Trump: Coronavirus “treft vrijwel niemand” (behalve de 200.000 die het heeft gedood)

Trump: Coronavirus “treft vrijwel niemand” (behalve de 200.000 die het heeft gedood)

23 september 2020 1 Door Indignatie redactie

De president geeft zichzelf nog steeds een “10+” over de pandemie.

Met alles wat er gaande is in de wereld, zou het je vergeven zijn als je het nieuws zou missen dat de VS op zaterdag meer dan 200.000 COVID-19-doden hebben overtroffen . Hoewel vermoedelijk de president, Donald Trump, op de hoogte was gebracht van deze verwoestende figuur, lijkt het erop dat het aantal de dikke laag rond zijn hersenen niet is doorgedrongen, gezien zijn opmerkingen sindsdien. Maandagochtend vertelde hij het bijvoorbeeldFox News dat hij zichzelf een “A-plus” geeft over de pandemische reactie van de regering, eraan toevoegend dat het “een fenomenale klus heeft geklaard, niet alleen een goede baan, een fenomenale klus, behalve public relations, maar dat komt omdat ik nepnieuws heb . ” Toen vertelde hij de menigte op een bijeenkomst op maandagavond dat de zeer dodelijke ziekte ‘vrijwel niemand treft’, behalve de ouderen en zieken, dus het is prima.

No Title

Last night, Trump continued to downplay the risk of coronavirus to young people claiming it “affects virtually nobody.”Even as 200,000 Americans have lost their lives to coronavirus, Trump continues to dismiss the threat. pic.twitter.com/f4KNu0OG7G

“Het treft ouderen, ouderen met hartproblemen en andere problemen”, zei Trump tegen een menigte supporters in Swanton, Ohio. “Dat is wat het echt beïnvloedt. In sommige staten duizenden mensen – niemand jong. Onder de 18 jaar, niemand. Ze hebben een sterk immuunsysteem, wie weet? Hoed af voor de jongeren, want ze hebben een geweldig immuunsysteem. Maar het treft vrijwel niemand. Het is verbazingwekkend… open trouwens je scholen, iedereen, open je scholen. ”

Lees ook:  Bill Gates Global Vaccination Agenda: A Psychopath Judges Life and Death

Natuurlijk is bijna niets van wat de president zei, echt waar. Om te beginnen treft het coronavirus veel mensen, zoals de families en vrienden van 200.000 doden in de VS kunnen bevestigen. Dat geldt ook voor degenen die besmet waren en nu problemen hebben waarmee ze de rest van hun leven te maken kunnen krijgen, van “hersenmist” tot hartbeschadiging. Het treft ook veel mensen onder de 18 jaar, wat Trump zou weten als hij luisterde naar een van de feitelijke gezondheidsdeskundigen die door de federale overheid in dienst zijn. Volgens de Washington Post :

… Openbare gezondheidsinstanties hebben duidelijk gemaakt dat personen jonger dan 18 jaar een groter risico lopen om ziek te worden en COVID-19 te verspreiden dan aanvankelijk werd gedacht. Vorige maand zeiden de Centers for Disease Control and Prevention dat het aantal en de snelheid van coronavirusgevallen onder kinderen jonger dan 18 jaar van maart tot juli “gestaag” was toegenomen. Het bureau benadrukte dat, hoewel COVID-19 nog steeds ernstiger is en veel voorkomt bij volwassenen, een gebrek aan wijdverbreide tests voorkomt dat deskundigen op het gebied van de volksgezondheid de werkelijke incidentie van infectie voor Amerikaanse kinderen begrijpen. Een CDC-studie wees uit dat jonge mensen met een kleur, net als hun oudere tegenhangers, onevenredig veel in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege COVID-19, vergeleken met hun blanke leeftijdsgenoten.

Ondertussen zouden de ouderen die Trump neerlegt bij een vroegtijdige dood graag een woord willen horen, waaronder in het bijzonder een oudere persoon:

No Title

“It’s very disrespectful to me, because I’m in my 70s … It isn’t just the elderly and those with underlying conditions. It can be serious in young people,” Dr. Fauci says. Yesterday, President Trump falsely claimed that coronavirus affects “nobody young.” https://t.co/Xe5VqjIyl1 pic.twitter.com/8IEURsxSoP

“Het is erg respectloos voor mij omdat ik in de 70 ben … maar het zijn niet alleen ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen,” Dr. Anthony Faucizei dinsdag op CNN, in reactie op de opmerkingen van Trump dat alleen de oude en vervallen mensen in gevaar zijn, dus het maakt niet uit. “Het kan ernstig zijn bij jonge mensen … wat we moeten onthouden, dat er een aantal mensen in onze samenleving van aanzienlijk aandeel zijn met onderliggende aandoeningen, en als je kijkt naar de twee groepen die risico lopen op ernstige aandoeningen, ouderen en mensen van elke leeftijd met onderliggende aandoeningen … dus als u een jonger persoon bent … en u diabetes, zwaarlijvigheid, hypertensie, hartaandoeningen heeft, bevindt u zich in een risicocategorie voor een ernstige ziekte en als u kijkt naar het aantal Amerikanen, en het is verbluffend, die deze onderliggende aandoeningen hebben, zoals obesitas – en je weet dat 25-30% van de bevolking daarin kan vervallen – die mensen met onderliggende aandoeningen vormen een aanzienlijk deel van de bevolking. 

Gelukkig is er één groep mensen waarop de president kan vertrouwen: de bende bij Fox & Friends , die vanmorgen tegen de kijkers vertelde dat ze “sorry voor alle mensen die hun dierbaren hebben verloren”, daar zijn enkele “zilveren voeringen” voor dit hele coronavirus-gedoe. Namelijk dat “veel mensen thuis werken” en niet “naar de stad hoeven te pendelen”.

No Title

😳 pic.twitter.com/BVSnPryx0B

Lees ook:  NYT Cheerleads Amerikaanse kleurrevolutiepoging in Hong Kong

Comments

comments