Trump: ‘Weg met de stembiljetten of … er komt geen machtsoverdracht’

Trump: ‘Weg met de stembiljetten of … er komt geen machtsoverdracht’

24 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Woensdag stelde een verslaggever president Trump een vraag die geen enkele verslaggever ooit eerder de moeite zou hebben genomen om een ​​president te stellen: “Win, verlies of gelijkspel bij deze verkiezingen, zult u zich hier vandaag inzetten voor een vreedzame machtsoverdracht na de verkiezingen?”

Trump zou zich niet binden. ‘We zullen moeten zien wat er gebeurt,’ zei hij. ‘We willen van de stembiljetten af, en we zullen heel vredig zijn – er komt eerlijk gezegd geen overdracht. Er zal een vervolg zijn. “

No Title

Reporter: “Win, lose or draw in this election, will you commit here today for a peaceful transferal of power after the election?”President Trump: “We’re going to have to see what happens.” pic.twitter.com/h5RF3dKPD1

Dat is zeker waar – als u de stembiljetten weggooit, zal er geen machtsoverdracht plaatsvinden. Hoogstwaarschijnlijk gebruikt Trump “stembiljetten” als afkorting voor post-in-stembiljetten, die Democraten – over het algemeen beter bestand tegen Trumps ontkenning van het coronavirus – in veel grotere aantallen gebruiken. Het effect is hetzelfde: zijn plan is om de stembiljetten te vernietigen en aan de macht te blijven.

Zoals veel Trumpiaanse gewelddadigheden, breekt de president de normen zo vaak dat elke nieuwe overtreding overgaat in alle andere, waardoor het alarmvermogen van het systeem wordt afgestompt. Eerder deze zomer, toen Chris Wallace hem vroeg of hij de uitslag van de verkiezingen zou accepteren, maakte Trump bezwaar. ‘Ik moet het zien. Kijk … ik moet het zien, ‘antwoordde hij,’ nee, ik ga niet zomaar ja zeggen. Ik ga geen nee zeggen, en dat heb ik de vorige keer ook niet gedaan. “

Onlangs noemde hij de noodzaak van een negende rechter van het Hooggerechtshof om een ​​geschil in zijn voordeel op te lossen. “Ik denk dat het beter is als je voor de verkiezingen gaat, omdat ik denk dat deze zwendel die de Democraten uithalen – het is oplichterij – de zwendel zal voor het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten komen”, zei Trump tegen verslaggevers in het Witte Huis. “Ik denk dat het hebben van een 4-4-situatie geen goede situatie is, als je dat begrijpt. Ik weet niet of je dat zou begrijpen. Ik denk dat het 8-0 of 9-0 zou moeten zijn, maar voor het geval het politieker zou zijn dan het zou moeten zijn, denk ik dat het erg belangrijk is om een ​​negende gerechtigheid te hebben. “

Merk op dat Republikeinen al vijf zetels hebben in het Hooggerechtshof. Trump gelooft dat de 5-3 conservatieve meerderheid niet genoeg is om de manoeuvres die hij in gedachten heeft, vol te houden.

The Atlantic ‘s Barton Gellman rapporten over de meest betreffende mogelijkheid: dat Trump zal eerst de overwinning te behalen voordat mail stembiljetten zijn in tabelvorm, en daarna de overhand op de Republikeinse gecontroleerde staat wetgever om hun toestand Electoral College stemmen te benoemen Trump, het omzeilen van de stemmen helemaal.

Lees ook:  Trump vs. Biden: wie is er vreselijker?

Het zou hysterisch zijn om dit scenario als een kans te zien. Maar de kansen zijn veel te hoog voor comfort. De brouwercrisis heeft verschillende componenten. In de eerste plaats heeft de Republikeinse Partij is evolueert in de richting van autoritarisme voor tientallen jaren, gedreven door een combinatie van overtuigingen die de demografische verandering zal overdraagt hen voor altijd de status van minderheden, en dat het toestaan van de meerderheid om het inkomen van de rijken te verdelen en zelf is een ontzettende bedreiging voor de vrijheid .

Ten tweede hebben Republikeinse kiezers en elites jarenlang geloofd dat stedelijke democraten routinematig massaal kiezersfraude plegen en weigeren elke vervalsing te accepteren. (De regering van George W.Bush beval openbare aanklagers om aanklachten wegens kiezersfraude in te dienen, en ontsloeg hen toen ze er geen konden opdagen.)

En ten derde is de gammele constitutionele structuur slecht geschikt om een ​​betwiste verkiezing aan te pakken. Een van de enorme mazen in de wet stelt de wetgevende macht van de staat in staat om kiezers helemaal te negeren en alle kiezers die ze willen aan te stellen voor het kiescollege. Het respecteren van de resultaten van de verkiezingen is louter optioneel, een norm. En normen vallen buiten de boot.

In deze mix is ​​een narcistische, ambitieuze autoritair gedaald die geen respect heeft voor het grotere goed en jarenlang heeft gedronken uit de samenzweerderige bron van Fox News. Trump is de aanjager van de crisis, maar hij heeft laten zien dat hij Republikeinen kan meenemen naar zijn meest losgeslagen posities. Het is niet alleen de angst om de stemgroep te vervreemden die dol is op zijn peststijl die hen disciplineert.

Veel Republikeinse elites bewonderen Trump, of – vaker – geloven dat hij een minder grote bedreiging vormt dan de Democraten van Joe Biden. George W.Bush-speechschrijver Marc Thiessen , een archetypische Republikeinse elite, heeft een column waarin hij erop aandringt dat Biden een serieuzere bedreiging voor de democratie vormt dan Trump, omdat Biden hervormingen zou steunen (zoals de staat van DC, het elimineren van de filibuster, zogenaamd het elimineren van het Electoral College) die Republikeinen dwingen om een ​​nationale meerderheid te winnen om de macht te behouden, wat zij impliciet als onmogelijk beschouwen. Afgezien van het feit dat Biden waarschijnlijk weinig of geen democratiseringshervormingen van links zal doorvoeren, of dat zelfs een volledig gedemocratiseerd systeem nog steeds een Republikeinse kant zou hebben en de partij volop kansen zou geven om te concurreren.

Biden staat momenteel aan de vooravond van een overwinning die zo beslissend is dat de machinaties van Trump het waarschijnlijk niet kunnen stoppen. Florida, dat min of meer gelijk is, geeft een overzicht van de post-in-stembiljetten, en een Biden-overwinning zou de ruimte voor onheil van Trump kunnen verkorten.

Het moet duidelijk zijn dat alle Amerikanen die een toekomst voor democratie wensen, op Biden moeten stemmen, ongeacht hun standpunt over een andere kwestie.Lees ook:  Williem-Alexander over zijn grootmoeder: Hoe zit het precies met de houding van Wilhelmina tegenover de joden?

Comments

comments