Willem Engel is een gevaar: #StopwillemEngel is trending, ging hij te ver met zijn acties?

Willem Engel is een gevaar: #StopwillemEngel is trending, ging hij te ver met zijn acties?

24 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Na zijn geflopte influenceractie en oproepen om een Brabantse zorginstelling te bestoken met telefoontjes, begint de openlijke afkeer tegen Viruswaarheid-hopman Willem Engel steeds verder aan te zwellen. Gisteren werd de hashtag #Stopwillemengel gelanceerd die de hele avond trending is geweest. Steeds meer mensen zijn helemaal klaar met de manieren waarop Engel en zijn volgelingen hun ongenoegen over de coronaregels kenbaar maken.

De gemoederen liepen al hoog op toen bleek dat hij degene was die influencers en artiesten zoals Bizzey, Famke Louise en Tim Douwsma voor zijn viruswaanzinnige karretje had gespannen. En ook aan zijn oproep om bij teststraten ‘mensen op de hoogte te brengen van de onzinnigheid van het testen’ werd gisteren gehoor gegeven in Eindhoven.

#StopWillemEngel

Willem Engel werd in enkele maanden tijd het gezicht van ‘coronakritisch’ Nederland die steeds een stapje extremer lijkt te worden in zijn uitspraken en oproepen. De zoon van de Rotterdamse krottenkoning meent dat er helemaal geen sprake is van een pandemie en dat het als excuus wordt gebruikt om Nederland in Chinese controlestaat te veranderen.

Toen gisteren ook nog naar buiten werd gebracht dat het personeel van verzorgingshuis de Guldenakker in Goirle door Viruswaarheid-aanhangers werden bedreigd nadat Engel hun telefoonnummer deelde op sociale media, was de maat helemaal vol. Als reactie hierop werd de hashtag #StopWillemEngel gelanceerd die tot duizenden reacties leidden.

Lees ook:  In gesprek met Thierry Baudet

No Title

Zullen we deze tweet en # viral laten gaan? Willem Engel is een gevaarWillem Engel is een opruierWillem Engel creëert onrustWillem Engel is een leugenaarWillem Engel ondermijnt de overheid en daarmee onze gezondheidHet is genoeg nu!Retweet & like & tag#stopwillemengel

De bijbehorende petitie heeft inmiddels meer dan 1.000 handtekeningen binnengehaald. De aanjagers van de petitie menen dat Engel zo over de schreef is gegaan dat hij strafrechtelijk zou moeten worden vervolgd. Hem wordt bedreiging van verslaggever Dennis Schouten, aanzetten tot belediging en stalking, verspreiding van nepnieuws en opruiing met behulp van influencers verweten.

Doorgaan

De maatschappelijk betrokken dansschoolhouder gaat desondanks gewoon door met zijn corona-kritische oproepen. Vanochtend is hij van mening dat kranten nepnieuws verspreiden, scholen kinderen mishandelen, zorgtehuizen senioren gijzelen en dat zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte gebracht moeten worden. Met ‘liefde en aandacht’. Dat dan weer wel.

No Title

Leugen op leugen. Willem in ‘t nauw. #stopwillemengel #jinek #janvlug #viruswaarheid pic.twitter.com/GgTQuZU3VWComments

comments