Totaal toezicht: Ursula von der Leyen wil een uniforme digitale identiteit voor elke EU-burger

Totaal toezicht: Ursula von der Leyen wil een uniforme digitale identiteit voor elke EU-burger

27 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Volgens de plannen van de voorzitter van de Commissie moeten alle EU-burgers “een Europese digitale identiteit” hebben die ze “overal in Europa kunnen gebruiken om van alles te doen, van het betalen van belastingen tot het huren van een fiets”. Ze wil voor Europa implementeren wat ID2020, het World Economic Forum, de Wereldbank en Homeland Security wereldwijd promoten – om de geautomatiseerde monitoring van de wereldbevolking te perfectioneren.

In  de toespraak van Ursula von der Leyen over de Staat van  de Unie op 16 september ging naast een aangescherpte klimaatdoelstelling nog een belangrijke aankondiging verloren. De voorzitter van de Commissie zei:

“ Wij in Europa willen een reeks regels waarbij de mens op de eerste plaats komt. De commissie zal volgend jaar een overeenkomstige wet voorstellen. Dit omvat ook controle over onze persoonlijke gegevens, die we tegenwoordig veel te zelden hebben. Elke keer dat een website ons vraagt ​​om een ​​nieuwe digitale identiteit aan te maken of handig in te loggen via een groot platform, hebben we echt geen idee wat er met onze gegevens gebeurt. Om deze reden zal de Commissie binnenkort een veilige  Europese digitale identiteit hebben voorstellen. Een die we vertrouwen en die burgers in heel Europa kunnen gebruiken om alles te doen, van het betalen van belasting tot het huren van fietsen. Een technologie waarin we zelf kunnen bepalen welke data worden uitgewisseld en hoe deze worden gebruikt. “

Je moet tussen de regels door lezen om het perfide plan te ontcijferen. “Eigendom van gegevens”, hier uitgedrukt als ” een technologie waarin we kunnen controleren welke gegevens worden uitgewisseld en hoe deze worden gebruikt “, is een truc om de Europese gegevensbescherming te ondermijnen door te doen alsof ze vrijwillig is.

Dit is gekopieerd uit de cookie en algemene voorwaarden toestemming van de digitale providers. Niemand leest het, en als iemand dat doet, hebben ze geen andere keus dan in te stemmen of af te zien van de dienst. Als de marktleiders in een segment genereuze gegevensoverdracht eisen, heb je geen andere kans dan het eens te zijn. Het verlies van een verspreide, individuele klant die bezwaar maakt, is altijd draaglijk. Dit geldt natuurlijk des te meer als u iets van het openbaar bestuur wilt.

Concept uit de VS.

Het concept hierachter kwam met de US Homeland Security samen met Accenture en het World Economic Forum onder de naam “The Known Traveler Digital Identity Program”. Ik heb er meerdere keren over geschreven. Het ging over toegangscontroles op luchthavens, een gebied waar vooral duidelijk wordt hoe nep en voorlopig het vrijwillige karakter van de vrijgave van gegevens is. Maar vanaf het begin omvatte het plan een uitbreiding naar vele andere toepassingsgebieden.

Lees ook:  Leiders moeten mogelijk komend weekend doorbrengen in een zeer Europese HARDE onderhandelings- top

Het concept van uniforme digitale identiteiten voor de inwoners van de grootst mogelijke regio’s van de wereld of in ieder geval voor alles wat er in een land gebeurt, wordt gepromoot door een initiatief genaamd ID2020 .

Het interessante van de uniforme digitale identiteit voor de multinationale IT-bedrijven, de Amerikaanse en andere geheime diensten en politieautoriteiten is de indirecte creatie van centrale nationale of zelfs supranationale databases waarin alle handelingen van alle bewoners worden geregistreerd en opgeslagen. En alles wat daar is opgeslagen, kan gemakkelijk en zonder verwarring worden geïdentificeerd. Ook bij het combineren van de gegevens tot dossiers over burgers is er geen verwarring meer.

Digitale identiteit als vooruitgang in surveillance

Het klopt dat er over bijna iedereen al enorme hoeveelheden data beschikbaar zijn voor de grote geheime diensten, platforms en data-aggregators. Door de vele verschillende formaten waarin de gegevens beschikbaar zijn en de soms onnauwkeurige identificatie, kunnen deze echter slechts in beperkte mate automatisch worden geanalyseerd. De uniforme digitale identiteit zou een enorme stap voorwaarts zijn in surveillance.

Een ander element, aangestuurd door dezelfde groepen en instellingen, is de biometrische ondersteuning. U moet zich identificeren met vingerafdruk, irisscan of gezichtsherkenning wanneer u een apparaat of platform gebruikt. Op deze manier elimineren de monitoren grotendeels de mogelijkheid dat apparaten die aan een bepaalde persoon zijn toegewezen, door meerdere en de verkeerde mensen worden gebruikt.

Met haar plan voor een uniforme digitale identiteit treedt de Europese Commissie in de voetsporen van de autocratische regering van India, die met veel Amerikaanse steun zo’n uniforme biometrisch ondersteunde identiteit heeft gecreëerd voor alle 1,5 miljard Indiërs die Aadhaar heten. Het systeem heeft bewezen een privacy-horror te zijn.

Parallel aan de uniforme digitale identiteit zet de Europese Commissie haar stappenplan voor een uniforme digitale vaccinatiekaart voort.

Zelfs als men geen wettelijk verplichte vaccinatie invoert, zoals ons heilig is beloofd, is het te voorzien dat iedereen die nog naar een theater wil of de grens over of misschien zelfs naar een pub of naar de werkplek wil, moet worden ingeënt.

Lees ook:  VIDEO: Mannelijke migranten in de strijd tegen de Griekse grens zeggen dat ze naar Duitsland willen gaan waar gratis geld is

Comments

comments