Bill Gates onthult wanneer hij denkt dat de VS eindelijk in staat zullen zijn om het coronavirus te verslaan

Bill Gates onthult wanneer hij denkt dat de VS eindelijk in staat zullen zijn om het coronavirus te verslaan

25 september 2020 0 Door Indignatie redactie

  • Bill Gates gelooft dat de VS pas in 2022 de coronaviruspandemie voorgoed kan overwinnen.
  • Gates gelooft echter dat het leven in de VS in de zomer van 2021 weer normaal zal worden
  • Gates zei eerder dat het coronavirus uiteindelijk miljoenen mensen zou kunnen doden , aangezien individuen in sommige landen toegang hebben gekregen tot niet-coronavirusgerelateerde medische zorg.

Eerder deze week overtrof het cumulatieve aantal coronavirus-gerelateerde sterfgevallen in de VS de 200.000 . En hoewel het sterftecijfer iets is afgenomen, waarschuwen sommige deskundigen dat we in november een enorme piek in nieuwe infecties en sterfgevallen kunnen zien als gevolg van kouder weer en het komende griepseizoen.

Op dit moment blijft het een beetje een onnauwkeurige wetenschap om te voorspellen wanneer de VS eindelijk in staat zullen zijn om het coronavirus achter zich te laten. Om in dit opzicht een gefundeerde inschatting te maken, moet men een aantal aannames doen over de ontdekking van een vaccin, hoe effectief zo’n vaccin zou zijn en hoe snel zo’n vaccin aan het land zou kunnen worden toegediend. Dit, in combinatie met het feit dat het enigszins onmogelijk is om te weten in hoeverre Amerikanen zich aan de veiligheidsrichtlijnen van het coronavirus zullen houden, suggereert dat er simpelweg te veel variabelen spelen om met enige zekerheid te weten wanneer het coronavirus niets meer zal worden dan een verre herinnering.

Dat is inderdaad de reden waarom we zoveel tegenstrijdige berichten hebben gezien over wanneer de coronaviruspandemie in de VS eindelijk zou kunnen eindigen. De ene dag draai je het nieuws door en zegt iemand het einde van 2021, en de volgende dag zegt iemand 2022.

Lees ook:  Ouderen in Spanje worden VERLATEN en voor dood achtergelaten in verpleeghuizen als gevolg van het coronavirus

Te midden van alle tegenstrijdige informatie is Bill Gates een van de figuren die de moeite waard zijn om op te letten. En hoewel Gates net als ieder ander gissingen heeft geleerd, heeft hij sinds het begin van de pandemie maanden geleden verschillende directe inzichten gekregen.

Dat gezegd hebbende, paste Gates onlangs zijn eigen tijdlijn aan voor wanneer de VS eindelijk in staat zou zijn om het coronavirus te overwinnen. Eerder deze maand stelde Gates dat de VS tegen het einde van 2021 voorbij het coronavirus zouden kunnen komen – uiteraard ervan uitgaande dat later dit jaar een effectief vaccin arriveert.

Meer recentelijk zei Gates, terwijl hij op Fox News Sunday verscheen, dat de pandemie pas in 2022 zal eindigen.

“Het einde van de epidemie, in het beste geval, is waarschijnlijk 2022”, zei Gates. “Maar in 2021 zouden we de cijfers moeten kunnen terugdringen, als we voor de globale aanpak kiezen. Dus, weet je, godzijdank was er vaccintechnologie, dat de financiering binnenkwam, dat de bedrijven hun beste mensen erop zetten. Daarom ben ik optimistisch dat dit niet voor onbepaalde tijd zal duren. “

De voorspelling van Gates hangt natuurlijk af van de ontwikkeling van een effectief coronavirusvaccin. En het is vermeldenswaard dat de FDA een coronavirusvaccin zou goedkeuren, zelfs als het maar 50% van de tijd werkte. Wat meer is, de eerste incarnatie van het vaccin vereist mogelijk dat individuen meerdere doses krijgen. Desalniettemin sprak Gates het vertrouwen uit dat een effectief vaccin voor het einde van het jaar de goedkeuring van de FDA zal krijgen.Lees ook:  Gevangen tussen politiek en hoop

Comments

comments