Democraten eisen dat Trump zijn belastingaangifte vrijgeeft na het NYT-rapport

Democraten eisen dat Trump zijn belastingaangifte vrijgeeft na het NYT-rapport

28 september 2020 0 Door Indignatie redactie

Democraten riepen president Trump op om zijn belastingaangiften openbaar te maken na een rapport van de New York Times waarin hij beweerde dat hij $ 750 aan federale inkomstenbelastingen had betaald in 2016 en 2017 en niets in 10 van de afgelopen 15 jaar.

Details: Trump zei dat het rapport “totaal nepnieuws” was, dat hij de aangiften niet kan vrijgeven omdat ze “worden gecontroleerd” door de IRS, “wat mij niet goed behandelt.” House Speaker Nancy Pelosi (D-Calif.) Zei in een verklaring dat het rapport “verder bewijs levert van de duidelijke noodzaak” van een House- rechtszaak om toegang te krijgen tot de belastingaangiften en “ervoor te zorgen dat het presidentiële auditprogramma effectief functioneert, zonder ongepaste beïnvloeding.”

Het campagneteam van de democratisch presidentskandidaat Joe Biden heeft laat op zondag een advertentie op Twitter gepubliceerd als reactie op het explosieve rapport van de New York Times over de inkomstenbelastingbijdragen van president Trump.

Waarom het belangrijk is: de advertentie en de bijbehorende tweet waarin staat hoeveel belasting Amerikaanse werknemers zoals verpleegsters en leraren betalen in vergelijking met de $ 750 aan federale inkomstenbelastingen die de NYT zei dat Trump in 2016 en opnieuw in 2017 betaalde, markeert de eerste officiële reactie van de Biden-campagne op de rapport, dat Trump ‘nepnieuws’ noemde. De advertentie komt dinsdag voorafgaand aan het eerste presidentiële debat .

No Title

Teachers paid $7,239Firefighters paid $5,283Nurses paid $10,216Donald Trump paid $750 pic.twitter.com/5YE1cbYsBN

Wat ze zeggen:

Het campagneteam van de democratisch presidentskandidaat Joe Biden publiceerde eind zondag een advertentie op Twitter met de opmerking: “Leraren betaalden $ 7.239 Brandweerlieden betaalden $ 5.283 Verpleegkundigen betaalden $ 10.216 Donald Trump betaalde $ 750.”

Lees ook:  Soms vraag je jezelf echt af of mensen verder nog wel goed bij hun hoofd zijn

Tom Perez, voorzitter van de Democratische Nationale Commissie, zei in een verklaring: “De zakelijke banden van Trump vormen een gevaarlijk belangenconflict met zijn baan. En nu, met enorme schulden die binnenkort opeisbaar zijn, gebruikt hij het presidentschap om zijn zakken te vullen in plaats van het Amerikaanse volk te helpen. .

  • “Donald Trump geeft maar om twee dingen: zijn ego en zijn portemonnee. Hij zei dat hij ons land zou leiden als een van zijn bedrijven. En hij had gelijk: meer dan 200.000 mensen zijn omgekomen en ons land staat voor een economische neergang vanwege zijn falend leiderschap, “voegde hij eraan toe, verwijzend naar het aantal Amerikanen dat door COVID-19 is gedood.”

Ways and Means-voorzitter Richard Neal (D-Mass.), Die de leiding heeft over de rechtszaak van het Huis, zei in een verklaring : “Donald Trump is de baas van het bureau dat hij als een tegenstander beschouwt.

“Het is essentieel dat het presidentiële auditprogramma van de IRS vrij blijft van inmenging. Het rapport van vandaag onderstreept het belang van de lopende rechtszaak van de Ways and Means Committee om toegang te krijgen tot de belastingaangiften van de heer Trump en ervoor te zorgen dat het presidentiële auditprogramma effectief functioneert, zonder ongepaste beïnvloeding.”

Rep. Alexandria Ocasio-Cortez (DN.Y.) tweette : “In 2016 en ’17 betaalde ik duizenden dollars per jaar aan belastingen * als barman. * Trump betaalde $ 750. Hij droeg minder bij aan de financiering van onze gemeenschappen dan serveersters en immigranten zonder papieren. Donald Trump heeft nooit meer om ons land gegeven dan om zichzelf. Een wandelende zwendel. ”

Lees ook:  Goebbels en Marx lachen zich rot over wat we nu meemaken met de massahysterie

Senator Elizabeth Warren (D-Mass.) Tweette : “Donald Trump betaalde slechts $ 750 aan inkomstenbelasting in 2016 en 2017. Hij weet als geen ander dat er één set regels is voor de rijke en gigantische bedrijven en een andere voor hardwerkende Amerikanen – en in plaats van zijn kracht te gebruiken om het te repareren, heeft hij er bij elke beurt gebruik van gemaakt. ”

Rep. Bill Pascrell (DN.J.) tweette : “Trumps weigering om te desinvesteren heeft hem kwetsbaar gemaakt voor buitenlandse invloeden en chantage.”

No Title

🙋‍♂️ if you paid more in federal income tax than President Trump. https://t.co/4Q1nQmHSWa

  • De regering-Trump reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Axios om commentaar te geven op de opmerkingen van de Democraten.

Ga dieper: de belangrijkste bevindingen van het NYT-rapport over de belastingen van Trump

Comments

comments