5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Adviseert Steven Bannon Trump nog steeds? De Amerikaanse president leidt het land in gevaarlijke wateren met de nieuwste Iran-beweging

Bannon

 5 total views,  3 views today

Trump kijkt naar de verslaggever en een ondoorzichtige blik van verwarring en kwetsbaarheid neemt zijn gezicht over terwijl hij mompelt dat hij niet wist dat Ruth Bader Ginsburg, de iconische feministe van het Amerikaanse Hooggerechtshof, was overleden. Velen van ons vroegen zich af of iemand The Donald daadwerkelijk over iets adviseert. Moeten de Amerikaanse president geen slimme mensen om zich heen hebben die hem op de hoogte houden van de actualiteit? Of wereldaangelegenheden?

Dit is niet de eerste keer dat Trump verblind is door een seismisch nieuwsgebeurtenis. Maar het herinnert ons eraan dat als hij beleidsadviseurs had toen hij aantrad, dat we nu een president in het Oval Office hebben die gelooft dat hij de kneepjes van het vak heeft geleerd en niet naar iemand in het Witte Huis luistert, dat niet doet. t memo’s lezen en wiens enige contact met de buitenwereld is via Fox News.

Trump heeft in zijn eentje de relaties met China vernietigd, de Noord-Koreaanse leider macht gegeven, veel meer oorlog gebracht in een onrustig Midden-Oosten dat hij verder heeft kunnen verdelen, de relaties met Europa tot een historisch dieptepunt gebracht en heeft van Amerika een Goon gemaakt. Show op het wereldtoneel – zo erg zelfs dat zelfs oude bondgenoten weigeren informatie te delen met een man wiens verrassende obsessie met zijn eigen herverkiezing al het andere overtreft.

De Trump-periode wordt gekenmerkt door satire of zwarte humor. En toch is het echt. Is het niet The Truman Show, noch The Onion.

Maar terwijl we weer een compleet gek nieuwsbericht neerzetten waarin Trump beweert dat hij Assad wilde laten vermoorden – ho ho ho – (wat hij generaal Mattis de schuld gaf), zijn we een jongen om ons af te vragen, nu hij een team van sycophants heeft opgebouwd. in slecht passende pakken, doet hij het buitenlands beleid helemaal alleen? Hebben we een malafide president in het Witte Huis die letterlijk een buitenlands beleid bedenkt in een opwelling, gebaseerd op onwetendheid, zijn eigen zwakheden en onzekerheid en zijn naakte, boogvormige doel om herkozen te worden?

De bedwelmende logica van Trump is genoeg om de gorilla’s op zijn eigen persoonlijke tv-kanaal op Biden te laten stemmen. Hij begrijpt niet eens zijn eigen flauwekul en is niet geïrriteerd als anderen dat ook niet doen. Zijn obsessie is gewoon om elke dag op televisie te zijn. Als hij een clownskostuum moet aantrekken, met sinaasappels moet jongleren of gewoon als een kind moet praten over onderwerpen waar hij niets van weet, het zij zo.

Maar zijn sancties tegen Iran en de strategie van laatbedelaars doen mij denken en doen me afvragen of Steven Bannon, een vagebond die worstelde om de krantenkoppen te halen dit jaar tot zijn eigen  arrestatie  wegens illegaliteit met betrekking tot een muurfinancieringsprogramma, hem erin heeft gestopt, adviseert Trump via een kanaal.

Het in beslag nemen van vier  Iraanse tankers  op weg naar de bevoorrading van Venezuela is precies wat Steve Bannon Trump zou aanraden te doen, wetende dat dit een beleid is dat alleen kan leiden tot oorlog met Iran. Bannon, die mij in de zomer van 2016 dagen na de poging tot staatsgreep in Turkije interviewde over het Midden-Oosten voor zijn eigen radio-talkshow, is charismatisch, slim en zeker een buitenbeentje met wie journalisten graag praten. Maar één ding is hij niet, hoe dan ook, een expert in het Midden-Oosten. Ik betwijfel zelfs of hij de meeste van deze landen die door het beleid van Trump in de schijnwerpers staan, kan vinden op een kaart van het Midden-Oosten.

Maar Iran in een oorlog trekken, die de VS tegen hun callcenterjournalisten in DC kunnen zeggen, was een oorlog ‘die Iran begon’ toen Iran wraak neemt en de scheepvaart blokkeert – of tankers in beslag neemt – in de Straat van Hormuz, is  precies  wat Bannon zou doen adviseren. Je kunt gewoon de krantenkoppen in de Amerikaanse pers zien praten over “Irans niet-uitgelokte aanvallen” en hoe de VS “zijn bondgenoten in de regio moet verdedigen” enz.

De waanzin van Trump’s piraterij in internationale wateren waar deze Iraanse olietankers in beslag werden genomen, is dat Trump een dubbele bluf speelt met de Iraniërs, waarvan hij gelooft dat hij die kan winnen. Vol zelfvertrouwen nadat hij geen onmiddellijke vergelding heeft gezien voor de moord op Qasem Soleimani, denkt hij dat Iran de macht van het Amerikaanse leger niet zal durven overnemen in de enige scheepvaartroute ter wereld waar het een goede kans heeft om verwoesting en waardoor de krantenkoppen alle berichtgeving in de aanloop naar het hoogtepunt van de presidentsverkiezingen volledig in de schaduw stellen.

De enige vraag hierover is  wanneer  het zal gebeuren, in plaats van of. Hardliners in Iran hebben al duidelijk gemaakt dat ze geen  vier jaar Amerikaanse sancties meer zullen  tolereren en de diefstal en absolute veronachtzaming van het internationale recht die Trump heeft gesanctioneerd toen hij de Iraanse schepen nam – is een point of no return. Opvallend is dat hij gelooft dat zo’n gokje loont. Hij gelooft dat hij zowel de daadwerkelijke oorlog met Iran als de media thuis kan winnen als Biden’s perskudde linkse commentatoren en analisten het mes diep in het mes duwt.

Trump gelooft dat de terugverdientijd zal compenseren voor dat en dat hij een sterkere kans om  de resterende  in het kantoor, dan het winnen van het voorzitterschap zonder een oorlog met Iran. Dit kan de enige verklaring zijn voor de oorlogszuchtige reactie, die sommigen misschien beschouwen als een zelfmoordpil.

Zelfs Trump’s eigen sycophants en hun parodienieuwswebsites maken zich zorgen. Een van hen tweette onlangs volledig kwaadaardige en verzonnen beweringen over Biden met behulp van een teleprompter tijdens een interview (terwijl hij in feite naar een monitor keek van mensen die hem vragen stelden), zo groot is de bezorgdheid dat Trump niet terugkeert.

Hij moet geloven dat een oorlog met Iran een stemwinnaar is. En hij gelooft dat hij het huidige regime in Iran kan verslaan. Dit rancuneuze, misleide beleid dat het Amerikaanse volk tot gijzeling houdt en de Amerikaanse economie ernstig dreigt te raken – en de wereldvrede bedreigt – zal echter een bepalend moment zijn voor zowel zijn presidentschap als ongetwijfeld een groot deel van een film of boek dat Steven Bannon is ongetwijfeld schrijven terwijl je dit artikel leest. Een deel van dat verhaal, in het echte leven, zal ongetwijfeld een presidentiële gratie zijn voor de fraudezaak van Bannon. Bannon, we mogen niet vergeten, heeft min of meer het Trumpisme uitgevonden   en deze laatste Iran-bluf komt regelrecht uit het tekstboek. Het is “auto-troef”.

De enige manier waarop Amerika een winnaar kan worden in deze spelonkachtige strategie is op het grote scherm, geregisseerd door Oliver Stone, simpelweg ‘Trump’ genoemd. Bannon, een soort slordige revenant hack die velen van ons afschreven toen zijn pogingen in Italië om een ​​pan-Europese extreemrechtse beweging te creëren niet helemaal van de grond kwamen, krijgt zijn dag, misschien niet in het Witte Huis, maar in Hollywood, zeker. We wachten nu alleen maar. Zal Iran toeslaan vóór de laatste stemmingen van de verkiezingen, of in de komende weken, als Trump wint? De verovering van de vier Iraanse schepen in augustus was een oorlogsverklaring, die zelfs de moeilijkste van alle hardliners in Iran niet langer kan negeren of omzeilen.

Bannon is terug.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments