3 gebeurtenissen die Amerika in de maand september enorm hebben geschokt

3 gebeurtenissen die Amerika in de maand september enorm hebben geschokt

24 september 2020 0 Door Indignatie redactie

We werden gewaarschuwd om “ons schrap te zetten” toen we de maand september ingingen, en deze maand is zeker een kritiek keerpunt gebleken. Terwijl ik dit artikel schrijf, blijven enkele van de grootste bosbranden in de geschiedenis woeden aan de westkust, politieke activisten bereiden zich voor op wekenlange chaos in Washington DC terwijl ze proberen Republikeinse pogingen te laten ontsporen om de vacante zetel van Ruth Bader Ginsburg in het Hooggerechtshof te vullen. , en demonstranten in het hele land stromen vol woede de straten op vanwege het besluit dat zojuist is aangekondigd in de zaak Breonna Taylor. Dit hele jaar is een nachtmerrie geweest , en het lijkt er zeker op dat de gebeurtenissen de komende maanden alleen maar zullen escaleren.

Laten we beginnen met het hebben over de ongekende bosbranden aan de westkust. Op dit moment zien uitgestrekte delen van Californië, Oregon en Washington eruit als iets uit een post-apocalyptische horrorroman. Hele gemeenschappen zijn volledig van de kaart geveegd en miljoenen hectares zijn platgebrand.

Ja, er zijn elk jaar bosbranden, maar zoiets hebben we nog nooit gezien. In feite hebben we de afgelopen twee maanden vijf van de zes grootste bosbranden  in de geregistreerde geschiedenis van de staat Californië gezien …

De onthutsende statistieken blijven zich opstapelen voor het natuurbrandseizoen in Californië: augustus en september zijn goed voor vijf van de zes grootste branden in bijna 90 jaar aan geregistreerde geschiedenis voor de staat.

De vernietigende Creek Fire die blijft branden in Fresno County groeide tussen maandag en dinsdag met ongeveer 3.000 hectare voor een nieuw totaal van 283.724 hectare, waarmee het de Thomas Fire van 2017 sprong voor de nummer 6-plek, volgens Cal Fire-records. Het is 30% ingesloten.

Men had gehoopt dat koeler weer zou betekenen dat het ergste achter de rug was, maar in plaats daarvan waarschuwen de autoriteiten dat een andere “warmtekoepel” binnenkort een groot deel van de westkust zal bedekken  tot begin oktober …

Duizenden brandweerlieden die worstelen om tientallen branden van Californië tot Washington in bedwang te houden, hebben een pauze in het weer nodig om hen te helpen de overhand te krijgen. Maar terwijl de temperaturen weer bijna gemiddeld zijn na een zinderende hittegolf medio augustus en een nieuwe recordbrekende hitte-episode deze maand, is het weer klaar om beslist in het voordeel van de branden te kantelen.

Een groot gebied met hoge druk, of een warmtekoepel, zal naar verwachting in het westen worden gebouwd op hetzelfde moment als een grote dip of trog in de jetstream die vanaf dit weekend koude lucht naar het middenwesten en oosten voert en doorgaat tot in het begin Oktober.

Dit betekent dus dat het ergste natuurbrandseizoen in de geschiedenis van Californië binnenkort nog erger zou kunnen worden.

Ondertussen is er aan de oostkust een ander soort brand uitgebroken.

Het plotselinge overlijden van Ruth Bader Ginsburg heeft de weg geëffend voor een strijd voor alle leeftijden in Washington. Geen enkel lid van het Hooggerechtshof is ooit populairder geweest bij links dan Ruth Bader Ginsburg, en liberale activisten zijn absoluut gekrenkt dat president Trump de kans heeft om haar zetel te vullen.

Verwacht wordt dat Trump zijn genomineerde zaterdag bekend zal maken en hij heeft gezegd dat het een vrouw zal zijn.

Op dit punt lijkt het erop dat het zal neerkomen op een keuze tussen Amy Coney Barrett en Barbara Lagoa.

Mitch McConnell en andere Republikeinse leiders vertellen Trump dat het kiezen van Barrett de juiste keuze zou zijn voor het land, maar velen in zijn campagneteam vertellen Trump dat het kiezen van Lagoa politiek gezien de slimste keuze zou zijn.

Uiteindelijk zal het heel interessant zijn om te zien wat Trump besluit te doen.

En in beide gevallen mogen we van de Democraten verwachten dat ze alles uit de kast halen om te voorkomen dat de zetel bezet wordt vóór de verkiezingen.

In het midden van het land dreigt een verbluffende juridische beslissing grote steden in het hele land in een nieuwe ronde van burgerlijke onrust te storten.

BLM-activisten hoopten wanhopig dat de drie politieagenten die betrokken waren bij de schietpartij die resulteerde in de dood van Breonna Taylor, allemaal zouden worden beschuldigd van moord. In plaats daarvan werd slechts één officier beschuldigd, en het enige dat hem werd beschuldigd van verkeerd handelen was “een pistool in een naburig appartement schieten” …

Lees ook:  Trump onthult zijn duizelingwekkende incompetentie voor de hele wereld

Op woensdag klaagde een grote jury in Kentucky een van de drie politieagenten die bij het incident betrokken waren, op beschuldiging van moedwillig gevaar voor het schieten van een pistool in een naburig appartement. Voormalig Louisville-politieagent Brett Hankison wordt geconfronteerd met drie aanklachten. Jonathan Mattingly en Myles Cosgrove, twee andere betrokken officieren, werden niet aangeklaagd.

Deze beslissing verraste veel mensen, maar uiteindelijk kwam het neer op een vrij eenvoudige toepassing van de wet. Er werd besloten dat de politieagenten gerechtvaardigd waren om in Taylor’s appartement te schieten  omdat ze eerst waren beschoten …

Maar het hing waarschijnlijk af van wat procureur-generaal Daniel Cameron woensdag tegen verslaggevers zei: de “strenge wetten inzake zelfverdediging” van Kentucky.

Cameron zei dat er geen moordaanslagen waren. Sgt. Jonathan Mattingly en agent Myles Cosgrove – die samen 18 schoten afvuurden, waarvan er zes Taylor raakten – “omdat ze gerechtvaardigd waren te schieten nadat ze waren beschoten.”

En dat is gewoon logisch. Als ik als politieagent zou dienen en iemand op me had geschoten, zou ik zeker terugschieten.

Maar op dit moment zal geen enkele uitleg van de juridische kwesties de pijn en woede die we overal in het land zien, verzachten.

Onmiddellijk nadat het besluit was aangekondigd, begonnen demonstranten  de straat op te stromen , en al snel werd het gewelddadig. Twee politieagenten zijn al neergeschoten en videobeelden van geweerschoten die online zijn geplaatst, zijn absoluut huiveringwekkend .

Waar we getuige van zijn, zou ons allemaal enorm moeten bedroeven, omdat onze samenleving letterlijk voor onze ogen wordt verscheurd, en het zou ons hart moeten breken als we zien dat Amerikanen met Amerikanen vechten.

En het blijkt dat iemand verwachtte dat het gek zou worden en had een U-Haul vol met voorraden geparkeerd op de plek  waar de demonstranten het konden vinden …

No Title

A parked U-Haul was waiting for the crowd up the street. It contains supplies such as signs, shields, water etc. I’m not sure how people knew what it contained. Police are up ahead pic.twitter.com/qObHK3E83y

Een geparkeerde U-Haul wachtte op de menigte verderop in de straat. Het bevat benodigdheden zoals borden, schilden, water enz. Ik weet niet zeker hoe mensen wisten wat het bevatte.

Wat een wilde maand is dit al geweest, en ik verwacht dat het nog wilder wordt.

De strijd om Trumps kandidaat voor het Hooggerechtshof te stoppen, zal dit weekend in een hogere versnelling komen, en bittere teleurstelling over de Breonna Taylor-beslissing zal waarschijnlijk al geruime tijd protesten in steden over het hele land veroorzaken.

Ik geloof dat we in dit land een tijdperk van permanente burgerlijke onrust zijn binnengegaan , en dat zal waar zijn, ongeacht wie de verkiezingen in november wint.

Maar als de strijd om de uitslag van de aanstaande presidentsverkiezingen weken of zelfs maanden na 3 november voortduurt, zal dat de zaken natuurlijk alleen maar erger maken.

Ik heb zo’n slecht gevoel over wat er gaat komen, en zoveel anderen van wie ik hoor, voelen precies hetzelfde.

Dus we moeten doorgaan met “ons schrap zetten”, want wat we al hebben meegemaakt is slechts het topje van de ijsberg.

Lees ook:  Waarom leidt Spanje de infectiestatistieken in Europa?

Comments

comments