeft president Donald Trump ze gewist.

“Het treft vrijwel niemand”, zei Trump over het coronavirus. “Het is verbazingwekkend.”

Dinsdagochtend had de ziekte officieel 200.000 mensen gedood in de VS – een aantal meer dan de Revolutionaire Oorlog, de oorlog van 1812, de Mexicaans-Amerikaanse oorlog, de Spaans-Amerikaanse oorlog, de Eerste Wereldoorlog, de Koreaanse oorlog, Vietnamoorlog, de Golfoorlog, de oorlog in Afghanistan en de oorlog in Irak gecombineerd – en nog meer ‘getroffen’.

De president probeerde te benadrukken hoe sterfgevallen als gevolg van het virus geconcentreerd zijn onder ouderen en mensen met reeds bestaande aandoeningen – laat staan ​​dat meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking in een of beide categorieën valt – maar hij maakte zijn punt opmerkelijk hardvochtig. , onthullende manier.

Hier is het volledige citaat, in context, gevolgd door de video.

Het treft ouderen. Ouderen met hartproblemen en andere problemen. Als ze andere problemen hebben, is dat wat het echt beïnvloedt. Dat is het.

Weet je, in sommige staten, duizenden mensen, niemand jong [sterft]. Onder de 18 jaar, niemand. Ze hebben een sterk immuunsysteem, wie weet. Kijk, neem je hoed af voor de jongeren, want ze hebben een geweldig immuunsysteem. Maar het treft vrijwel niemand. Het is verbazingwekkend.

Trouwens, open je scholen, iedereen. Open uw scholen.

No Title

“It affects virtually nobody,” Trump says of the coronavirus, which has now killed 200,000 Americans and counting pic.twitter.com/qHrZvUWNhX

Ten eerste is het niet zo dat jonge mensen geen risico lopen op slechte resultaten als ze Covid-19 krijgen. Volgens gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn 107 Amerikanen van 18 jaar of jonger aan het virus overleden. Dat is een fractie van de totale sterfgevallen in de VS, maar om het voor de hand liggende te stellen, is de dood niet de enige manier waarop iemand negatief kan worden beïnvloed door Covid-19.

Een CDC- studie die vorige maand werd gepubliceerd, toonde aan dat er tussen 1 maart en 25 juli 576 bevestigde gevallen waren van kinderen die met Covid-19 in het ziekenhuis werden opgenomen, waarbij het aantal ziekenhuisopnames in de zomer toenam. Het aantal Covid-19-gevallen van kinderen is tussen juli en augustus verdubbeld tot 406.109, en de situatie zal waarschijnlijk verslechteren voordat het beter wordt vanwege de heropeningen van scholen.

Lees ook:  De financiële crisis begon drie maanden vóór corona

Hoewel er nog veel onbekend is over de impact van de ziekte op kinderen, en de meeste infecties bij kinderen onder de 18 jaar “asymptomatisch of mild” zijn, kunnen kinderen volgens de CDC “risico lopen op ernstige Covid-19” . De Wall Street Journal meldde onlangs dat “sommigen symptomen melden die wekenlang aanhouden, of de ontwikkeling van postvirale syndromen. Gemelde symptomen zijn onder meer koorts, hoesten, hoofdpijn, kortademigheid en gastro-intestinale problemen. “

Kortom, Covid-19 is niets om cavalier over te zijn, ongeacht de leeftijd, en het is onverantwoordelijk dat de president anders suggereert – vooral de dag voordat Amerikanen de grimmige mijlpaal van 200.000 coronavirus-sterfgevallen markeerden,

Trump weet het beter, maar verspreidt toch gevaarlijke desinformatie

De opmerkingen van Trump zijn verschrikkelijk maar niet verrassend. Het construeren van een alternatieve realiteit voor het coronavirus is een middelpunt van zijn markerende herverkiezingscampagne . In plaats van te worstelen met het feit dat de VS al maandenlang dagcijfers van 30.000 nieuwe bevestigde gevallen van coronavirus of meer hebben gemeld , heeft Trump elke week weer meerdere politieke bijeenkomsten met een volle menigte, heel weinig maskers en geen sociale distantiëring. Hoewel velen van hen buitenshuis zijn (volgens volksgezondheidsdeskundigen is verbeterde luchtventilatie een belangrijk aspect van het verminderen van risico’s), niet allemaal .

Voor zover Trump spreekt over de aanhoudende pandemie tijdens deze bijeenkomsten, is het om mensen gerust te stellen dat het ergste ervan in het verleden is en dat er geen noodzaak is voor verdere sluiting van scholen of bedrijven – of eigenlijk welke maatregelen voor de volksgezondheid dan ook – omdat we weten meer over het virus dan maanden geleden.

Maar het is vermeldenswaard dat Trump niet lijkt te kopen wat hij zijn aanhangers verkoopt. Toen hem werd gevraagd of hij zich zorgen maakt over het oplopen van het coronavirus tijdens een van zijn bijeenkomsten na een toespraak in Nevada eerder deze maand, zei Trump dat hij dat niet is, want “Ik sta op een podium, het is erg ver weg, dus ik maak me helemaal geen zorgen. “

Trump heeft ook in het openbaar dingen gezegd die rechtstreeks in tegenspraak zijn met het gesprekspunt “het raakt vrijwel niemand”. Tijdens een interview op 19 maart met Bob Woodward, waar de Washington Post onlangs audio van publiceerde, zei Trump: “Nu blijkt dat het niet alleen oude mensen zijn, Bob. Vandaag en gisteren kwamen er enkele verrassende feiten naar buiten. Het is niet alleen ouder. Er zijn genoeg jonge mensen. ” Dat was hetzelfde interview waarin Trump op beruchte wijze tegen Woodward zei dat hij ‘ het altijd af wilde spelen ‘ omdat ‘ik geen paniek wil creëren’.

Er is echter een groot verschil tussen proberen mensen kalm te houden en hen te misleiden. De opmerkingen van Trump in Swanton dienen als misschien wel de grimmigste illustratie tot nu toe dat hij bereid is zijn aanhangers in gevaar te brengen in de hoop hen ervan te overtuigen dat zijn mislukte reactie op het coronavirus eigenlijk een succesverhaal is, en dat iedereen die u anders vertelt deel uitmaakt van een politieke samenzwering die gericht is op hem neerhalen.

Lees ook:  Trump impeachment: Adam Schiff herschrijft de geschiedenis van Oekraïne

Comments

comments