Trump verscheen in het openbaar in DC om zijn respect te betuigen aan RBG. Het ging niet goed

Trump verscheen in het openbaar in DC om zijn respect te betuigen aan RBG. Het ging niet goed

25 september 2020 0 Door Indignatie redactie

De virale beelden herinneren ons eraan dat Trump een historisch impopulaire president is.

President Donald Trump werd ontvangen met boegeroep en gezangen van “stem hem uit!” toen hij donderdag naar het Hooggerechtshof ging om zijn respect te betuigen aan wijlen Ruth Bader Ginsburg.

Trump, die op een ongebruikelijke manier een masker droeg, en first lady Melania Trump verschenen kort naast de kist van Ginsburg bovenaan de trappen van het Hooggerechtshof. Terwijl de Trumps zwijgend stonden, maakte een menigte in de buurt hun ongenoegen over hun aanwezigheid bekend. Na enkele ogenblikken stapten de Trumps weer in hun limousine.

Beelden van het incident gingen snel viraal. Zoals CNN White House-verslaggever Kevin Liptak samen met de video opmerkte: “Het komt zelden voor dat deze president zijn oppositie van zo dichtbij en persoonlijk ziet.”

No Title

Trump at the court as crowd chants “vote him out” – it’s rare for this President to see his opposition this up-close and in-person pic.twitter.com/VEVkRHOkjM

Inderdaad, de clip herinnert ons eraan dat Trump een historisch impopulaire president is. Als Harry Enten van CNN gedetailleerde eerder deze maand, heeft Trump nooit eens geraakt 50 procent goedkeuring in een live interview poll sinds zijn aantreden. En zijn gemiddelde goedkeuringsscore van 40 procent is 6 punten lager dan die van Jimmy Carter, die voorheen de slechtste prestatie had in deze maatstaf onder presidenten van na de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook:  'Back the Blue'-leden slaan BLM-demonstranten in sloot Colorado:' Blijf elkaar in het gezicht slaan '

Trump is vooral impopulair in grote, blauwe stedelijke gebieden zoals Washington, DC, waar hij gedenkwaardig werd uitgejouwd toen hij werd voorgesteld tijdens een World Series-game afgelopen oktober. Meer recentelijk hebben de federale autoriteiten demonstranten met geweld opgeruimd, zodat Trump in juni een foto kon maken in een kerk tegenover het Witte Huis.Trump treedt bijna nooit op in dergelijke steden, maar kiest ervoor om zich te mengen met betalende klanten in eigendommen die hij nog steeds bezit en waar hij van profiteert, politieke bijeenkomsten te houden voor zijn fans in landelijke of buitenstedelijke gebieden waar veel blanken wonen, of deel te nemen aan rondetafelgesprekken evenementen voor zorgvuldig gescreend en vriendelijk publiek.

Natuurlijk, historisch impopulair zijn, weerhield Trump er niet van om het presidentschap in 2016 te winnen, toen hij volgens Gallup de meest impopulaire kandidaat van de grote partij was die zich ooit kandidaat had gesteld. Maar een belangrijke factor die destijds in zijn voordeel werkte, was dat Hillary Clinton de op een na meest impopulaire kandidaat was.

Trump heeft dat deze keer niet in zijn voordeel. Hoewel de laatste Gallup-cijfers aangeven dat Joe Biden’s voorkeur onder water ligt, is zijn -4-spreiding (46 procent voorkeur versus 50 procent ongunstig) lang niet zo slecht als de -16-spread van Trump (41 procent voorkeur versus 57 procent ongunstig).

Lees ook:  Eurocrisis, kredietcrisis, bankencrisis, EU-crisis en coronacrisis hoe komen we hier uit?

Bewonderaars van Ginsburg die donderdag bij het Hooggerechtshof zaten terwijl ze in rust lag, hadden specifieke redenen om Trump te verjagen. Door vooruit te haasten om de vervanger van Ginsburg voor de verkiezingen voor te dragen, negeert Trump haar laatste verzoek: “Mijn meest vurige wens is dat ik niet zal worden vervangen voordat er een nieuwe president is geïnstalleerd”, zei ze tegen haar kleindochter.

Trump negeert niet alleen haar laatste verzoek, maar hij heeft maandag herhaaldelijk beweerd zonder bewijs te leveren dat het op de een of andere manier een vervalsing is.

“Ik weet niet of ze dat zei, of is dat opgeschreven door Adam Schiff en [Chuck] Schumer en [Nancy] Pelosi?” Zei Trump maandag op Fox & Friends . “Ik zou meer geneigd zijn voor de tweede. Weet je, dat kwam uit de wind. Het klinkt zo mooi, maar dat klinkt als een Schumer-deal. “

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

Lees ook:  "It's Like A Ghost Town": grote steden over de hele wereld zijn verlamd door angst voor COVID-19

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments