Trump stelt voor om studentenvisa te beperken tot twee jaar voor staatsburgers van 59 landen

Trump stelt voor om studentenvisa te beperken tot twee jaar voor staatsburgers van 59 landen

25 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is pas de laatste aanval van Trump op buitenlandse studenten.

De regering-Trump stelt een nieuwe regel voor om studentenvisa te beperken tot twee jaar voor burgers van 59 landen, wat de weg naar een Amerikaans universitair diploma voor tienduizenden buitenlandse studenten mogelijk bemoeilijkt.

Studentenvisa zijn momenteel geldig zolang studenten zijn ingeschreven voor hun opleiding. Maar de voorgestelde regel , gepubliceerd door het Department of Homeland Security, zou de geldigheidsduur voor bepaalde immigranten beperken tot twee jaar onder de theorie dat het gemakkelijker zal zijn om veiligheidsdreigingen te identificeren en naleving te controleren.

De beoogde landen zijn de landen die zijn aangewezen als staatssponsors van terrorisme en de landen met een hoog aantal mensen die naar de VS komen en hun visum overschrijden.

Na die periode van twee jaar zullen studenten een verlenging moeten aanvragen. Het is niet duidelijk of immigratieambtenaren hun verzoek zouden kunnen afwijzen, zelfs als een student het nodig zou hebben om een ​​traditioneel vierjarig undergraduate-programma of een doctoraat te voltooien, wat zes jaar of langer kan duren. Maar als een student er langer over doet dan de normale tijd die nodig is om zijn studie af te ronden, zullen ze het bewijs moeten leveren van ‘dwingende academische redenen’, een gedocumenteerde medische aandoening of andere omstandigheden buiten de controle van de student, waaronder een natuurramp. of nationale gezondheidscrisis, volgens de regel.

Dat zou buitenlandse studenten er mogelijk van kunnen weerhouden zich in te schrijven aan Amerikaanse universiteiten, die nu al te maken hebben met een afname van het aantal buitenlandse studenten – een cruciale bron van talent en collegegeld. Volgens de denktank New American Economy genereren buitenlandse studenten jaarlijks naar schatting $ 32 miljard aan inkomsten en ondersteunen ze meer dan 300.000 banen.

Het is niet duidelijk of de regel van kracht wordt. De regering-Trump heeft slechts een paar maanden de tijd om de regel af te ronden vóór januari 2021, wanneer een nieuwe regering het over kan nemen en het voorstel kan verlaten. Maar als president Trump in november een tweede termijn wint, zou de tijd aan zijn kant staan.

Het voorstel zou gevolgen hebben voor burgers en mensen die zijn geboren in landen die op de Terrorismelijst van het State Department staan, waaronder Iran, Syrië, Soedan en Noord-Korea. Het zou ook van toepassing zijn op burgers van nog eens 55 landen met een percentage van meer dan 10 procent van de visumoverschrijdingen, met inbegrip van alle Afrikaanse landen op een paar na. Sommige van die landen sturen grote aantallen buitenlandse studenten naar de VS, waaronder Vietnam, Nigeria en Nepal.

Volgens het Open Doors- rapport van het Institute of International Education waren tijdens het academiejaar 2018-2019 meer dan 24.000 Vietnamezen, 13.000 Nigerianen, 13.000 Nepalezen en 12.000 Iraniërs ingeschreven aan Amerikaanse universiteiten .

Buitenlandse studenten die niet uit een van de getroffen landen komen, maar die zijn ingeschreven op scholen die niet zijn geaccrediteerd of die niet deelnemen aan het federale verificatieprogramma voor arbeidsgeschiktheid E-Verify, komen ook alleen in aanmerking voor een visum voor twee jaar.

Als u zich richt op landen met een hoge visumoverschrijding, betekent dit dat u zich richt op Afrikaanse landen

De meerderheid van de mensen die hun visum in de VS overschrijden, komen uit China, India, Brazilië en Canada, en geen van deze wordt beïnvloed door de voorgestelde regel. Het richt zich eerder op studenten uit Afrikaanse landen.

De landen met de hoogste percentages visumoverschrijdingen, met uitzondering van Syrië en Nigeria, vertegenwoordigen slechts een klein deel van de totale jaarlijkse visumoverschrijdingen.

In het fiscale jaar 2019 had Burundi bijvoorbeeld een percentage van 44 procent voor overschrijding van de toegestane visumplicht voor studenten en uitwisselingsbezoekers – een van de hoogste ter wereld. Maar het waren slechts 127 van de meer dan 60.000 geschatte overschrijdingen. Ter vergelijking: China had een overschrijdingspercentage van minder dan 2 procent in die visumcategorieën, maar als het beste uitzendende land voor buitenlandse studenten was het goed voor meer dan 11.000 overschrijdingen.

Lees ook:  Moord Derk Wiersum “aanslag op de rechtsstaat”

Trump heeft een geschiedenis van pogingen om immigranten uit Afrikaanse landen te discrimineren. Hij heeft geprobeerd Afrikanen buiten te houden van wat hij ” shithole-landen” noemde, terwijl hij suggereerde dat de VS meer immigranten uit overwegend blanke landen zoals Noorwegen zou moeten accepteren. En hij heeft herhaaldelijk geprobeerd de visumloterij met diversiteit te ontmantelen – voor veel Afrikanen de enige manier waarop ze naar de VS kunnen emigreren.

Vorig jaar legde hij ook beperkingen op aan burgers van vier Afrikaanse landen – Eritrea, Nigeria, Soedan en Tanzania – die permanent naar de VS wilden emigreren als onderdeel van een uitbreiding van zijn reisverbodbeleid .

Trump heeft eerder geprobeerd om buitenlandse studenten hard aan te pakken

Dit is ook niet de eerste keer dat Trump de inschrijving van buitenlandse studenten probeert te ontmoedigen.

In juli probeerde hij buitenlandse studenten eruit te zetten die waren ingeschreven voor alleen-online-programma’s, hoewel veel universiteiten in de herfst hadden besloten om persoonlijke lessen te schorsen om studenten, personeel en andere leden van de campus te beschermen. gemeenschap temidden van de pandemie. Nadat universiteiten een hele reeks rechtszaken hadden aangespannen tegen het beleid, trok de administratie zich uiteindelijk terug. Maar het rammelde studenten, die nu misschien wel twee keer nadenken over een verblijf in de VS na hun afstuderen.

Trump heeft beperkingen opgelegd aan visumprogramma’s die studenten een mogelijkheid bieden om langdurig in de VS te blijven, waaronder het gewilde H-1B-visumprogramma voor geschoolde werknemers. Het is een pijplijn voor buitenlands talent, met name op het gebied van informatica, techniek, onderwijs en geneeskunde.

Tijdens de pandemie ondertekende Trump een proclamatie die tot het einde van het jaar tijdelijk de toegang blokkeert van buitenlandse werknemers die met H-1B’s en andere visa naar de VS komen. Volgens een hoge overheidsfunctionaris streeft hij ook naar hervormingen van het programma die het moeilijker zouden maken voor beginnende werknemers die net zijn afgestudeerd aan Amerikaanse universiteiten om zich te kwalificeren.

Meer dan 85.000 immigranten krijgen jaarlijks H-1B-visa voor geschoolde werknemers, waaronder duizenden werknemers bij technische giganten zoals Google en Amazon. Ontvangers worden momenteel geselecteerd door loterij, maar Trump stelt voor om in plaats daarvan prioriteit te geven aan werknemers met de hoogste lonen en de minimumloonvereisten van het programma te verhogen.

Trump heeft ook geprobeerd om visumfraude met studenten aan te pakken, met behulp van wat veel voorstanders beschouwen als twijfelachtige methoden. Immigratie- en douanehandhaving kwamen in november onder vuur te liggen nadat ze hadden aangekondigd dat het een nepuniversiteit had die was ontworpen om immigranten te lokken die op frauduleuze wijze een studentenvisum wilden krijgen – maar de studenten beweerden dat zij degenen waren die waren misleid. Bijgevolg werden ongeveer 250 studenten van de Universiteit van Farmington in Farmington Hills, Michigan, gearresteerd.

De Universiteit van Farmington was geen echte onderwijsinstelling: hoewel ICE de universiteit adverteerde met het aanbieden van afgestudeerde STEM-cursussen (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde), had het geen leraren, curriculum, lessen of andere educatieve activiteiten. Het belangrijkste verkoopargument, zeiden officieren van justitie, was een ticket voor een F-1-visum.

Maar advocaten van de getroffen studenten zeggen dat deze operaties in de val lopen , bedoeld om onwetende internationale studenten te misleiden om duizenden dollars te betalen aan een universiteit, terwijl ze niet weten dat hun acties illegaal zijn.

De regering-Trump probeerde het ook gemakkelijker te maken voor studenten om boetes te krijgen voor het overtreden van de voorwaarden van hun visa. US Citizenship and Immigration Services publiceerde in 2018 een memo dat betekende dat fouten die zo klein waren als het niet indienen van een adreswijzigingsrapport of het afbreken van een cursus, studenten ervan hadden kunnen weerhouden een nieuw visum aan te vragen of hen de mogelijkheid hadden kunnen ontzeggen de VS opnieuw binnen te komen voor maximaal 10 jaar. Die memo werd echter geblokkeerd voor de federale rechtbank voordat deze in werking kon treden.Lees ook:  Biden-verkiezing: Mike Pence 'verwelkomt' senatoren 'bod om het resultaat te laten ontsporen

Comments

comments